Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12230
De la 07 Ianuarie 2003
122872297

Dacian Ciolos a numit noi secretari de stat in educatie:

  • Monica Anisie este secretar de stat pe preuniversitar, iar Mihai Dima este noul sef al Cercetarii
  • 26 February 2016, 23:00
Premierul Dacian Ciolos a numit-o joi pe Monica Cristina Anisie in functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei. Atributiile sale vor fi stabilite ulterior de ministrul Adrian Curaj, dar potrivit surselor HotNews.ro Anisie se va ocupa de preuniversitar. Tot joi, premierul a numit si noul sef al Cercetarii. Mihai Dima este noul presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI). Anterior, aceasta functie a fost ocupata de Teodor Prisecaru.
Monica Anisie este profesor de Limba si literatura romana si a ocupat pana acum functia de director al Directiei generale invatamant preuniversitar din Ministerul Educatiei. A fost consilier in cadrul Administratiei Prezidentiale, in perioada in care Daniel Funeriu a fost consilierul pe educatie al fostului presedinte Traian Basescu.
Anterior, Monica Anisie a fost director al Directiei Generale Educatie si Invatare pe tot Parcursul Vietii (DGEITPV) in Ministerul Educatiei, secretar general adjunct in Minister si inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Bucuresti.
In octombrie 2015, fostul ministru Sorin Cimpeanu a numit-o pe Monica Anisie in comisia de validare a proiectelor de planuri-cadru pentru invatamantul gimnazial. Sursa si detalii
Tot joi, 25 februarie, premierul a numit si noul sef al Cercetarii. Mihai Dima este noul presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI). Mihai Dima este profesor in departamentul de Structura Materiei la Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti, pe care a absolvit-o in 1992. In 1997 a absolvit Cibernetica la ASE, iar in 2000 si-a finalizat doctoratul la Facultatea de Fizica, potrivit CV-ului publicat pe site-ul sau.
A avut mai multe stagii de cercetare la Institutul Max-Plank pentru Meteorologie in Hamburg, Germania (1997-2001 ), la Universitatea din Bremen in Departamentul Modelarea Geosistemului, Germania (2002-2004) si la Institutul Alfred Wegener pentru Cercetari Polare si Marine, in Bremerhaven, Germania (2006-2010).
In 2004 a primit Bursa Humboldt la Universitatea din Bremen si Institutul Alfred-Wegener Institut pentru Cercetari Polare si Marine, Bremerhaven, Germania, cu proiectul "Studiul variabilitatii climatice folosind date observationale, inregistrari proxy si Modele de Circulatie Generala".
In 2011-2012 a facut parte din Comisia de Stiintele Pamantului in cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), in aceeasi perioada a fost presedintele Comisiei de Stiintele Pamantului din cadrul Consiliului National al Cercetarii Stiintifice (CNCS), iar in 2013 a fost ales presedinte al CNCS. (Sursa si detalii)
Tot in 2013, membrii CNCS au demisionat in bloc din institutia care asista Ministerul Educatiei in finantarea, monitorizarea si evaluarea activitatilor de cercetare (Sursa si detalii). Motivul: intarzierea anuntarii si a finantarii de catre Minister a proiectelor de cercetare care castigasera competitiile cu un an in urma, in conditiile in care tocmai fusese lansata o noua competitie de proiecte. Citeste aici mai multe despre motivele demisiei membrilor CNCS.
Amintim ca pe 10 februarie 2016 Dacian Ciolos l-a eliberat pe Tudor Prisecaru din functia de sef al Cercetarii si l-a numit pe Ioan Ursu in functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI). Tot prin decizie a premierului, Ioan Ursu preluat atunci si atributiile presedintelui ANCSI, pe care le-a exercitat pana ieri, cand in functia de presedinte a fost numit Mihai Dima.
Ioan Ursu, noul vicepresedinte al ANCSI, a facut parte din echipa de conducere a Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara (IFIN-HH) si din echipa de management a proiectului ELI-NP (laserul de la Magurele), functii din care in prezent este suspendat, potrivit reprezentantilor institutiei.
Din 2005 a fost secretar stiintific la Institutul de Fizica Nucleara de la Magurele, in perioada 2008-2012 a fost director stiintific la Institut, iar in 1999-2003 a fost profesor de fizica (part time) la Colegiul German Goethe. Din 1982 este cercetator stiintific in fizica nucleara la IFIN-HH.
Descarca de aici CV-ul lui Ioan Ursu (sursa: IFIN-HH)
Tudor Prisecaru a fost eliberat din functia de sef al Cercetarii pe 10 februarie 2016. Un apropiat al Ecaterinei Andronescu, Tudor Prisecaru a fost numit de Victor Ponta in pozitia de sef al Cercetarii, in mai 2012. In subordinea sa a fost Consiliul National de Etica, care a constatat ca Victor Ponta nu ar fi plagiat, desi CNATDCU anuntase ca e vorba de un plagiat copy-paste, CNE care a constatat de asemenea ca Gabriel Oprea n-ar fi plagiat si care a publicat verdictul de plagiat in cazul Ioan Mang la 3 ani dupa ce a luat hotararea.
Prisecaru a sustinut puternic ideea desfiintarii sau ruperii in mai multe organisme a UEFISCDI - institutia care imparte banii cercetarii pe baza de concurs de proiecte si care a fost condusa, pana in noiembrie 2015, de catre actualul ministru al Educatiei, Adrian Curaj. Doctor inginer in stiinte tehnice, cu specializarea Cazane de abur, Tudor Prisecaru a fost prorector al Universitatii Politehnica Bucuresti. Dintre lucrarile tehnice pe care si le-a prezentat in CV, se detaseaza "Cazane si turbine", publicata in 1999 la Editura MATRIX ROM.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 27.02.2016
Bancul zilei: Lecţia de zoologie
Reţeta zilei: Clătite cu bere şi portocale
Bugetul a inregistrat excedent de 0.6% din PIB dupa prima luna, dar urmeaza un an electoral
Dacian Ciolos: I-am cerut vicepremierului Dincu sa inventarieze cladirile nefolosite la nivel local
Wolfgang Schauble: Germania se opune unor noi planuri de relansare pentru economia mondiala
200 de militari romani vor participa la un exercitiu romano-canadian la baza de la Mihail Kogalniceanu
Ambasadorul SUA avertizeaza ca pana in 2020 Rusia va domina regiunea Marii Negre
si cere Romaniei, Turciei si Bulgariei sa colaboreze militar
Botoşănenii invitaţi să fie alături de pompieri,
de Ziua Protecţiei Civile din România
Presa-n gura şu' Rotundu: Emisiunea din 26.02.2016
Botoşani: Narcis Dreţcanu, unsul infractorului-deputat lui Gireadă în funcţia de subprefect
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Primarul ranchiunos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog