Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11457
De la 07 Ianuarie 2003
122871524
Dacă am fi mai mulţi şi solidari

Cerbicia omului de afaceri Traian Popa ar da rezultate

  • 18 May 2021, 14:24
O scrisoare sosită pe adresa redacţiei noastre şi semnată de către omul de afaceri suliţan Traian Popa ne-a trezit interesul prin obiectivitatea şi duritatea modului în care funcţionari din instituţiile de Mediu ale statului sunt criticaţi pentru activitatea lor profesională ce aduce mai mult a incompetenţă.
Nemulţumit de modul în care i s-a răspuns de către Garda Naţională de Mediu Bucureşti şi Botoşani cu privire la sesizările sale privind lipsa de protecţie a mediului în situl natural Dracşani, Traian Popa a revenit cu o nouă scrisoare adresată acestor instituţii, sancţionându-le lipsa de implicare
Redăm mai jos textul integral al scrisorii cu speranţa că vom fi tot mai mulţi cei care vom prinde curaj să le arătăm funcţionarilor publici că ne-am săturat de incompetenţa lor profesională şi că vrem să-şi facă datoria sau să plece acasă:

Către,
Garda Națională de Mediu Comisariatul General
Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Botoșani

Referitor adresa răspuns nr.914/CJ BT/22-04-2021 a GNM Comisariatul Botoșani prin care sunt înștiințat că sesizările făcute de mine cu referire la aspecte grave a încălcării Legislației de Mediu de către agentul economic Piscicola Botoșani în arealul, Lacul Dracșani(vegetație și stuf ars, gunoaie și plastic sub diferite forme care se regăsesc în apă și împrejurimile lacului,peștele mort îngropat, păsări împușcate) au fost redirecționate spre ”competentă soluționare” către DSVSA Botoșani și către IPJ Botoșani.
Doamna Comisar Șef Kashyap care semnează adresa de înștiințare procedează ca un politician începător (probabil este numită în această funcție de conducere pe aceste criterii și mai puțin pe cele profesionale).Fac această remarcă deoarece Instituția Statului GNM Comisariatul Județean Botoșani este o instituție specializată unde lucrează personal calificat,care cunoaște proceduri, regulamente și legislația care trebuie respectată și aplicată pentru protecțiamediului și nici într-un caz nu are rolul unui secretariat care redistribuie corespondența care-i este destinată.
Ordonanța 47/11.08.2005 a fost semnată și asumată de către Ministrul Mediului Sulfina Barbu și nu de Ministrul de Interne care ocupa această funcție la acea dată. Cadavrele îngropate (peștele mort) poluează apele freatice și de suprafață contaminând solul și reprezentând un pericol de îmbolnăvire pentru locuitorii din casele învecinate. Acțiunea aceasta de îngropare a peștelui mort din Lacul Dracșani are loc de2-3 ori pe an, cantitatea fiind de la câteva tone până la multe zeci de tone.
Lipsa de acțiune a GNM Comisariatul Județean Botoșani face ca acest obicei să perpetue. Caz similar cu cel de la Sulița (Lacul Dracșani) este și în arealul Lacului Costești cu mica diferență că administratorul lacului a lăsat peștii morți în apă care plutesc lângă maluri și mirosul îngrozitor pătrunde în casele din apropiere.
De la sediul Instituției Comisariatul Botoșani a GNM sunt doar 7-8 km și cred că dacă, Doamna Comisar Șef Kashyap,ar fi curioasă să verifice,și conform protocolului care presupun că există între instituția care dumneaei o conduce și DSVSA să întreprindă o acțiune comună în beneficiul sănătății populației.
Am prezentat punctual încălcările Legislației de Mediu însoțite de fotografii și exemple concrete și Dumneavoastră Doamnă Comisar Șef Kashyap (foto) care conduceți Instituția Statului cu atribuții de control și sancționare a faptelor de poluare a mediului o redistribuiți la IPJ Botoșani.
Dacă trimiteți acea adresă și conducerii BOR pot afirma că aveți simțul umorului foarte dezvoltat, dacă nu afirm cu multă convingere că nu vă faceți datoria însă sunteți plătită din banii publici pentru un serviciu pe care nu îl prestați.
Prin răspunsul care l-am primit ați respectat numai OG 27/2002 privind soluționarea petiției înștiințat fiind că ați redirecționat către IPJ Botoșani și DSVSA Botoșani. Despre vegetația arsă și gunoaiele din jurul lacului am constatat că trecuse două săptămâni de la petiția trimisă GNMși administratorul Piscicola, Gheorghe Nistor persoana răpunzătoare, nu luase măsuri concrete de remediere a poluării din locațiile indicate.
Faptul că dumneavoastrăconduceți o Instituție importantă a Statului,a cărei activitate are un impact major pentru sănătate semenilor noștri și a mediului în care trăim trebuie să vă preocupe în mod real, cu acțiuni concrete, și nu doar cu exemple care dau bine pe sticlă sau în presă.
Faptul că v-am prezentat punctual, cu dovezi clare de încălcare a Legislației de Mediu și dumneavoastrănu ați acționat în niciun fel, mă face să cred că este doar ochestiune de timp până când reprezentanții Comisariatului General al GNM să constate și să ia măsuri pentru faptul neimplicării ComisaruluiȘef al GNM Comisariatul Județean Botoșani în acțiuni concrete de protejare a mediului conform atribuțiilor prevăzute în OUG Nr.195/22.12.2005.
În cea ce mă privește voi acționa în continuare pentru a combate acțiunile de poluare a mediului, denunțând lipsa de implicare a funcționarilor publici din cadrul Comisariatului Județean Botoșani a GNM către Instituțiile Statului cu atribuții de verificare și control a activităților funcționarilor publici.
Prin ONG-ul,al cărui membru fondator este și subsemnatul,vom întreprinde acțiuni concrete de protejare a mediului și faunei din arealul Județului Botoșani fiind îndrumați de cătrepersoane cu pregătire adecvată în aceste domenii și sperăm ca în viitor să colaborăm cu personalul Comisariatului Județean Botoșani a GNM în acțiuni concrete de prevenire, conștientizare și supraveghere a mediului în care trăim.
Cu considerație,
TraianPopa

Data: 17.05.2021


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Bancul săptămânii: Exclamaţie nesăbuită
Horoscopul săptămânii 17 – 23 mai 2021
Vrea Poliţia Flămânzi moarte de om, ca să-şi facă datoria?
Ioan Rotundu
De ce poți face Covid-19 chiar dacă ești vaccinat? Explicațiile experților
Dinamica economiei: Lecţia de economie
Week-end la Rediu, cu mici şi invazie de poliţişti
Ioan Rotundu
Şi Diugu, liderul SNPF şi-a rupt colţii muşcând Jurnalul
Ioan Rotundu
Captură uriaşă de ţigări de contrabandă
ANUNŢ – RECENSAMANT AGRICOL 2021
Arestarea infractorului Iordăchel
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog