Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18109
De la 07 Ianuarie 2003
122878176

DNA a spart buboiul corupţiei din Poliţia Rutieră Botoşani

  • 2 June 2021, 12:53
Serviciul Teritorial al DNA Suceava a descins azi dimineaţă, miercuri, 2 iunie a.c., la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani pentru a efectua mai multe percheziţii. Percheziţiile au cuprins atât sediul administrativ cât şi domiciliile unor poliţişti rutieri.
De mai bine de 6 luni de zile, pe surse, se ştia că cei de la DNA Suceava fac investigaţii cu privire la mai multe fapte penale comise de agenţi şi ofiţeri ai Poliţiei Rutiere Botoşani. Este vorba de luare de mită, cârdăşie cu reprezentanţi ai lumii interlope, falsuri în acte şi uz de fals, abuzuri în exercitarea atribuţiunilor de serviciu.
De altfel, acţiunea de astăzi era aşteptată de către unii angajaţi ai SPR care se ştiau urmăriţi de procurorii DNA, aşa că au demisionat din funcţii în urmă cu câteva zile.
Este vorba de un ofiţer şi şase agenţi rutieri printre care comisarul şef Victor Ciubotaru (FOTO), cel care a coordona compartimentul de drumuri europene și drumuri naţionale, dar și agenţii Viorel Anton, Silviu Pintilei şi Ioan Bălan, care erau printre cei mai vechi.
Acţiunea se va concretiza în ridicare de probe materiale şi înscrisuri care să dovedească infracţiunile comise de către cei suspectaţi iar unii dintre ei vor fi duşi la audieri.
Surse din interiorul instituţiei susţin că nu vor fi operate reţineri din rândul celor rămaşi în activitate, ci doar vor fi audiate mai multe persoane, inclusiv din rândul celor demisionaţi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Vitejie bărbătească
Horoscopul săptămânii 31 mai – 6 iunie 2021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Poliţistului Vaipan pare să-i fi venit mintea cea de pe urmă
Ioan Rotundu
Traian Popa, lupta cu morile de vânt şi golăneala comisarului Kashyap
Ioan Rotundu
Când poliţia şi justiţia îi anchetează pe jurnaliştii de investigaţii,
în loc să colaboreze cu ei
Dosarul zilei: Problemele învăţământului botoşănean
Spaimă cu tremurici în rândul vameşilor şi poliţiştilor din Vama Stânca
Ioan Rotundu
ANUNŢ Primăria Mihai Eminescu
Locuitorii comunei Mihai Eminescu se pot vaccina fara programare
Uriaşa personalitate a istoricului Nicolae Iorga
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog