Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11556
De la 07 Ianuarie 2003
122897205

DNA Iaşi acţionează, DNA Suceava moţăie

  • Ioan Rotundu
  • 16 May 2017, 23:00
Ieri, procurorii de la DNA Iaşi au efectuat mai multe percheziţii pentru a strânge probe în a dovedi faptele de corupţie care au dus la asfaltarea unui drum direct pe pământul gol, adică fără patul de pietriş care să dea drumului un fundament solid. Mai mult, pe lângă faptul că au turnat asfaltul direct pe pământ s-a mai furat şi din grosimea acestuia, în unele locuri grosimea fiind de numai 2 cm.
Lucrarea s-a efectuat în anul trecut iar în octombrie cineva a sesizat DNA-ul care, în acest interval de timp a efectuat cercetări iar ieri a trecut la atacul final. A fost percheziţionat biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, preşedintele fiind întors de la aeroport, fiind în drum spre Bucureşti. Percheziţionat a fost şi biroul directorului de la Drumuri şi Poduri care pare să fi fost reţinut.
Nu este prima acţiune în forţă a procurorilor de la DNA Iaşi. În tot acest timp procurorii de la DNAQ Suceava continuând să moţăie prin birouri sau să se ocupe de găinării care se finalizează în coadă de peşte, adică fără trimiterea în judecată. Nu dau timpul prea mult înapoi. Mă opresc la ultimii doi ani, timp în care în Jurnalul s-au prezentat fel de fel de cazuri de corupţie consumate tot pe seama drumurilor publice fără ca de la DNA Suceava să se fi interesat cineva de situaţiile relatate.
Încep cu cele mai recente suspiciuni de corupţie. Cazul de la Primăria Flămânzi, când primarul liberal Dan Oloeru a efectuat în decembrie anul trecut lucrări de modernizare la străzile din oraş cu o firmă suceveană. S-au decontat poduri care nu s-au efectuat, poduri la care s-a furat şi un metru din lungime, lucrări pe străzi care n-au văzut utilajele constructorului dar primarul, coincidenţă, imediat după ce a efectuat plata către constructor şi-a cumpărat o maşină de lux.
La Gorbăneşti, primarul social-democrat Gică Iliescu a obţinut finanţare pentru asfaltarea drumului de la Socrujeni. Lucrarea a ajuns la firma botoşăneană ABC Construct patronată de un anume Bălăucă.
Se spune că firma a primit lucrarea cu dedicaţie de la deputata PSD Tamara Ciofu ca răsplată pentru sprijinul pe care Bălăucă i l-a dat în campania parlamentară de anul trecut. Bălăucă nu avea bani să lucreze dar primarul, prin acte fabricate, i-a făcut plata în avans. În decembrie anul trecut, când s-a permis accesul autoturismelor pe asfaltul proaspăt turnat, covorul de asfalt s-a rupt (foto) sub greutatea primul autoturism pentru că patul de pietriş a fugit de sub asfalt. S-a furat în draci la acest drum dar n-a interesat pe nimeni de la DNA Suceava.
La Sârbi, comuna Vlăsâneşti, fostul primar Lucian Trufin, acum senator PSD, a asfaltat strada principală cu firma Tehnic Asist. Covorul de asfalt s-a turnat mai subţire cu câţiva centimetri că şi nepricepuţii din sat în ale construcţiei de drumuri au reacţionat la aşa un furt la vedere, reclamând situaţia. Noaptea, ca hoţii, firma Tehnic Asist a mai turnat câţiva centimetri de asfalt. Cât s-a furat la acest drum este greu de spus de vreme ce nicio autoritate a statului n-a efectuat cuvenitele cercetări. Fiind vorba de suspiciuni de acte de corupţie, cei de la DNA Suceava n-au ciulit urechile la ce spun oamenii din sat.
La Suharău, primarul independent dar slugă plecată PSD-ului Marcel Chelaru, a asfaltat un drum deasupra dealului Lişna prin deturnare de fonduri. Nu se ştie cât a costat lucrarea, cum a fost ea decontată şi câte legi au fost încălcate privind efectuarea acestei investiţii.
La Văculeşti, primarul PSD Sorin Gânga a asfaltat uliţa satului Văculeşti dar şi drumul său privat. Lucrarea fost efectuată tot de firma Tehnic Asist. Ca să-şi acopere măgăria i-a atras de partea sa pe consilierii locali şi a obţinut o hotărâre prin care drumul privat proaspăt asfaltat a fost trecut la regim de drum public. Ilegalităţi după ilegalităţi, furturi peste furturi dar nicio anchetă.
M-am întrebat de multe ori dacă procurorul şef al DNA Laura Codruţa Koveşi chiar nu s-a sesizat că la DNA Suceava ceva este în neregulă? Ştiu că are un document ce i-a oferit anumite informaţii care ar fi trebuit să-i ridice multe semne de întrebare cu privire la conducerea de la DNA Suceava.
La DNA Iaşi se acţionează în forţă, la DNA Suceava se moţăie! Cine-i trezeşte?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Reproşul ginerelui
Horoscopul zilei de 17.05.2017
APIA Botoşani .- Comunicat de presă
Horia Colibasanu a urcat marti pe Everest fara oxigen si fara serpasi:
A fost oribil de greu si foarte, foarte frig
Fermieri mai putini, suprafete totale mai mari, raportate pentru banii europeni
Olguta Vasilescu: Inechitatile din sistemul bugetar vor fi corectate abia in 2022
Suntem dispusi la concesii la legea salarizarii
Acordurile comerciale de liber-schimb nu pot fi incheiate fara acordul parlamentelor nationale
Romania a avut cea mai mar crestere economica procentuala din UE in primul trimestru 2017
Persoanele condamnate penal definitiv nu pot candida la alegerile parlamentare si prezidentiale
Cine ar castiga alegerile intr-o competitie Iohannis – Firea?
Cum arata clasamentul increderii in personalitati
Cine scufunda PNL mai repede: Orban sau Busoi?
Deputatii au votat cresteri de salarii cu 20% pentru mai multe categorii de personal
De ce primarii vor fi mai greu de anchetat
si cum sunt constransi functionarii sa avizeze actele emise de primar. Modificarile la legea administratiei au trecut de Parlament
Presedintia, dupa ce Senatul a decis ca seful "Doi si-un sfert" va fi numit fara avizul CSAT:
Grav si ingrijorator, o noua actiune dintr-un plan de limitare a atributiilor presedintelui
A sosit şi pentru elevul martir Călinescu ziua dreptăţii
De bine ce-o ducem, ne este tot mai rău
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog