Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10774
De la 07 Ianuarie 2003
122870841
Dan Tapalaga

Onoarea domnului Blaga

  • 10 December 2012, 23:00
Un val de compatimiri si incurajari a mai indulcit putin amarul marelui invins, Vasile Blaga. Cuvintele frumoase au venit in mod bizar din partea presupusilor sai adversari. Liderii USL s-au intrecut in a-si exprima speranta ca "omul dialogului" va intra totusi in Parlament pentru a face, nu-i asa, opozitie constructiva.
Suspect de multa intelegere pentru un asa rateu politic. Pe scurt: un lider invins de un anonim, un lider sub care partidul pierde in jumatate de an - de la locale la parlamentare - aproape 50% din voturi demisioneaza in secunda doi. Aceasta se cheama demisie de onoare.
Blaga inca n-a facut acest rarissim gest politic. Adrian Videanu a anuntat intr-o conferinta de presa ca "are sanse sa isi ia mandatul" la redistribuire. Ce moment rusinos pentru un lider! Cata umilinta! Sa astepti tramurand numaratoarea care stabileste trupa de "lucky losers" din vitorul Parlament sperand sa prinzi un loc si sa mai pretinzi "presedinte"! In paranteza fie spus, nu ma pot abtine sa nu remarc comicul nebun al situatiei in care Victor Ponta vorbeste despre loserii care intra de pe locul doi in Parlament chiar in prezenta lui Crin Antonescu. Nu mai pomenesc de Liviu Dragnea care-i trimite la balcon pe motiv ca nu mai sunt locuri in sala.
Dar sa revenim la apocalipsa fara morti din ARD. Dezastrul inregistrat dupa alegerile din 9 decembrie este, insa, pretul platit pentru blatul scandalos, non-combatul evident, vizibil de pe luna, din timpul campaniei. Este pretul platit pentru promovarea unor candidati slabi impusi din afara partidului, de finantatori dubiosi.
Este, sigur ca da, si achitarea facturii taierilor anuntate de Traian Basescu in mai 2010. Puteti adauga multe alte explicatii lipsa. Dar nu e admisibil ca sub conducerea ta, Vasile Blaga, mare organizator de partide si sef de campanii, partidul sa piarda jumatate din voturi. Ceva nu e in regula. E a doua infrangere la vot popular inregistrata de fostul ministru de interne, dupa infrangerea din 2008 in fata lui Sorin Oprescu la Capitala. Asa stand lucrurile, ce mai astepti? A treia, a patra sau a cincea bataie pentru a cobora cu picioarele pe pamant, la o statura politica mai decenta, pe masura esecurilor tale?
Devine complet secundara gafa facuta de Vasile Blaga imediat dupa alegeri, cand coplesit de amploarea pierderilor a cam incurcat borcanele afirmand: "ARD a dus o campanie de mistificare a adevarului din tara, de manipulare a opiniei publice, iesita din comun". Intr-un fel, are dreptate, cel putin in ce priveste intelegerile pe sub masa cu USL.
Vasile Blaga vorbeste de cate ori are ocazia despre onoare si cuvant. A facut din corectitudinea comportamentului sau un mit, raspandit in special de adversari. Cezar Preda, prim-vicepresedinte, si-a anuntat demsia. Toate celelalte nume importante din ARD au pierdut alegerile. Inima ARD aproape ca s-a oprit, nici vorba de repornit Romania. Ce ar trebui sa urmeze? Evident reconstructie, analize laborioase, relansari in forta, cai verzi pe pereti. Cum si cu cine? Asta-i o discutie lunga si complicata. Dar intai de toate, demisii incepand cu seful suprem. Vasile Blaga, "omul faptelor", are ocazia sa-si probeze onoarea. Cata i-a mai ramas.
Ahenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Chilipirul nevestei
Gastronomie: Caltaboşi de porc
Ce ascunde oferta lui Victor Ponta către UDMR
Preşedintele Franţei şi ministrul de Interne, acuzaţi de ingerinţe în justiţie
Nu avem nevoie de UDMR să modificăm Constituţia
dorim un alt tip de abordare privind temele mari
Finanţe Botoşani: 43 de autoturisme confiscate vor fi scoase la vânzare
Ministerul Sănătăţii promite să schimbe clasificarea spitalelor
IŞJ Botoşani: Şcoli închise de troiene
Direcţia Silvică se pregăteşte de vânzarea pomilor pentru Crăciun
Angajaţii Filarmonicii doresc mazilirea directorului Mihai Sârbu
Primarul Portariuc este bucuros că se poate circula în întreg Botoşaniul
Ţurcanu vrea să-şi facă fratele ministru
Directorul DJDP se luptă din greu cu zăpada şi viscolul
Primarul de Tudora crede că a fost bătut de un adversar politic
Botoşani: ARD zdrobit, nu de USL, ci de către PPDD
Paul Pavel va fi noul vicepreşedinte al CJ
Trei intervenţii în mai puţin de o oră
Cine le poate pune căpăstru?
Ioan Rotundu
Apă la moara lui Băsescu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog