Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
9366
De la 07 Ianuarie 2003
70474618

DNA-ul l-amuşină pe Ţābu

  • 7 August 2013, 23:00
Cu ceva timp īn urmă, īntr-una diun emisiunile sale, Dan Diaconescu, care tocmai venise de la DNA, a făcut o afirmaţie asupra căreia n-am acordat prea mare atenţie. Spunea Diaconescu că DNA-ul are īnregistrate vreo opt mii de ore de convorbiri ale lui Dinu Patriciu şi că a īnceput să le prelucreze.
Din ascultarea lor s-a aflat şi despre afacerile la negru cu petrol ale lui Patriciu. Iar Diaconescu a precizat că cei de la DNA au reuşit să afle cine se ascunde sub numele de Ţābu, o persoană importantă de prin nordul Moldovei, membru de vază al PDL, fost parlamentar al Romāniei.
Vineri, săptămāna trecută, am avut o īntālnire cu mai multe persoane din Botoşani, toate cu funcţii grele īn trecut sau īn prezent. A venit vorba şi de afirmaţiile lui Diaconescu. Una dintre persoanele prezente a afirmat cu multă siguranţă că Diaconescu s-a referit la Ţābuleac al nostru şi şi-a argumentat supoziţia.
Se ştie că Patriciu a alimentat cu combustibil la negru pe toţi marii producători de alcool. Īn perioada 1998 – 2004 era la modă producţia de alcool la negru. Iar ca să produci alcool la negru era necesar să ai şi combustibil necontabilizat, adică procurat la negru. Această perioadă se suprapune perfect cu perioada cānd Mihai Ţābuleac, ca patron al societăţii Vinalcool Botoşani era acuzat de producerea alcoolului la negru şi comercializarea acestuia īn Ucraina şi Republica Moldova.
Mai mult, Ţābukeac a avut şi o īncercare de a recupera TVA-ul pentru alcoolul exportat la negru. Īn acest sens a apelat la Dinu Secrieru, pe atunci senator al Romāniei (īnainte de 2000) ca să intervină la şeful vămilor, Nini Săpunaru, să-i elibereze oarece documente nu tocmai īn deplină legalitate.
Secrieru a avut un dialog cu Nini Săpunaru, dar acesta a apreciat prea periculoasă implicarea şi n-a muşcat. Supărat că Secrieru nu i-a rezolvat problema Ţābuleac a părăsit PNL-ul. Avea să revină după 2000 şi să-i sufle lui Secrieru preşedinţia partidului.
Să ne mai amintim că īn perioada cānd se producea alcool la negru Guvernul Năstase a introdus supraveghetori fiscali. Era un mod de a controla producţia la negru şi de a aduna bani la partid. Răposatul Dutcă, şi el producător de alcool la negru şi concurent al Vinalcool, mi-a destăinuit de mai multe ori īnainte de-a muri că s-a săturat să producă alcool la negru şi cāştigul să-l dea PSD-ului, unor poliţişti (le ştiu numele) şi agentului fiscal iar lui să nu-i rămānă mai nimic. Iar Dutcă aducea combustibil la negru de la Patriciu.
Pe Ţānuleac, potrivit spuselor lui Dutcă, īl aproviuziona cu combustibil la negru Mirel Vlas, actualul patron de la Tehnic Asist. Poate aşa se şi explică strānsa legătură dintre Ţābuleac şi Vlas, preşedintele Ţābuleac dāndu-i lui Vlas execuţia drumului judeţean Lozna – Dersca – Mihăileni la un preţ cu 60 miliarde lei mai mare decāt cāştigătorul licitaţiei, cāştigător pe care Ţābuleac l-a īnlăturat printr-o şmecherie.
Dacă Diaconescu a fost corect īn informaţie şi cel cu care am dialogat este la fel de informat, īnseamnă că DNA-ul īi cam dă tārcoale lui Ţābuleac. Numai că de la presupuneri la fapte concrete este mare distanţă iar preşedintele Ţābuleac are timp să se mai chivernisească. Cel puţin aşa spun unii primari. Dar despre acest fapt voi comenta ceva mai tārziu, că mecanismul său de lucru este unul complex.
27.09.2010

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Evreul şi linia erotică
Fac ce-au īnvăţat de la bunici
Īn capitalism, de 1 Mai,
Micu-i slab, precum un pai!
Ilegalităţi trecute sub tăcere şi ascunse opiniei publice (II)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă