Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7550
De la 07 Ianuarie 2003
122867617

DNA: Votul senatorilor in cazul Oprea inseamna ca actul de justitie nu mai poate fi infaptuit

  • 20 September 2016, 23:00
Decizia senatorilor de a respinge cererea procurorilor de urmarire penala a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa "inseamna ca actul de justitie nu mai poate fi infaptuit", afirma Directia Nationala Anticoruptie.
"Respingerea cererii procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de incepere a urmaririi penale, de catre majoritatea membrilor Senatului Romaniei, are drept consecinta blocarea anchetei penale fata de Gabriel Oprea cu privirea la infractiunea de ucidere din culpa si ii plaseaza pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in imposibilitatea stabilirii raspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea politistului Bogdan Gigina.
Cu alte cuvinte, vointa exprimata de majoritatea senatorilor fata de cererea formulata de procurori inseamna ca actul de justitie nu mai poate fi infaptuit", se spune in comunicatul DNA.
Senatorii au respins luni, in plen, cererea DNA de urmarire penala a senatorului independent Gabriel Oprea, fost ministru de Interne si vicepremier, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii lui Bogdan Gigina, cu 73 voturi "impotriva" si 45 "pentru".
Potrivit procurorilor, in seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19,00, agentul de politie Bogdan Gigina a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrala, consecinta a unui traumatism cranio-cerebral si facial cu fractura craniana, leziuni care au cauzat decesul.
"La momentul producerii accidentului, victima Bogdan Gigina facea parte dintr-un dispozitiv de insotire al ministrului Oprea. Acest dispozitiv, asigurat de catre Brigada de Politie Rutiera din cadrul DGPMB, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigina) si un echipaj format dintr-un ofiter si un agent de politie aflati intr-un autoturism de politie rutiera. Acest dispozitiv preceda in trafic autoturismul in care se afla ministrul Gabriel Oprea. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea se deplasa catre locuinta sa situata in cartierul Cotroceni", a precizat DNA.
Anchetatorii au retinut ca, din probele administrate, rezulta indicii rezonabile ca, incalcand dispozitiile legale care reglementeaza insotirea demnitarilor, ministrul de Interne Oprea a dispus, pentru sine, sa beneficieze de insotire cu echipaje de politie rutiera cu titlu permanent, ca acestea sa fie formate atat dintr-un autoturism de politie rutiera (un agent si un ofiter de politie rutiera), cat si dintr-o motocicleta a politiei rutiere.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine a fost Baba Novac, credinciosul general al lui Mihai Viteazul,
ucis de unguri în chinuri groaznice şi devorat de corbi
Bancul zilei: Limita răbdării sexuale
Comunicat de presă Comunitatea armeană Botoşani
Horoscopul zilei de 21.09.2016
Vladimir Putin intentioneaza sa reinvie temutul serviciu secret sovietic, KGB
Nicolas Sarkozy apasa pe pedala nationalismului: Stramosii nostri sunt galii
Ce limba vorbesc Dragnea si Ponta
CCR critica Parlamentul in decizia privind pensiile alesilor locali:
A ignorat Curtea Constitutionala si a "deghizat" legea
Discursul lui Dacian Ciolos din Parlament, distribuit si comentat masiv pe Facebook
Partidele, guvernul si 10 personalitati vor face parte din comisia prezidentiala pentru elaborarea unui nou proiect de tara
Candidaţii la parlamentare cu care se poate mândri PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog