Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2399
De la 07 Ianuarie 2003
122888048

DNA: Lista completa a infractiunilor pe care Florin Iordache voia sa le dezincrimineze

  • 27 February 2017, 23:00
DNA arata intr-un comunicat de presa ca Florin Iordache a prezentat la 16 ianuarie "personalului de specialitate din conducerea Ministerului Justiției" un document care continea modificarile pe care si le dorea la Codul Penal si Codul de Procedura Penala. DNA sustine ca Iordache cerea ministerului dezincriminarea infractiunilor de abuzul in serviciu si neglijenta in serviciu.
In plus, Florin Iordache (ministru la acel moment), viza si
- Modificarea conținutului constitutiv al infracțiunilor de conflict de interese;
- Modificarea conținutului constitutiv al infracțiunilor de corupție: darea de mită, luarea de mită, traficul de influență și cumpărarea de influență;
- Modificări ale codului de procedură penală, printre care se regăseau și modificări ale modului de sesizare denunțul și plângerea.
DNA a facut publice aceste informatii in comunicatul de presa prin care anunta clasarea dosarului privind emiterea OUG 13 si declinarea catre Parchetul General a unui dosar disjuns.
DNA arata ca, atunci cand le-a prezentat colegilor din Ministerul Justitiei modificarile pe care le viza, Iordache a invocat necesitatea punerii în acord a deciziilor Curții Constituționale cu legislația internă. "Cu această ocazie, ministrul și-a exprimat intenția ca respectivele modificări să fie transpuse într-un proiect cât mai repede pentru a fi promovate în ședința de Guvern din 18.01.2017", arata DNA. E vorba despre faimoasa sedinta de guvern din 18 ianuarie, la care presedintele Klaus Iohannis a venit pe neasteptate si a determinat guvernul sa nu puna pe ordinea de zi ordonanta de urgenta. In cele din urma, OUG 13 a fost adoptata pe 31 ianuarie.
"Urmare a solicitării ministrului, personalul de specialitate din cadrul Ministerului Justiției a întocmit o notă prin care indica explicit ce decizii ale Curții Constituționale ar fi trebuit transpuse în legislație, indicând în concret o soluție pentru fiecare modificare. Totodată, personalul de specialitatea a opinat că este imposibil a justifica urgența pentru promovarea proiectului de act normativ prin OUG", mai arata comunicatul DNA.
Rezultatul cererii lui Iordache? "În cursul zilei de 17.01.2017, s-au întocmit proiectele de OUG privind modificarea CP și CPP, precum și cu privire la grațiere, renunțându-se la dezincriminarea totală a abuzului în serviciu. În schimb, s-au introdus: un prag valoric minim al prejudiciului de 200.000 lei, condiția existenței unei plângeri penale prealabile precum și diminuarea pedepselor. De asemenea, s-a renunțat la modificarea infracțiunilor de corupție clasice, deoarece s-a atras atenția asupra posibilității sancționării României care este parte a Convenției de la Merida", arata DNA.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Consecinţa tragică a minciunii la politicieni
Horoscopul zilei de 28.02.2017
Vlad Alexandrescu (USR): In nici un caz nu am accepta o alianta sau o fuziune cu PNL,
un partid care seamana foarte mult cu PSD
Romsilva a castigat definitiv procesul in care Arhiepiscopia Sucevei cerea 166.000 de hectare de padure,
dupa 16 ani de procese
Cristian Busoi, ales secretar general interimar pana la Congresul PNL din iunie
Sedinta cu scandal in randul fostilor liberali
Coreea de Nord: Alti cinci inalti oficiali ar fi fost executati cu tunuri antiaeriene,
pentru raportari false ce l-au infuriat pe Kim Jong Un
Fregata rusa Amiral Grigorovich a plecat din Sevastopol cu destinatia Siria
Gheorghe Falca, primarul Aradului, acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca ar fi in conflict de interese penal
Premierul Grindeanu s-a intalnit cu doua multinationale la Guvern.
A promis suport tehnic pentru Exxon si OMV-Petrom
Curtea Constitutionala considera ca exista conflict juridic intre Directia Anticoruptie si Executiv:
Botoşani/Leorda: Protestul infractorului tâlhar în spatele căruia stau pitiţi cei din PSD
Ioan Rotundu
Vremea ticăloşilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog