Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4657
De la 07 Ianuarie 2003
122576596

DNA: Fostul sef SPP Dumitru Iliescu este urmarit penal, in dosarul Hrebenciuc - Sova

  • 23 October 2014, 23:00
Dumitru Iliescu, fostul sef al Serviciului de Paza si Protectie (SPP), este urmarit penal pentru folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si cumparare de influenta, anunta Directia Nationala Anticoruptie intr-un comunicat. In acelasi dosar sunt urmariti penal parlamentarii PSD Viorel Hrebenciuc si Dan Sova.
Iliescu fusese adus miercuri seara cu mandat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Bucuresti.
Comunicatul DNA:
Suspectul Hrebenciuc Viorel, vicepresedintele Camerei Deputatilor, ar fi intreprins demersuri pentru a obtine informatii cu privire la anchetele penale derulate la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie fata de persoana sa, promitand in schimb ca va determina diversi functionari publici, asupra carora are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta, sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu in asa fel incat sa obtina pentru persoanele care il ajuta cu astfel de informatii diverse foloase necuvenite.
Astfel, anterior datei de 13.08.2014, suspectul Hrebenciuc Viorel i-ar fi solicitat suspectului Iliescu Dumitru, fost sef Serviciului de Paza si Protectie (S.P.P.), sa obtina date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnica prin care s-a dispus interceptarea comunicatiilor efectuate de el, durata unor astfel de mandate, daca exista posibilitatea de a fi prelungite masurile de supraveghere tehnica, precum si institutia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, respectiv Directia Nationala Anticoruptie sau Serviciul Roman de Informatii.
Ulterior, la data de 13.08.2014, Iliescu Dumitru i-ar fi precizat lui Hrebenciuc Viorel ca are posibilitatea reala de a obtine aceste informatii prin intermediul unui angajat care activeaza in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Cu aceeasi ocazie, Iliescu Dumitru i-ar fi spus lui Hrebenciuc Viorel ca i-a cerut angajatului sa obtina astfel de informatii, iar acesta i-a comunicat ca Hrebenciuc Viorel a fost si este interceptat in baza unui mandat de supraveghere tehnica, emis la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie.
Totodata, Iliescu Dumitru l-ar fi asigurat pe Hrebenciuc Viorel ca, prin intermediul angajatului D.N.A., poate sa obtina in continuare informatii cu privire la evolutia dosarelor in care acesta este cercetat, dar si alte dosare penale de interes, sens in care Hrebenciuc Viorel i-a propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date ce nu sunt destinate publicitatii.
In contrapondere cu serviciile acordate, Iliescu Dumitru i-ar fi cerut lui Hrebenciuc Viorel sprijinul pentru angajarea fiicei sale, sens in care Hrebenciuc Viorel i-a promis ca, prin intermediul fiului sau, va determina functionari publici sa o angajeze intr-o institutie publica.
Tot in schimbul informatiilor furnizate de catre angajatul D.N.A, prin intermediul lui Iliescu Dumitru si la cererea acestuia din urma, Hrebenciuc Viorel i-a promis ca va interveni pe langa diverse persoane influente (printre care si un functionar public, asupra caruia a lasat sa se creada ca are influenta), pentru a le determina sa mentina in functie o anumita persoana, functionar in cadrul Fondului National de Garantare.
In acelasi context, Hrebenciuc Viorel i-a promis lui Iliescu Dumitru ca va interveni pe langa un functionar in cadrul Oficiului National al Registrului Comertului, astfel incat sa ajute persoana sa inregistreze, la Registrul Comertului, drepturile asupra unei societati comerciale.
Cu ocazia intalnirii din data de 13.08.2014, Iliescu Dumitru i-a solicitat lui Hrebenciuc Viorel sa intervina pe langa functionari publici pentru a-i determina sa il destituie pe vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor din functia pe care o exercita (din cauza ca persoana respectiva avea un litigiu de afaceri cu acesta), cerere acceptata de catre Hrebenciuc Viorel.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dulceata de prune
Bancul zilei : Evenimentul din tunel
Horoscopul zilei
ASUR: Curtea de Conturi trebuie sa se sesizeze in problema finantarii continue a bisericilor din Fondul de rezerva bugetara
Ungaria planuieste un impozit care scandalizeaza companiile din domeniul internetului
Traian Basescu: Nu imi prelungesc mandatul cu nici macar o ora
Dupa ce mi se termina mandatul devin membru PMP
Ungaria: Viktor Orban vrea sa puna taxa pe sapun si sampon
Patriarhul Ierusalimului si al Intregii Palestine, decorat de presedintele Traian Basescu
Victor Ponta foloseste imaginea Simonei Halep si a lui Arnold Schwarzenegger intr-un clip electoral difuzat la RTV
Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA in dosarul retrocedarilor
Este urmarit penal pentru constituire de grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani
Cererea ANI de preschimbare a termenului din dosarul lui Klaus Iohannis, judecata luni
Toti consumatorii de energie electrica si gaze naturale vor trebui sa fie informati din timp despre motivele si conditiile oricarei majorari de preturi
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Botoşani: Cu greutate de Plumb, promisiunile ministrului Muncii se vor da la fund după alegeri
De ce a plecat vânăt la faţă Portariuc din şedinţa CLM
Centrul de la Stăuceni, vizitat de către ministrul Rovana Plumb
„Fa Doino” pară n-ai fi din Coşula?!
Ioan Rotundu
Sistemul sofisticat prin care Viorel Hrebenciuc urma sa fie recompensat pentru retocedarea a 43.000 de hectare de padure
Firme controlate de off-shore-uri din Cipru
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog