Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sport
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8426
De la 07 Ianuarie 2003
122894075

DNA cere încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Ovidiu Isaila

  • 10 April 2014, 23:00
Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a transmis cererea si referatul intocmit de procurori la ministrul Justitiei pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea arestarii preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isaila, cercetat pentru trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, informeaza Agerpres.
Potrivit DNA, din probele analizate "rezulta suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012 - 2014, inculpatul Isaila Marius Ovidiu, sef serviciu in Ministerul Finantelor si incepand cu decembrie 2012 senator in Parlamentul Romaniei, a obtinut importante sume de bani prin folosirea influentei pe care o avea sau pe care a lasat sa se inteleaga ca o are pe langa functionari publici, prin prisma relationarii profesionale in sistemul public de finante si ulterior ca om politic, pentru a-i determina sa nu isi indeplineasca in mod corect atributiile de serviciu".
Din comunicatul DNA:
Astfel, la inceputul anului 2012, Isaila Ovidiu Marius, care era la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, a pretins, cu complicitatea lui Ene Cristian Stefan, prin intermediarul Cristescu Catalin, suma de 200.000 euro de la un denuntator, pentru a realiza interventii pe langa functionarii ANAF ce efectuau un control la o societate comerciala administrata de denuntator, in vederea solutionarii favorabile sau blocarii controlului.
Dupa remiterea acestei sume, Isaila Ovidiu Marius a pretins denuntatorului, prin acelasi intermediar, o noua suma de bani, respectiv 150.000 euro, pentru a influenta rezultatele unui nou control.
In cursul lunii august 2013, Isaila Ovidiu Marius prin intermediul consilierului sau Ene Cristian Stefan, i-a pretins lui Cristescu Catalin suma de 20.000 euro pentru a interveni pe langa diferiti functionari publici, in vederea sprijinirii acestuia sa promoveze concursul ce urma a avea loc in toamna aceluiasi an pentru ocuparea unei functii de inspector in cadrul ANAF - Directia Generala Antifrauda Fiscala.
La inceputul lunii martie 2014, Isaila Ovidiu Marius i-a pretins lui Cristescu Catalin, prin intermediul aceluiasi consilier Ene Cristian Stefan, o alta suma de 20.000 euro pentru a realiza interventii pe langa diferiti functionari publici in vederea favorizarii la concursul ce urma sa aiba loc pentru ocuparea unor functii in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala.
Dupa remiterea celor 20.000 de euro de catre Cristescu Catalin lui Ene Cristian Stefan, pentru a ascunde primirea banilor, Isaila Ovidiu Marius l-a instigat pe acesta din urma sa intocmeasca un fals contract de imprumut intre Ene Cristian Stefan si Cristescu Catalin, in care sa mentioneze imprejurari nereale pentru a induce in eroare organele judiciare cu privire la imprejurarile in care au fost remisi banii.
DNA informeaza, astfel, ca din probele administrate "rezulta ca infractiunea savarsita de inculpat este sanctionata de lege cu pedeapsa inchisorii mai mare de cinci ani". In plus, DNA considera ca "pe baza evaluarii gravitatii faptei, a modului si a circumstantelor de comitere a acesteia, se constata ca privarea sa de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica, avand in vedere prejudiciul produs credibilitatii de care trebuie sa se bucure institutiile publice, intinderea in timp a activitatii infractionale, modalitatea concreta de savarsire a infractiunilor - prin interpunerea altor persoane care primeau sumele de bani pretinse, modalitatea conspirata de a aborda discutiile cu tematica infractionala (in toalete, prin dezbracarea interlocutorului pentru a nu avea asupra sa aparatura de inregistrare, dialogul in soapta insotit de gestica), precum si incercarile de a sterge urmele infractiunilor".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Când soţul îşi laudă nevasta
Reţeta zilei: Piftie de cocoş
Preşedintele Ucrainei promite activiştilor pro-ruşi care eliberează clădirile ocupate că nu vor fi urmîriţi penal
Cod galben de ploi şi ninsori în 12 judeţe din nordul şi nord-estul ţării
Corlăţean şi Aurescu cer mai multe trupe NATO in România
În dosarul Radu Mazăre: O chemi sa rezolve problema astăzi…,
Alune americane
Vladimir Putin le-arată liderilor UE „mâţa gazului” l
Sportivi botoşăneni medaliaţi cu aur la mondialele de karate
,,Cupa Prieteniei” la Şcoala Gimnazială ,,Sf. Maria „ Botoşani
Elevii de la Colegiul de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti caută sponsorizări pentru a-şi putea ridica din SUA premiile obţinute la un concurs NASA
Botoşani: Boicot politic al CAS asupra sănătăţii asiguraţilor
Concurs pe teme pascale la Gradinita ,,Micii CERCETASI’’ Botosani
Apa de la Stăuceni, discordie la operatorul botoșănean
Casa Garabet-Ciomac naște controverse între vechea și noua administrație a județului
NATO publică fotografii cu forţele ruseşti de la graniţa cu Ucraina
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog