Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10237
De la 07 Ianuarie 2003
84962988

Dacian Ciolos: Daca Parlamentul adopta OUG privind Cumintenia Pamantului,

  • diferenta de bani poate veni de la Guvern
  • 4 December 2016, 23:00
Premierul Dacian Ciolos a declarat, intr-o emisiune difuzata duminica la Digi24, ca Executivul doreste in continuare sa cumpere "Cumintenia Pamantului", insa trebuie ca Parlamentul sa adopte OUG care se afla acum in discutie cu amendamentul privind acoperirea diferentei de bani, care poate veni din Fondul de Rezerva al Guvernului, potrivit News.ro.
Dacian Ciolos a explicat din nou ca baza legala privind Cumintenia Pamantului se afla in Parlament, unde se discuta Ordonanta de Urgenta emisa de Guvern privind achizitionarea operei. El a precizat ca exista un amendament depus, care permite cumpararea operei prin acoperirea diferentei necesare de catre stat, insa este necesar ca Parlamentul sa adopte OUG in noua sesiune parlamentara.
"Intentia Guvernului este de a o cumpara si noi am adus si aducem toate argumentele, insa in momentul in care Parlamentul ia o decizie, si daca ia decizia aceasta, de a adopta Ordonanta propusa de Guvern cu acel amendament, exista buget pentru a o plati. Se poate plati din Fondul de Rezerva", a explicat primul ministru.
Dacian Ciolos a precizat ca Executivul nu poate veni in acest moment cu o noua OUG, pentru ca exista decizii ale Curtii Constitutionale care impiedica Guvernul sa emita Ordonante de Urgenta pe un domeniu in care exista deja proiecte discutate in Parlament. Premierul a precizat insa ca Executivul poate interveni din nou, daca este necesar, dupa adoptarea Ordonantei de catre Legislativ.
"Poate sa fie si o noua Ordonanta, daca Guvernul isi asuma o noua Ordonanta dupa ce e un vot in Parlament", a spus el.
Dacian Ciolos a criticat faptul ca acum acest subiect este "speculat" de catre partide si spune ca nu doreste sa faca din Brancusi "un agent electoral", motiv pentru care nici nu comunica des pe aceasta tema.
Guvernul a adoptat, in sedinta din 16 noiembrie, o serie de amendamente la proiectul de lege privind achizitia "Cuminteniei Pamantului", care vor fi prezentate Camerei Deputatilor, printre ele fiind reglementarea procedurii de restituire a donatiilor si constituirea Fondului Brancusi pentru achizitia de opere de arat contemporana. Printre amendamente este si amanarea cu un an a termenului de returnare a donatiilor, pana la 31 decembrie 2017, in cazul in care Guvernul esueaza in cumpararea "Cuminteniei Pamantului". Persoanele care doresc returnarea banilor trebuie sa ceara acest lucru in mod expres, in scris, Ministerului Culturii in termen de 40 de zile de la intrarea in vigoare a legii pentru aprobarea OUG.
Ministerul Culturii a cerut Parlamentului sa discute Legea de aprobare a OUG in procedura de urgenta, astfel incat aceste amendamente sa fie cuprinse intr-un timp cat mai scurt.
Propunerile de modificare a legii au fost trimise, pe 18 noiembrie, Camerei Deputatilor care este forul decizional pentru acest proiect. Guvernul aminteste ca nu poate reglementa o serie de aspecte legate de proiect prin alte modalitati de legiferare, jurisprudenta Curtii Constitutionale limitand posibilitatea ordonantei de urgenta pentru proiectele care au ajuns la Camera decizionala din Parlament.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Becali şi ginerele preot
Horoscopul zilei de 5.12.2016
Mergem pe mâna lui Cioloş sau a lui Dragnea?
Ioan Rotundu
Narcis Copca le-a spus expertilor straini sa nu vina la Spitalul Sfanta Maria
si a transmis Eurotransplant ca este citata intr-un dosar penal
Dacian Ciolos: Plicul in spitale poate sa fie o forma de coruptie. Am apropiati care au oferit bani in spitale
Austria: Alexander Van der Bellen considera ca atitudinea sa proeuropeana l-a ajutat sa castige alegerile prezidentiale
O politiciana si doua jurnaliste din Finlanda, impuscate mortal
in fata unui restaurant
Exit-poll-uri: Independentul Alexander van der Bellen a castigat alegerile prezidentiale din Austria.
Extremistul Norbert Hofer si-a recunoscut infrangerea
Dacian Ciolos despre sistemul de sanatate:
O rana vindecabila, acum iese puroriul la iveala. / Nu e vina ministrului Voiculescu ca are curajul sa spuna lucrurilor pe nume
Educaţia gunoaielor şi votul din 11 decembrie
Ioan Rotundu
Botoşani: Marele dezmăţ legislativ şi disciplinar din Colegiul Economic „Octav Onicescu”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă