Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14325
De la 07 Ianuarie 2003
122874392

DNA l-a denuntat pe Radu Mazare la Parchetul General pentru presiuni asupra justitiei

  • 15 September 2014, 23:00
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a formulat un denunt la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva primarului Constantei, Radu Mazare, pentru savarsirea infractiunii de presiuni asupra justitiei, ca urmare a declaratiile publice facute de edil la adresa procurorului care instrumenteaza dosarul sau.
Potrivit unui comunicat difuzat luni de DNA, "ca urmare a unor declaratii publice facute, la data de 12 septembrie 2014, de primarul municipiului Constanta Mazare Radu Stefan, persoana avand calitatea procesuala de inculpat in dosarul nr. 2/P/2014 aflat in faza de urmarire penala, Directia Nationala Anticoruptie a formulat, fata de acesta un denunt pentru savarsirea infractiunii de presiuni asupra justitiei, prevazuta si pedepsita de art. 276 Cod Penal.
Denuntul a fost formulat in temeiul dispozitiilor art. 290 combinat cu dispozitiile art. 289 C.pr.pen. si a fost inaintat, la data de 15 septembrie 2014, catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, spre competenta solutionare."
DNA precizeaza ca "Mazare Radu Stefan are calitatea de inculpat in dosarul nr. 2/P/2014 aflat in faza de urmarire penala la Directia Nationala Anticoruptie" si ca "la data de 12.09.2014, potrivit relatarilor aparute in mass media, la o reuniune publica a organizatiei de partid din care face parte, Mazare Radu Stefan a facut urmatoarele afirmatii: "Poate sa te ia cu mascatii de la masa, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenta si timp de cinci luni de zile in dosarul meu sa nu faca niciun act procurorii.
Pai (limbaj trivial la adresa procurorului de caz n.n.), cand m-ai luat cu mascati si ai zis ca e urgenta, ca de-aia m-ai adus la DNA, ca era stare de urgenta, dupa aia trec cinci luni de zile fara ca tu sa faci o hartie!? De asta trebuie sa-l votam pe Ponta, ca noi care mai stam pe aici liberi, neliberi, sa traim intr-o tara normal"."
Potrivit dispozitiilor articolului 276 Cod penal, arata DNA, "este incriminata fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare in curs, face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea de catre organul de urmarire penala a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a-l influenta sau intimida".
"Caracterul nereal al acestor afirmatii rezulta din analiza activitatilor de urmarire penala efectuate in dosarul nr. 2/P/2014, despre care inculpatul avea cunostinta in urma exercitarii drepturilor procesuale referitoare la accesul la dosar", subliniaza DNA. Totodata, mai arata procurorii anticoruptie, "imprejurarea in care Mazare Radu Stefan a facut aceste afirmatii, caracterul lor public si limbajul folosit denota scopul urmarit de faptuitor, respectiv influentarea si intimidarea procurorului care efectueaza urmarirea penala in cauza".
Si Consiliul Superior al Magistraturii a transmis luni, intr-un comunicat, ca prin "invectivele" adresate de catre primarul Constantei, Radu Mazare, unui procuror DNA s-au depasit limitele admisibile ale discursului politic si ca recomanda tuturor celor implicati in activitati cu caracter public, generate de apropiata campanie electorala, sa manifeste rezerve in raport cu activitatea de judecata sau de urmarire penala, pentru a nu lasa impresia ca folosesc aceste teme in lupta politica.
Vineri, la Congresul Extraordinar al PSD Constanta, Radu Mazare a injurat dur procurorul DNA care l-a "luat cu mascatii de la masa".
Mazare a spus ca, dupa ce si Arhiepiscopul Tomisului a ajuns sa fie cercetat de DNA, "pe Dumnezeu trebuie sa-l mai ancheteze".
Liderul PSD Constanta a afirmat ca nimeni nu stie daca va fi liber maine sau poimaine si ca orice persoana publica poate fi ridicata cu mascatii in orice clipa.
"Poate sa te ia cu mascatii de la masa, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenta si timp de cinci luni de zile in dosarul meu sa nu faca niciun act procurorii", a afirmat Mazare.
El a continuat cu o injuratura dura, dupa care a reluat: "Cand m-ai luat cu mascati si ai zis ca e urgenta, ca de-aia m-ai adus la DNA, ca era stare de urgenta, dupa aia trec cinci luni de zile fara ca tu sa faci o hartie. De asta trebuie sa-l votam pe Ponta, ca sa traim intr-o tara normala", a afirmat Mazare.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Refuzul Fiscului
Horoscopul zilei
Remus Pricopie, tinta ironiilor, dupa ce a afirmat ca Romulus si Remus au fost crescuti de o vulpe
De la Roma pan' la Nistru, tot romanul e Ministru!
Ministrul Ioan Rus, la impartirea microbuzelor scolare in Cluj:
"La primaru' ungur i-am dat cu defectiuni la partea de franare"
Tariceanu: Daca PSD crede ca turul II e mai potrivit pentru suspendare, lista ramane deschisa
Victor Ponta: Nu stiu daca mai e vreun copil chiar si in clasa intai care sa nu aiba telefon cu internet
Doi consilieri locali PDL din Bals au plecat la PSD si s-au intors in aceeasi zi in PDL
ActiveWatch: Cetatenii romani au dreptul sa dezbata prevederile Constitutiei Romaniei
Bancherii nu sunt de acord sa afiseze comisioanele pentru fiecare tranzactie la bancomat
pe motiv ca ar fi imposibil sa treaca pe ecran taxele tuturor bancilor.
Mircea Cosma i-a compus o poezie lui Ponta
TDL Botoșani: FC Botoșani a obținut o victorie dublă împotriva echipei Dinamo
Florin Țurcanu reclamă practicile ilegale şi imorale ale PSD
La sfârșitul acestei luni, Târgul Agro ZOO, ediția a cincea
PDL Botoşani – Comunicat de presă
Interesele din spatele „limbii albastre”
Ioan Rotundu
Creşte spaima lui Ponta
Ioan Rotundu
Botoşani: Cine sunt trădătorii opoziţiei ademeniţi de PSD
Ioan Rotundu
Anunţ despre vizitarea locurilor Sfinte de la Ierusalim
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog