Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20904
De la 07 Ianuarie 2003
92550608

DNA cere retinerea si arestarea lui Dan Sova pentru complicitate la abuz in serviciu in dosarele Rovinari si Turceni

  • 13 March 2015, 23:00
DNA cere incuviintarea Parlamentului pentru retinerea si arestarea lui Dan Sova, actual senator PSD, fost ministru al Transporturilor, in dosarul legat de contractele de asistenta juridica pentru complexurile energetice Rovinari si Turceni. Sova e acuzat de trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.
Fostul ministru al Transporturilor a declarat, vineri dimineata, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca a fost la DNA pentru "chestiuni procedurale, au mai venit niste documente noi. Au primit niste documente, sunt niste chestiuni procedurale interne", le-a spus Sova jurnalistilor, nefacand alte comentarii privind cererea DNA de retinere si arestare in cazul sau.
Comunicatul DNA:
In completarea comunicatelor cu nr. 1194 si 1210 din datele de 13, respectiv 20 august 2014, privind presupuse acte asimilate coruptiei savarsite la companiile energetice Turceni si Rovinari, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:
In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie - doamna Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J. referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului SOVA DAN-COMAN, cu privire la savarsirea a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.
Cererea procurorilor anticoruptie are in vedere faptul ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:
Din actele de urmarire penala a rezultat ca in perioada 2007-2009, suspectul Sova Dan-Coman a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre CER si CET pe de o parte si SCA ¬Sova si Asociatii¬ pe de alta parte.
De asemenea, a rezultat faptul ca suspectul Sova Dan-Coman in calitate de ¬avocat coordonator¬ mentiune trecuta expres in toate aceste contracte, a participat la mai multe discutii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER si CET si la alte institutii contribuind efectiv la incheierea acestor contracte si acte aditionale efectuand in plus si activitate de consultanta juridica in temeiul acestor contracte si acte aditionale.
La data de 20 februarie 2015, prin aparator ales, au fost depuse la dosarul cauzei un nr. de 11 procese ¬ verbale, intocmite in perioada 2005-2009, ale Adunarii Generale a Asociatilor Societatii Civile de Avocati ¬Sova si Asociatii¬, nestampilate insa semnate indescifrabil de suspectul Sova Dan-Coman si de alte 2 persoane.
De asemenea, in cursul lunii februarie 2015 au fost efectuate perchezitii si audieri. In legatura cu aceste documente exista suspiciunea rezonabila ca sunt false, in sensul ca sunt antedate, prezinta o stare de fapt inexistenta la datele respective, iar continutul lor este conceput astfel incat sa corespunda interesului actual al suspectului Sova Dan-Coman, pe fondul scandalului mediatic aparut in presa cu privire la contractele de asistenta juridica semnate cu complexele energetice Rovinari si Turceni.
Concret, in urma administrarii materialului probator, a rezultat ca, in perioada decembrie 2005 - ianuarie 2009 s-au adoptat aproximativ 20-30 hotarari care au avut alte puncte pe ordinea de zi decat cele consemnate in toate cele 11 procese-verbale. Caracterul fals al celor 11 inscrisuri releva intreprinderea de actiuni de o gravitate deosebita din partea suspectului Sova Dan-Coman, activitate infractionala orientata in mod vadit in scopul obstructionarii anchetei fapt ce pericliteaza grav obiectivele de interes public ale urmaririi penale si implicit ale infaptuirii justitiei penale in general. Plasmuirea continuturilor celor 11 procese-verbale de catre Sova Dan-Coman constituie in sine o activitate infractionala prin care s-a incercat inducerea si acreditarea ideii ca acesta nu s-a implicat in incheierea celor trei contracte prezentate.
De asemenea, a rezultat faptul ca in cursul anului 2010, din dispozitia suspectului Sova Dan-Coman s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati cu scopul de a compromite toate documentele si corespondenta purtata pe mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexe energetice.
Cererea de incuviintare a arestarii preventive a fost formulata avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala.
Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie care efectueaza cercetari in cauza, precum si un numar de 6 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.
Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedura penala, activitati care nu pot, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Soţia… drăgostoasă
Reţeta zilei: Potârnichi cu dafin
Horoscopul zilei
SUA muta 800 de tancuri in Europa. Unele chiar in Germania
Nunta in India: Un mire a fost parasit pentru ca nu a stiut matematica
UE nu va prelungi sanctiunile pentru Rusia pentru ca nu exista unanimitate in cele 28 de state
Senatorul Gigi Chiru, condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru mita electorala
Sentinta poate fi contestata
Slovacia nu doreşte menţinerea sancţiunilor economice asupra Rusiei
Televiziunea ruseasca de stat a prezentat o inregistrare cu Vladimir Putin
dupa zile intregi de absenta
Povestea dosarelor Turceni si Rovinari
Cine mai este implicat in afara de Dan Sova
Furtună a declanşat un adevărat uragan
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Picătura buclucaşă
Botoşani: Primarul Portariuc îşi va pedepsi alegătorii de Paşti, prin Modern Calor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă