Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10216
De la 07 Ianuarie 2003
123143956
pnl

Dan Voiculescu speriat de decizia CSM şi Asociaţiei Magistraţilor

  • 9 June 2013, 23:00
Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a trimis o scrisoare deschisa membrilor Consiliului Superior al Magistraturii si Asociatiei Magistratilor din Romania in contextul deciziei CSM de a ancheta moderatori si invitati ai Antenei 3 pentru o serie de declaratii publice, fapt considerat de autorul scrisorii "fara precedent in spatiul euro-atlantic" unde "delictul de opinie nu este incriminat", anunta Agerpres.
In documentul publicat de Dan Voiculescu pe blogul personal, acesta adreseaza reprezentantilor celor doua institutii, "in calitate de cetatean roman ale carui drepturi civile, inclusiv cel la petitie (art.51 din Constitutia Romaniei), nu au fost inca ingradite", o serie de intrebari si observatii referindu-se in context la patru institutii de presa - posturi de televiziune de stiri concurente si cotidiane centrale - care, intre altele, "au declansat o campanie furibunda" la adresa sa.
"Romania are nevoie de echilibru si obiectivitate. Romania are nevoie de un Consiliu Superior al Magistraturii plasat deasupra oricaror partizanate. Romania are nevoie de incredere in magistrati. Dupa 8 ani de excese din toate partile, din toate taberele, avem inca sansa sa eliberam institutiile statului de ideologii, stereotipuri si subordonari oculte. Esecul mandatelor prezidentiale ale domnului Traian Basescu a demonstrat ca modelul arbitrului jucator este nociv pentru Romania. Este nociv pentru democratie. Este nociv pentru increderea romanilor in institutiile fundamentale ale statului", subliniaza Dan Voiculescu in scrisoarea sa.
El s-a aratat convins ca, in urma acestei scrisori, :se va comunica din nou ca Voiculescu pune presiune pe justitie", si i-a sfatuit pe reprezentantii CSM si AMR "sa treaca dincolo de manipulari si prejudecati". "Aveti responsabilitatea credibilitatii justitiei din Romania, nu o irositi in adversitati personale. Acest mesaj este trimis inclusiv partenerilor nostri europeni (Comisia Europeana, Parlamentul European)", incheie liderul conservator.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Gelozie răzbunată
Lumea lu' Rotundu: Masacrul de la Târnauca (reluare din iunie 2012)
Loteria Română: Numerele câştigătoare la tragerea din 9.06.2013
Botoşani: Lansarea „Cărţii de aur” i-a speriat pe cei de la Cultură
Salut propunerea, dar am şi îndoieli
Rusia a spart cu cu succes scutul antirachetă american
racheta balistică supranumită "ucigaşul scutului antirachetă"
Germania se confruntă cu o "catastrofă naţională"
Victor Ponta, în vizită oficială în Germania şi Slovacia, luni şi marţi
Hollande anunţă că s-a terminat criza din zona euro
Hărtănirea Constituţiei
Ioan Rotundu
Botoşani: Otrăvurile din alimente şi exemplul Lebăda
Ioan Rotundu
Alune americane
Uvertura Mall a inaugurat clubul de bowling si biliard Chicago
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog