Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3053
De la 07 Ianuarie 2003
104535659
Dan Tanasa:

Capul prefectului de Covasna oferit de Ponta UDMR-ului

  • 31 January 2013, 23:00
Premierul Victor Ponta transmite un mesaj foarte clar de susținere a atitudinii sfidătoare a liderilor UDMR la adresa legilor și Constituției României Astăzi a devenit oficial ceea ce știam că se va întâmpla de mai multe zile.
Premierul Victor Ponta a semnat hotărârea prin care prefectul județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, este numit secretar general al Ministerului Apărării Naționale, locul lui fiind luat de către Marinescu Dumitru, fostul primar al comunei Vâlcele.
Evident, mutarea lui Munteanu de la conducerea Prefecturii Covasna servește UDMR care încă de la numirea acestuia în funcție s-a manifestat violent împotriva acestuia, mai ales prin vocile președintelui UDMR Covasna, Tamas Sandor, și a președintelui UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras. “Încă de la numirea sa am spus că nu a fost o alegere potrivită. Vorbim despre o persoană care dezbină comunitatea locală formată din români şi maghiari. Am resimţit încă de atunci şi s-a confirmat în activitatea sa din ultimele şase luni că a făcut destule pentru a spori conflictele inter-etnice din zonă.
Schimbarea lui din funcţie este de bun augur pentru dezvoltarea judeţului şi pentru atmosfera generală de aici. Se confirmă ceea ce ştiam despre domnul premier, că îşi doreşte ca într-un final să se detensioneze relaţiile dintre Bucureşti şi Ţinutul Secuiesc” a declarat în urmă cu câteva zile președintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, citat de Jurnalul Național.
Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş s-a pronunțat acum două zile, printr-un comunicat de presă, în legătură cu acest subiect: ”În acest context, cu atât mai de neînţeles, pentru toţi locuitorii de bună credinţă ai judeţului Covasna, este iminenta înlocuire din funcţie a prefectului Codrin Munteanu, doctor în drept administrativ, cunoscut pentru profesionalismul său şi pentru exigenţa dovedite în aplicarea prevederilor legale.
Motiv pentru care solicităm primului ministru al Guvernului României, Domnului Victor Ponta, ca în conformitate cu declaraţiile făcute la Adunarea Populară a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş de la Topliţa, din 20 martie 2010, dar şi cu promisiunile USL din recent încheiata campanie electorală, să îl menţină în funcţia de prefect al judeţului Covasna pe Domnul Codrin Munteanu, garant al asigurării ordinii publice şi a legalităţii în judeţul Covasna. Înlocuirea din funcţia de prefect a Domnului Dr. Codrin Munteanu nu îmseamnă altceva decât încă un pas înapoi pe care guvernaţii României contemporane îl fac în faţa pretenţiior extremismului maghiar, care s-a şi grăbit să sărbătorească o nouă victorie obţinută în lupta cu “şovinismul românesc”.
După ce în martie 2010 Victor Ponta afirma răspicat, la adunarea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş de la Toplița, că ”Ţinutul Secuiesc nu e România pentru că Ţinutul Secuiesc nu există!”, Ponta s-a răzgândit și transmite un mesaj cât se poate de clar că așa-zisul ținut secuiesc există și că Guvernul României negociază cu reprezentanții săi.
Munteanu ”promovat” pe filiera Dușa-Verestoy
Dacă în județul Harghita actualul prefect Andrei Adrian-Jean, fostul cărăuș al diplomatului deputatului Mircea Dușa, actual ministru al Apărării, menține ”echilibrul” prin refuzul ostentativ și repetat de a aplica legea și a combate ilegalitățile UDMR, în Covasna, Munteanu a nemulțumit UDMR prin acțiunile sale prin care a încercat și reușit respectare legii și a Constituției României. Evident, acest lucru a deranjat UDMR care a făcut presiuni pentru schimbarea lui și aducerea unui prefect pe placul UDMR.
Rezolvarea problemei prefectului de Covasna a venit pe filiera Mircea Dușa – Verestoy Attila. Exact ca pe vremea comuniștilor, Munteanu este ”promovat” și trimis în surghiun la București pentru a se face pe plac UDMR. Lui Munteanu i se face o ofertă pe care nu o poate refuza (iar dacă o refuză zboară din sistem) iar UDMR își instalează un prefect pe placul său care să închidă, din nou, ochii la toate ilegalitățile comise de primarii UDMR și PCM (l-au găsit în persoana unui individ despre care voi scrie în zilele ce urmează).
Un prefect pe placul UDMR. Cine este Dumitru Marinescu, noul prefect de Covasna?
Guvernul României a emis o hotărâre de numire a fostului primar al comunei Vâlcele, PSD-istul Dumitru Marinescu, la propunerea organizației PSD Covasna, în funcția de prefect al județului Covasna. Marinescu ar urma să exercite această funcție temporar prin detașare, în condițiile legii, din funcția pe care o ocupa în acest moment în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Covasna, aceea de inspector șef adjunct.
Cotidianul România Liberă publică pe pagina sa reacția președintelui UDMR Covasna la această schimbare:
“Salutăm decizia (de trecere a prefectului Codrin Munteanu în postul de secretar general al Ministerului Apărării – n.r.) şi ne bucurăm că Guvernul şi premierul Victor Ponta şi-au dat seama că în judeţ Codrin Munteanu a fost un factor destabilizator în ceea ce priveşte relaţiile interetnice”, a spus Tamas.
Acesta a adăugat că atât el, cât şi primarii din judeţ, au avut o colaborare bună cu viitorul prefect al judeţului, Dumitru Marinescu, fost primar al comunei Vâlcele.
“Îl asigur că vom căuta modul în care vom putea colabora în proiecte de dezvoltare. Totodată, sper că noul prefect va ţine cont de sensibilităţile comunităţii secuieşti şi împreună vom putea găsi soluţii pentru problemele interetnice şi pentru dezvoltarea judeţului”, a conchis Tamas Sandor.
Despre activitatea profesională a lui Marinescu nu se cunoaște decât faptul că acesta a fost primar al comunei Vâlcele până în mai 2012, moment la care a pierdut alegerile în fața UDMR-istului Kovacs Laszlo (asta în condițiile în care în comuna Vâcele maghiarii sunt minoritari).
Conform declarației de avere depusă la momentul ocupării funcției de inspector șef adjunct în cadrul ITM Covasna (15.11.2012) Marinescu are în proprietate o casă de locuit în satul Araci, județul Covasna, cu o suprafață de 140 mp și două apartamente în municipiul Sfântu Gheorghe cu o suprafață de 58, respectiv 68 mp. De asemenea, Marinescu are în posesie, împreună cu soția, 6,5 hectare de teren agricol și 20 hectare de teren forestier, la care se adaugă trei autoturisme cumpărate în perioada 2001-2006.
Conform declarației de avere, Marinescu își obține veniturile din zootehnie și nu are absolut nicio pregătire profesională în materie de administrație publică. La capitolul prezență media, de numele lui Marinescu se leagă un scandal local din 2009 în care acesta a fost acuzat că a defrișat ilegal mai mulți arbori, la comanda președintelui CJ Covasna, Tamas Sandor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Reproşurile femeilor către Dumnezeu
Gastronomie: Pateuri cu brânză şi ciuperci
FMI a refuzat cererea Ungariei pentru o linie de credit flexibilă
Liviu Dragnea zice că USL nu are în plan suspendarea lui Traian Băsescu
doar dacă acesta nu-şi vede de treabă la Cotroceni şi se amestecă în treburile Guvernului
Ministerul Educaţiei nu susţine înfiinţarea de şcoli de corecţie
USL pregăteşte proiectul de revizuire a Constituţiei
cum vrea USL să modifice legea fundamentală şi marile mize
Ce se poate fura din casa unui şef de Finanţe publice
un seif de o tonă cu o avere colosală în el
Mihai avea mere, Florin n-are mere. De ce oare?
Ioan Rotundu
Sharan „falsificat” oprit la frontieră
APM a marcat „Ziua Mondială a Zonelor Umede”
CJ: Împăratul n-a fost impresionat de scandalul merelor
CJ Botoşani: Consilierii au votat majorarea taxelor, dar au revenit şi le-au majorat din nou
Paul Pavăl i-a luat locul Doinei Federovici la vicepreşedinţia CJ
Botoşani: Împăratul Ţurcanu acuzat că nu colaborează cu consilierii judeţeni
Decedat în apartament, intrat în putrefacţie
Prefectul Macaleţi adună zilnic rapoarte, fără a lua vreo decizie
În sfârşit, inculpata de la APIA a fost suspendată din funcţie
Patinoar pe străzile şi municipiului Botoşani joi dimineaţă
Zece ani puşcărie pentru violarea unei minore
Accident mortal generat de neglijenţa celor de la Urban Serv
Poliţiştii puşi să hăituiască pietonii cu amenzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă