Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
40811
De la 07 Ianuarie 2003
108577452
Dacian Ciolos:

Acordul de asociere UE - Republica Moldova va permite ţării accesul cu produse pe o piaţa de peste 500 de milioane de consumatori

  • 1 December 2013, 23:00
Republica Moldova isi va putea exporta produsele pe piata din Uniunea Europena, dar in acelasti timp tara va avea posibilitatea sa-si protejeze anumite sectoare sensibile, in special agricultura si industria alimentara, prin Acordul de asociere parafat la Vilnius, a declarat, sambata comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos.
"Crearea Zonei de liber schimb aprofundata si cuprinzatoare inclusa in acest acord este o ancora solida pentru integrarea economica a Republicii Moldova pe piata europeana. Inseamna acces pentru produsele moldovenesti pe o piata de peste 500 de milioane de consumatori, o piata stabila, cu reguli clare si trasparente, lasand in acelasi timp Republicii Moldova posibilitatea de a-si proteja anumite sectoare sensibile ¬ in special in agricultura si industria alimentara", a afirmat Ciolos, intr-un comunicat de presa.
Totodata, "aceasta integrare economica va fi pentru investitori garantia unui mediu de afaceri solid si atractiv", a mai spus el, decalarandu-se "convins ca rezultatele nu vor intarzia sa apara".
Comisarul european a mai apreciat ca acordul parafat marcheaza inceputul "reintegrarii politice" a Republicii Moldova in familia europeana.
"Parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana este un pas hotarat pe care Republica Moldova il face pe drumul ei european. Este un moment cu adevarat istoric, care marcheaza inceputul unei reintegrari politice mult asteptate in familia europeana, cu efecte benefice concrete pentru cetatenii Republicii Moldova, dar si pentru mediul de afaceri", a spus Dacian Ciolos.
"Acompaniat de ridicarea regimului de vize pentru cetatenii Republicii Moldova, acest acord va aduce un inceput de integrare europeana de facto, concreta, bazata pe pragmatism, raspunzand dorintei legitime exprimate de cetatenii moldoveni", a completat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: „Animalul” de companie
Fastrono: Escalop de porc cu ceapă şi ghimbir
Dinamica economiei: Ferma agrozootehnică Ungureni
Lumea lu' Rotundu: Marea Unire din 1918
După cei de la Pungeşti va veni rândul nostru
Ioan Rotundu
Alţi 20 de medici se solidarizează cu chirurgul Dan Oprea
Guvernul a alocat din nou bani primăriilor, de această dată peste 4,5 milioane euro
Italia: Liderul unui clan mafiot a fost mâncat de viu de porcil
Crin Antonescu recunoaşte că scoaterea steagului UE din Parlament a fost o greşeală
Niciodată nu vă voi cere să îl sprijiniţi pe Antonescu
Noi l-am făcut pe Ponta prim-ministru
Ponta trebuie să ţină minte că umbla cu mine ca şi cu sfintele moaşte
Trei sferturi dintre români se declară de acord cu unirea României cu Republica Moldova
Câţiva tineri, duşi cu duba la secţie după ce au afisat un banner
Protestatarii au pătruns în primăria oraşului
zeci de rănţti în urma confruntărilor cu forţele de ordine
Spaţiul public, inundat de instrumente de acaparare a minţii şi spiritului oamenilor in interesul grupurilor de afaceri sau al unor trusturi de presă
Botoşani: 95 de ani de la Marea Unire sărbătoriţi la Darabani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă