Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22322
De la 07 Ianuarie 2003
122882389

Dan Sova, plasat in arest la domiciliu pentru luare de mita.

  • 4 December 2015, 23:00
Senatorul PSD Dan Sova a fost plasat, vineri, in arest la domiciliu de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care este acuzat ca ar fi luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs de procurorii DNA, care au cerut arest preventiv pentru Sova.
Decizia instantei a fost deja contestata de avocatii lui Dan Sova, care considera ca nu se impune nicio masura preventiva impotriva politicianului.
Dan Sova a fost retinut joi de procurorii anticoruptie, dupa ce Senatul a avizat cererea DNA privind atat retinerea, cat si arestarea preventiva a parlamentarului. In aceeasi zi, procurorii au trimis la Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea de arestare preventiva a lui Sova, cerere care urmeaza sa fie analizata vineri.
Dan Sova este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.
Sova a declarat, joi, inaintea votului din plenul Senatului privind retinerea si arestarea sa, ca din cele 3.000 de file din dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, nu exista nicio proba impotriva sa, ci doar un denunt, el adaugand ca se apropie de recorduri nedorite.
Acesta este al treilea dosar in care Dan Sova este acuzat de coruptie si este pentru a treia oara cand senatorii sunt chemati sa se pronunte cu privire la ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia in vederea arestarii, ei respingand, in martie si in iunie, o alta solicitare referitoare la dosarul "Turceni- Rovinari", in care Sova este judecat alaturi de fostul premier Victor Ponta.
Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova ar fi pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna.
Senatorul Dan Sova ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiti pentru a achita un imobil cumparat in Bucuresti.
Mihai Balan a fost retinut in 19 noiembrie, de procurorii DNA, care o zi mai tarziu au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea lui preventiva. Solicitarea a fost respinsa, in 20 noiembrie, de instanta, care a dispus ca directorul general CET Govora sa fie cercetat in libertate, sub control judiciar. Hotararea a ramas definitiva, joi, cand instanta suprema a respins contestatia DNA. Balan este acuzat de abuz in serviciu, pentru ca a incheiat un contract de asistenta juridica cu o firma, influentat de senatorul Dan Sova.
Dan Sova este acuzat si in dosarul "Turceni-Rovinari", in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul premier Victor Ponta.
De asemenea, senatorul PSD mai este urmarit penal de DNA intr-un dosar privind contracte de consultanta juridica cu CET Govora, cu prejudiciul de peste un milion de euro, alaturi de senator fiind cercetati si Mihai Balan si Constantin Lapadat, directorul general, respectiv directorul economic de la CET Govora. Procurorii il acuza pe Dan Sova, senator, la data faptelor reprezentant al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", de doua infractiuni de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine pentru altul un folos necuvenit.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Clientul mofturos
Reţeta zilei: Varză soşie pentru iarnă
Horoscopul zilei de 5.12.2015
Locuinţe aprinse de coşurilor de fum necurăţate sau deteriorate
Ioan Oltean: Relatia DNA cu Parlamentul este una de dispozitie
Nu mi-e teama de "beciul domnesc", sunt gata sa ispasesc orice fel de pedeapsa
Laurentiu Ciurel ameninta: Daca voi fi demis, voi actiona in judecata si voi sta acasa pe bani multi
Prognoza meteo pentru weekend
SIE vrea spioni cu licenta si face recrutari la Universitatea din Bucuresti:
care sunt conditiile minime pentru un job in serviciul secret
Presedintele Iohannis l-a delegat pe premierul Ciolos sa participe la Consiliul European
E.ON s-a răzgândit în privinţa procedurilor prin care bătrânii erau umiliţi
La Cândeşti, Telekom a reacţionat prin fapte
Presa-n hura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.12.2015
Botoşani: Blestemul care apasă asupra familiei Dănuţă
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Ziua Naţională la Darabani
Admir vă ajută în treburile gospodăreşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog