Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7025
De la 07 Ianuarie 2003
122867092
Dan Tapalaga

Mândria de a fi Victor Ponta

  • 29 November 2012, 23:00
Ca si cum tinea sa certifice ca, intr-adevar, e mare amator de gogonele, premierul Victor Ponta a mintit chiar a doua zi dupa ce presedintele Traian Basescu l-a facut mitoman. Cronica ultimelor baliverne o gasiti sintetizata in articolul Ministerul Justitiei il contrazice pe premierul Victor Ponta. Care e povestea reala a proiectului de lege care putea limita lupta anticoruptie. Nu e nici o placere sa constati ca premierul tarii tale scoate panglici pe gura pe teme gravissime.
Dimpotriva, te incearca un sentiment de jena profunda cand te nimeresti, la o receptie oficiala, in aceeasi incapere cu panglicarul.
La receptie participa o multime de ambasadori si diplomati straini. Te intrebi, desigur, ce-si spun acesti oameni cand aud ca insusi seful statului crede despre premierul tarii sale ca e mitoman, mincionos, santajabil si cinic. Poti spune ca nu-i chiar asa, ca presedintele le mai umfla in campanie, ca asa vorbeste el, cu delicatetea capitanului de vas? Premierul, cum spuneam, tocmai a tras o minciuna pe o tema sensibila. In plus, toata planeta stie deja ca a plagiat, deci evident ca are o vulnerabilitate majora.
Ma intrebam, ieri seara, ce gandesc toti acesti diplomati straini cand vad cum elita unei tari, peste 1600 de profesori universitari, nume prestigioase din societatea civila sau oameni simpli semneaza, intr-o singura zi, o scrisoare deschisa adresata ministrului educatiei prin care i se cere sa retraga titlul de doctor in drept premierului Victor Ponta? Iar ministrul spune ca nu se poate (las la o parte ca insusi ministrul educatiei este acuzat de plagiat).
Cum poti scoate capul in lume cu o reputatia facuta ferfenita? Nu doar ca premierul Victor Ponta scoate capul fara sa-i apara mici pete rosii pe obraz, dar flutura, mereu multumit de sine, coada pe sus. Afiseaza o mandrie suspecta, manifesta o vivacitate si o buna dispozitie nefiresti pentru un fost procuror de care s-au lipit ca timbrul de scrisoare doua etichete deloc simpatice: plagiator si mincinos.
Dar daca poporul alege hotomani de titluri si vanzatori de gogosi aflati in fruntea celui mai cinstit guvern, diplomatii straini nu prea au ce face. Spun in gand ce au de spus despre tara noastra si strang mana barbateste panglicarului umflat in pene aflat la carma ei. USL are sanse bune sa castige la scor detasat ARD la alegerile din 9 decembrie, de unde aroganta lui Victor Ponta, atitudinea sfidatoare, fudulia asezonata cu glumite si ironii. Greu de inteles, totusi, de unde atata siguranta ca va ramane premier.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Maria reclamantă şi Ion pârât
Gastronomie: Frigărui marinate de miel
Care e schema deturnării de fonduri de care e acuzat Nelu Iordache, patronul Romstrade şi Blue Air
banii furaţi ar fi fost cheltuiţi pe terenuri şi un avion
Cine importă gaze, la ce preţ, de unde şi cât
USL vrea să distrugă relaţia cu partenerii strategici
Frankfurter Allgemeine Zeitung semnalează un nou posibil caz de plagiat în Guvernul Ponta
Ecaterina Andronescu ar fi plagiat într-o lucrare ştiinţifică din anul 2003
Nicolae Negru: Să nu ne irosim votul
Profesori de limbă română din regiunea transnistreana, audiați in Parlamentul European
În ajunul Zilei de Învrăjbire Naţională
Ioan Rotundu
Botoşani: Medicii botoşăneni vor o nouă dezbatere pe tema Legii Sănătăţii
Se amână pronunţarea în procesul Spitalului Judeţean cu „Casa”
B otoşani: Banii de navetă ai profesorilor, recuperaţi cu executorii judecătoreşti
Botoşani: Cancerul pulmonar ajunge la cifre îngrijorătoare
Ponta a declarat că-l va scoate pe Năstase din puşcărie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog