Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
6872
De la 07 Ianuarie 2003
77851910

Daca germanii au putut si romanii vor putea

  • Probabil fara politicienii de astazi!
  • 4 October 2011, 23:00
La numai o zi de la Ziua Unificarii Germane (,,Tag der Deutschen Einheit") sarbatoarea nationala a Republicii Federale Germania cand s-a marcat reunificarea politica, legislativa, teritoriala si administrativa a Germaniei, ministrul de externe al Romaniei incepe o vizita la Berlin.
Pe agenda convorbirilor pe care Baconschi le va avea la Berlin se afla si “situatia din Republica Moldova si dosarul transnistrean”, teme sensibile pe care oficialul de la Bucuresti va incerca sa le desluseasca in itele jocurilor germano-ruse tesute pe aceasta tema.
Ce este bun pentru noi nu este bun pentru voi
Cam aceasta este formula pe care Germania, impinsa de interesele economice fata de Moscova, o aplica celor doua state romanesti inca neunite.
Lipsa de proiect a politicienilor de la Bucuresti si de la Chisinau, mai bine spus tradarea intereselor nationale ale romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului ajuta Berlinul si Moscova sa bage bete in roate si sa intarzie un proces oricum ireversibil, al reunirii celor doua state romanesti.
Politicienii de la Bucuresti pierduti in lupte mizerabile pentru putere si pentru imbogatire uita ca dupa intrarea in NATO si UE principalul proiect romanesc trebuie sa fie aducerea acasa a celor 3 milioane de romani si lichidarea partiala a consecintelor Pactului Ribentropp- Molotov.
Marii politicieni au todeauna mari proiecte. Politicienii romani de pe cele doua maluri ale Prutului, in marea majoritate, se scalda in mocirla fugii dupa putere si bani. Ati mai auzit in ultima perioada vre-un politician care conteaza, de la Bucuresti sau Chisinau, declarand cu subiect si predicat ca doreste reunificarea celor doua state romanesti? Germania a facut-o. Politicienii germani au facut-o. Si au facut-o impotriva celorlalte mari cancelarii.
De curand, ca urmare a declasificarii unor documente britanice, au fost facute publice aprecierile lui Charles Powell, consilier pe politica externa al al fostului prim ministru britanic Margareth Thatcher, care arata clar ca atât Mitterand cât si Thatcher s-au impotrivit reunificarii Germaniei.
Ei si! Politicienii germani au mers inainte si au bagat peste noapte in Uniunea Europeana 17 milioane de est-germani. 17 milioane, nu 3 milioane cum ar putea introduce Romania reunificata!
Va discuta Baconschi despre acest lucru la Berlin? Va discuta Basescu peste cateva saptamani cand va merge si el la Berlin? Nici vorba. Vor reincalzi ciorba “situatiei din Republica Moldova si dosarului transnistrean”. Adica vor vorbi in gol despre probleme pe care Germania le rezolva cu Rusia impotriva intereselor romanesti.
Daca ceva este clar in politica romaneasca, este incapacitatea ei de a-si depasi propriile neputinte. Neputinta ei de a avea proiecte istorice. De aceea devine imperios necesara disparitia acestei clase politice si venirea unor oameni care asemenea politicienilor germani sa puna mai presus de orice interesele nationale. Iar acei oameni exista si muncesc, poate nevazuti si neauziti, dar construiesc si aici si dincolo de Prut, unde altii se straduie sa darame. Ei nu se numesc nici “Alba ca Zapada” nici cine stie ce miscare populara. Ei se numesc Romani si sunt oameni obisnuiti!
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Corecţia nevestei
Reţeta zilei: Aluat de pasretă
UPC bun de plata unei amenzi în sumă de 17,6 milioane lei
Probabilitatea intrării în recesiune a Europei de Vest în 2012 este de 40%
Putin pledează pentru crearea unei Uniuni Euroasiatice
Cel mai bogat lider de sindicat audiat la DNA
E nevoie de un nou proiect unionist
Începe depunerea formularelor pentru ajutoarele de încălzire
E uşor să critici, greu este să munceşti!
Ioan Rotundu
Botoşani: Prefectul Roman şi-a propus să rezolve problema comasării spitalelor
mai trebuie să vrea şi cei doi lideri ai USL
Botoşani ar putea primi titlul de “Capitala Verde a României”
Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii
Hoţi de casetofoane auto „găbjiţi” pe strada Bucovina
Cătălin Buhăianu a devenit profesor universitar
Primarul de Dorohoi nu l-a invitat pe prefect la Zilele oraşului
Spitalele n-au voie să depăşească norma la internări
S-au introdus ore de lectură în ciclul primar
Ada Macovei vrea intrarea în şcoli pe bază de amprente
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă