Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8024 lei
1 USD = 4.4395 lei


Număr accesări
Astăzi:
2946
De la 07 Ianuarie 2003
74032287

Dan Turturica sustine ca Titus Corlatean i-a spus Victoriei Nuland in avionul Vilnius - Bucuresti ca Basescu va candida iar la presedintie

  • 9 May 2014, 23:00
Jurnalistul Dan Turturica, redactor-sef al cotidianului Romania Libera, scrie ca ministrul de Externe Titus Corlățean i-ar fi spus diplomatului american Victoria Nuland in timpul unui zbor Vilniu - Bucuresti despre intentia lui Traian Basescu de a candida pentru un al treilea mandat. Turturica il acuza pe Corlatean de minciuna, dupa ce ministerul a dezmintit informatia initiala publicata in urma cu patru zile de ziarist.
Astfel, in textul din 7 mai, Turturica scrie ca "pe 9 ianuarie 2014, Titus Corlățean a participat împreună cu Victoria Nuland la reuniunea “Snow Meeting” de la Vilnius, Lituania. După această întâlnire, unde au avut loc discuții între cei doi, ei au venit împreună în România cu același avion, ocazie cu care au vorbit din nou, De această dată, evident, într-un cadru informal. Cel mai probabil, în avion i-a strecurat minciuna menită să-l compromită pe președinte".
Initial, in textul din 5 mai, Turturica scrisese ca "Potrivit unor surse oficiale care doresc să rămână anonime, Titus Corlățean i-a spus Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat american pentru afaceri europene și eurasiatice, că Traian Băsescu intenționează să încalce Constituția și să candideze pentru un al treilea mandat prezidențial. În ciuda faptului că un astfel de scenariu era aberant, a fost nevoie de asigurări de la cel mai înalt nivel că informația este complet falsă. De ce? Pentru că nimeni în lumea civilizată nu își poate imagina că un ministru de Externe poate minți cu atâta nerușinare".
O zi mai tarziu, pe 6 mai, MAE a publicat o dezmintire: "In cadrul întrevederii avute în data de 11 ianuarie 2014, la Bucureşti, de ministrul afacerilor externe cu asistentul secretarului de stat SUA Victoria Nuland nu a fost, la nici un moment şi sub nici o formă, făcută vreo referire la presupusa intenţie a şefului statului de a „candida pentru un al treilea mandat [...] A lansa, în această etapă, tentative, chiar şi eşuate, precum cea de faţă, de intoxicare în spaţiul public cu privire la soliditatea relaţiei româno-americane constituie o eroare".
Turturica sustine acum ca ministrul "Corlățean minte prin omisiune. După cum se poate vedea din comunicatul MAE, el spune că <<în cadrul întrevederii avute în data de 11 ianuarie 2014, la Bucureşti…” nu a făcut afirmația incriminată>>. Însă, după cum se poate vedea limpede din editorialul <>, nu am spus că livrarea acestei minciuni către Victoria Nuland s-a petrecut la întâlnirea din 11 ianuarie. Nu am precizat nici data, nici locul unde s-a petrecut intoxicarea".
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Consiliul Judeţean Botoşani a sărbătorit Ziua Europei
PDL Botoşani .COMUNICAT DE PRESĂ
„Vom face teledon pentru fondurile necesare reabilitării casei în care a copilărit George Enescu”
Mihai Răzvan Ungureanu, primit cu simpatie la Botoşani
„Îl aştept pe Ponta în turul doi să îl bat”
PNL Boroşani PSD își continuă campania de denigrare zilnică a Partidului Național Liberal (P)
iar atacurile repetate la adresa liberalilor ne arată că suntem văzuți de către PSD ca principalul obstacol care mai stă în calea acaparării puterii totale de către social- democraţi
Traian Basescu a decorat mai multe personalitati, printre care Horia Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu
Restructurarea creditelor, mai degraba program electoral. Suntem rezervati la comentarii
Victimă a unui accident rutier, descarcerată de pompieri
Botosami: Promoţia de aur a Liceul Laurian, la ceas aniversar
Victor Ponta: Ministrul Sova va semna maine ordinul de incepere pentru autostrada Turda - Sebes
Tarifele politelor RCA si pentru locuinte ar putea sa creasca in perioada urmatoare - Negritoiu, ASF
oroscopul zilei
Bancul zilei: Inteligenţă de poliţist
Ponta neaga ca i-ar fi cerut lui Basescu sa ii fie nas
Mandria de a fi roman
Antifascistii nostri
Anunţ vânzare casă Dorohoi
Botosani: Argeş Epure, un artist de poveste
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă