Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18562
De la 07 Ianuarie 2003
122878629

DNA: Cazul Costea ducea persoane cu funcţii înalte

  • 3 March 2011, 23:00
Procurorul de sedinta al DNA a sustinut, joi, ca ancheta in cazul sefului Biroului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, se va extinde, intrucat anchetatorii nu se asteptau initial ca actiunea lor sa conduca la persoane cu functii mai inalte decat cea a acuzatului, relateaza Mediafax.
"Actiunea penala se va extinde in acest caz mult mai mult, deoarece noi nu ne-am asteptat ca atiunea care l-a vizat pe el sa ne conduca mult mai sus, la persoane cu functii mai inalte decat ale sale", a sustinut, in fata judecatorilor, procurorul DNA, la judecarea recursului sefului Biroului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, care cere sa fie eliberat din arest.
Procurorul a spus ca acuzatul Costea prezinta pericol pentru ordinea publica, indicand "dispretul" acestuia fata de lege, seful Vama Ploiesti luand bani "atat in biroul sau, cat si in alte locuri publice".
Totodata, acuzarea a sustinut faptul ca inculpatul ar fi fost informat de faptul ca a fost urmarit de DNA si, desi stia inclusiv de filajul sau in trafic, tot "nu s-a putut opri din a pretinde mita".
"Acesta a fost surprins primind 10.000 de lei, denuntul in cazul sau survenind din cauza faptului ca denuntatorul s-a saturat sa cotizeze cu bani, indiferent daca afacerile sale erau legale sau nu. Costea a solicitat incontinuu bani, chiar daca vedea la televizor arestarile din vami, stia ca este urmarit, probabil, a avut surse la Politia Prahova. A stiut sau si-a dat seama inclusiv de faptul ca este urmarit in trafic, insa aceasta nu l-a impiedicat sa continue sa ceara bani", a declarat, in fata judecatorilor, procurorul de sedinta.
Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa decida daca admite sau nu cererea de eliberare din arest preventiv a lui Costea.
Tribunalul Bucuresti - care a decis, in 25 februarie, arestarea lui Cornel Costea - a considerat ca este necesara masura preventiva, intrucat sunt date ca incearca sa zadarniceasca adevarul prin influentarea martorilor, in conditiile in care acesta nu impunea intocmirea documentelor vamale pana nu-si primea comisioanele.
Directorul Biroului Vamal Ploiesti a fost prins in flagrant delict, in 24 februarie, in timp ce primea suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la persoana care l-a denuntat la DNA.
Procurorii anticoruptie il acuza pe Cornel Costea, director al Biroului Vamal Ploiesti, de luare de mita in forma continuata si complicitate la fals intelectual in forma continuata.
Anchetatorii au stabilit ca, in perioada noiembrie-decembrie 2010 si ianuarie 2011, in calitate de director al Biroului Vamal Ploiesti, Costea a pretins diferite sume de bani de la un denuntator, patron a mai multor firme care desfasurau activitati de import-export din Turcia, primind de la acesta, prin intermediar, suma totala de aproximativ 40.000-50.000 de euro, in schimbul neprezentarii tirurilor la controlul fizic in vama Ploiesti. Dupa primirea sumei mentionate, Cornel Costea a impus sa ii mai fie data suma de 20.000 de lei.
Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a acestuia pentru o perioada de 29 de zile. Costea a atacat decizia cu recurs, care s-a judecat, joi, la Curtea de Apel Bucuresti.
In fata judecatorilor, Costea a declarat ca a luat mita 90.000 de lei, din care a oprit o treime, iar restul i-a impartit intre vamesi si alte persoane si ca, dupa stiinta sa, banii ajungeau "la presedintele S.B."
Afenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Puterea de a face şi lipsa de voinţă
Horoscop
Tatiana Corai : Piatra lui Ghimpu…
Petru Bogatu: Doza mortală de venin din sondajul CBS-AXA
Legea tinerilor bogati
Deputat PSD: UDMR nu ne mai foloseşte
vom avea o majoritate de peste 50% si avem ca alternative alianţe cu Partidul Poporului şi PRM
Lukoil vrea să construiască parcuri solare şi eoliene şi în România
Crin Antonescu e PNL-ist, dar nu e liberal
Tribunalul Penal Internaţional îl anchetează pe colonelul Gaddafi pentru crime împotriva umanităţii
"Eu nu demisionez din PNL. Sa demisioneze conducerea
să îşi dea ei seama că au fost tampiţi când s-au asociat cu securiştii"
Ministerul Finanţelor a respins toate ofertele băncilor pentru titlurile de stat
Tornada de foc din Budapesta, surprinsă în imagini
Caricatura zilei: Noua adresă a site-ului PDL
Se ascute lupta de clasă în PNL
Ioan Rotundu
PIDU Flămânzi pas cu pas: străzi asfaltate, poduri şi staţii de autobuz
Primarul Flutur regretă că a rostit numele lui Răzvan Rotaru:
Soluţii ale judecătorilor care părăduiesc bugetul public
contabili de grădiniţă. Secretari de şcoli cu salariu peste 5.000 lei
Cursuri gratuite de încondeiat ouă
Şoferii mai au de aşteptat până vor circula pe strada Petru Rareş
Din ce în ce mai greu de ajuns la tratamente în străinătate
Se lucrează din greu la înfiinţarea centrelor de permanenţă
După ce le-a dat spitalele, acum îi pune la plată
Cei din învăţământ iar îşi fac curaj de grevă
Fiica soţilor Monica şi Irinel Columbeanu rămâne în custodia tatălui
Interpol a emis o alertă globală împotriva colonelului Gaddafi şi a 15 lideri libieni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog