Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11392
De la 07 Ianuarie 2003
122871459
Dan Tapalaga

Pablito, El Patron!

  • 6 September 2017, 23:00
Cu pensionarea subita a unei judecatoare de la Inalte Curte, lui Pablito i-a mai venit inima la loc. Cand toti se asteptau sa faca poze cu capul lui aruncat la porci, l-a salvat un miracol. Ghilotina a intepenit in ultima clipa, glontul s-a blocat in teava pustii. A fost ziua in care Pablito si-a castigat din nou respectul, puterea si scaunul din partid. Ca a fost o pura intamplare sau lucratura de maestru, ce mai conteaza? De aceasta data, minune, mortul s-a intors de la groapa pe picioarele lui.
Iar ca sa inteleaga toti cine este cu adevarat El Patron, l-a executat rece in aceeasi zi pe ministrul apararii ca pe ultimul tradator, fiind convins in sinea lui ca asta si este: un pucist nenorocit si un oportunist vandut. In loc de capul lui atarnat in streang, Pablito a pus pe masa capatana inca mirata a rivalului sau care n-a apucat sa se dumireasca daca mai are sau nu banii de solde iar visul american s-a spulberat peste noapte.
N-au decat sa-i pupe din nou inelul toti baronii care isi cautau deja alt stapan! Iata-l din nou in joc, mai vioi ca niciodata, cu zambetul cariat recuperat intact sub musta inselatoare de om cumsecade. Sa vedem cine mai are acum curajul sa se puna cu Pablito, sa-l conteste, sa-l refuze sau, mai rau, sa-si bage nasul in afacerile lui cinstite cu statul! Sa inceapa fiesta! Sa cante muzica, sa curga vinul, sa vina femeile si sa incingem un Despacito cu Pablito in Brazilia in timp ce ne scufundam in datorii! Bine ai revenit, El Patron!
Si daca mai indrazneste cineva sa-l atinga cu un fir de par, daca o sa-i mai tranteasca sclifositii aia din ambasade usa in nas, daca o sa-l mai refuze mai marii planetei atunci le va arata cine este El Patron si va candida. O sa-i oblige pe toti sa-l respecte! El Patron, El Patron, vezi ca a inceput sezonul trei din Narcos, pe Netflix. Si ce aflam noi din povestea cumplitului Escobar?
Oricata politie, armata si justitie vei cumpara cu cash, oricata mita le vei indesa in buzunare sub forma de salarii, se va gasi tot timpul un clan din Cali, cate un numar doi din organizatie, cartel, partid sau cum vrei tu sa-i spui, Pablito, care va fi in stare de orice ca sa ajunga numarul unu. Mai aflam ca mereu apare in peisaj cate un agent Pena, un puta de procuror incoruptibil, un marica de politist capos sau vreun jurnalist inconstient. Poti mitui o tara intreaga, o poti seda cu drogul unei bunastari artificiale, dar n-o poti reduce complet la tacere.
Dar am mai vazut, El Patron Universal, ca atunci cand pica tiranul, noi, ceilalti, nu trebuie sa ne bucuram prea tare. Nu este neaparat o veste buna. Tot din sezonul trei am aflat ca intotdeauna se poate si mai rau, ca numarul doi, odata ajuns numarul unu, se dovedeste uneori chiar mai sangeros.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Divorţ întemeiat
Horoscopul zilei de 7.09.2017
Un roman stabilit in Belgia a doborat recordul mondial pentru cel mai scump porumbel:
Mr Fantastic a fost vandut cu 500.000 de euro
Marea Britanie vrea sa puna capat liberei circulatii a muncitorilor dupa iesirea din UE
si sa reintroduca pasaportul pentru accesul cetatenilor europeni pe teritoriul sau
Ambasadorul britanic Paul Brummell dupa intalnirea cu Tudorel Toader:
Modificarea legilor justitiei trebuie sa aiba scopul de a intari lupta anticoruptie si sistemul de drept
Puiu Popoviciu, care a fugit in Marea Britanie, a facut cerere de anulare a pedepsei
cu inchisoarea primita in Romania
Inspectia judiciara a demarat actiunea disciplinara impotriva procurorilor DNA
care au anchetat modul in care s-a adoptat OUG 13 la sesizarea site-ului Lumea Justitiei
Congresul SUA a aprobat vanzarea sistemului de rachete HIMARS catre Romania
Laura Codruta Kovesi despre o eventuala demisie:
Nu, in niciun caz. / Intrebata despre viitor: As putea sa devin mama, nu?
Laura Codruta Kovesi despre modificarea legilor justitiei:
Sunt cateva dispozitii pe care noi le-am semnalat ca fiind de natura sa afecteze in mod grav independenta magistratilor. Ne-am limitat strict la cele care afecteaza independenta procurorilor
Institutiile slabe transforma Romania intr-un "stat-tinta" in "razboiul politic" purtat de Rusia in Europa.
Bulgaria, pe cale sa devina stat capturat - raport ECFR Rusia ar fi in spatele unui atac cibernetic asupra guvernului roman Foto: pixabay.com
Laura Codruta Kovesi: DNA nu e in conflict cu Inspectia judiciara.
Mi-am asumat ancheta in cazul OUG 13. Eu consider in continuare ca nu s-a facut nimic nelegal, procurorii au respectat legea
Ungaria, atac dur la adresa Romaniei:
isi retrage sprijinul pentru aderarea tarii noastre la OECD, principala organizatie economica internationala
Copârşeu pentru lupta împotriva corupţiei
Ioan Rotundu
Scapă, sau se scapă?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog