Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
In vino veritas
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
394
De la 07 Ianuarie 2003
76811674
Dângeni,

Comuna unde primarul se scaldă în ilegalităţi şi viceprimnarul este înjurat

  • 26 March 2010, 23:00
Sunt arhicunoscute botoşănenilor disputele care au conotaţii politice din sânul administraţiei comunei Dângeni. Orgoliile şi interesele personale au scos la mezat de prea multe ori „rufele murdare” care nu se spală în Primărie.
Ieri, vâlvătaia s-a înteţit după ce senatorul PSD Gheorghe Marcu (foto) a turnat gaz pe foc invitând consilierii locali din comuna Dângeni la înţelepciune. „Solicit înţelepciune din partea liderilor de la PD-L să rezolve problema din comuna Dângeni, unde consilierii de la PD-L nu votează bugetul pe 2010, iar profesorii şi cetăţenii de acolo, nu au nici o vină pentru orgoliile, poate prostia, incompetenţa, aroganţa unora care îi determină să nu voteze acest buget. Voi aborda telefonic liderii PD-L ca să îi oblige pe consilieri să voteze bugetul comunei Dângeni. Este singurul caz din judeţ unde încă nu a fost aprobat bugetul pe acest an”, a declarat preşedintele PSD Botoşani Gheorghe Marcu, fără să precizeze însă şi de ce consilierii PDL nu votează bugetul comunei propus de primarul social-democrat Stelică Trofin.,
În acest sens a întărit afirmaţiile cu o adresă în care Primăria din Dîngeni a fost somată de Trezoreria Botoşani să îşi sisteze alimentarea cu sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată potrivit legii finanţelor publice locale şi să efectueze plăţi numai în limita veniturilor proprii, adresă pe care a arătat-o presei.
Preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat Liberal, Cătălin Flutur, l-a contrazis vehement pe senatorul PSD. La baza scandalului legat de buget stă de fapt nevalidarea unui consilier local din partea PD-L în persoana lui Sorin Boghian, după ce în noiembrie 2009, celălalt consilier, Ştefan Crăciun şi-ar fi înaintat demisia.
„Salariile profesorilor în primul rând nu au nici o legătură cu bugetul comunei. Poate nu este un buget făcut aşa cum trebuie, dacă consilierii PD-L nu vor să îl voteze, eu sunt sătul până peste cap de discuţiile de la Dângeni. Ceea ce ştiu este că acolo, consilierii PSD nu validează unul dintre consilierii PD-L, dacă pe ordinea de zi a CL ar figura ca punct validarea acestuia şi apoi bugetul ar fi corect”, a declarat preşedinte PD-L Botoşani, Cătălin Flutur.
Prezent la conferinţa de presă a PDL Botoşani, ieri, liderul acestei formaţiuni la nivelul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, care este şi viceprimar, a adus lămuriri suplimentare vizavi de atitudinea refractară a consilierilor „Din noiembrie şi până în prezent s-a tot refuzat validarea consilierului PD-L, s-a aflat acest proiect pe ordinea de zi în cadrul unei şedinţe dar la ultimul punct, când consilierii PSD au părăsit sala şi nu s-a mai putut supune la vot. Dacă se rezolvă această situaţie noi vom vota bugetul”, a declarat viceprimarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu.
Totodată, acesta a dezvălui presei şi o serie de „ciudăţenii” care răzbat din cheltuielile făcute anul trecut pentru anumite lucrări în comune. Printre altele, Cătălin Rotundu a precizat că numele său apare pe anumite facturi cu care s-au achiziţionat produse, de care nici măcar nu a auzit, cum ar fi de exemplu „Soarele vântului”.
„În conformitate cu legea 215, consiliile locale pot forma comisii de analiză şi verificare a execuţiilor bugetare. La Dângeni s-a procedat la înfiinţarea acestei comisii pe anii 2008 şi 2009 şi comisia respectării legilor cu privitoare la fondul funciar, în care eu în calitate de viceprimar sunt vicepreşedinte, am înţeles că s-au luat decizii de această comisie dar eu nu am participat niciodată.
Comisia de analizare a execuţiilor bugetare a solicitat printr-o adresă scrisă contabilei şefă să pună la dispoziţie documentele pe anii 2008, 2009, la prima întâlnire nu a participat. La cea de-a doua a venit cu un singur dosar, ne-am uitat şi nu mare ne-a fost mirarea când am descoperit facturi semnate de mine, dar eu vă spun cinstit nu am cumpărat nimic şi nu am semnat nimic deşi acolo era numele meu, dar fără seria mea de buletin”
, a declarat viceprimarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu.
Acesta a continuat cu dezvăluirea altor dedesubturi din cadrul „bucătăriei” Primăriei Dângeni. Potrivit acestuia firmele care efectuează lucrări la primărie sunt patronate de rude ale primarului de Dângeni. „Peste un miliard pe lună s-a dat pentru pază, la care domnul Cristi Trofin, fratele primarului, este şef şi pază şi din 2007 nu are organizat nici licitaţie şi nu a încheiat nici un contract, cel vechi expirând la finele anului 2007. Există un act adiţional în 2008 care prelungeşte contractul cu o perioadă de 120 de zile, până la organizarea unei noi licitaţii, ori contractele pentru care depăşesc 15.000 de euro trebuie să se organizeze licitaţii pe SEAP. Comuna Dîngeni de 2 ani de zile nici nu are SEAP pentru că nu a plătit taxa”, a mai afirmat Cătălin Rotundu.
Primarul social democrat Stelică Trofin este acuzat că ar fi cheltuit ilegal o bună parte din banii publici. „Nu ştiu poate aţi auzit de produsul Soarele Vântului, e prima dată când am auzit de acest produs, factura a costat 51 de milioane. Anul trecut s-a procedat la dezafectarea rampelor de gunoi, am avut închiriat un buldo-escavator 2 zile, personal m-am ocupat de efectuarea prezenţei. Ân documente am găsit o factură de 170 de milioane fără să se treacă exact orele. Tot atâta s-a cheltuit şi pentru construirea unei toalete, de ţară, în fundul curţii”, a mai declarat Rotundu.
Acesta s-a plâns de lipsa de autoritate în rândul angajaţilor Primăriei, tot din vina actualului primar, care îl dă exemplu oamenilor in comună ca fiind vinovat în toate situaţiile neplăcute. „Sunt un viceprimar fără telefon, fără maşină, într-un timp fără birou şi pe deasupra şi înjurat când solicit ceva vreunui angajat din Primărie, ăsta sunt eu, viceprimarul comunei Dângeni”, a adăugat Cătălin Rotundu.
Ca să întărească spusele sala, senatorul Daniel Humelnicu a declarat în cursul zilei de vineri că: „Este vorba despre un buget bazat pe fraude, care nu poate fi votat, cu bani care se duc către firmele cumetrilor, fraţilor, verilor şi altor neamuri ale primarului”. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Capcana soţiei
Impozitul forfetar ar trebui să fie aplicat şi pentru activităţile petroliere, tutun şi alcool
Decizia UE în cazul Greciei e foarte importantă şi pentru România
Un politician al puterii, parlamentar de 20 de ani,
venea in papuci când era chemat noaptea de Voicu
dar nu apare in stenograme
Fără politică de partid
Comisia pentru elaborarea noii Constituţii a Basarabiei
a finalizat textul noii legi fundamentale
Obezitatea agravează efectele nocive ale alcoolului asupra ficatului
Una dintre victimele preoţilor pedofili cere tragerea la răspundere a Papei Benedict
Ori majorare de preţ la gaz, ori va disponibiliza 1.700 salariaţi
Este şantajul din partea E.ON
Dimitrie Iov, scriitor în …eter (I)
Criză de heparină în spitale
Ţâbuleac se crede victima masonilor
Directorul Apetroaie de la DSP vrea actualizarea ROI în spitale
Contribuţia angajatorilor la pensiile private a crescut la 2,5%
Se înscriu la examenul de rezidenţiat, dar nu mai vin pe post
La Botoşani, 50% din decese sunt din cauza bolilor cardiovasculare
Legea falimentului personal. Cine pe cine vrea să apere,de fapt? (II)
Şi parlamentarii bulgari îşi pun preşedintele sub acuzare
Incendiu cu victimă la Lunca
Formarea continuă – element definitoriu în pregătirea cadrelor didactice
Oaspeţi spanioli la Palatul Administrativ
preşedintele Grupului Cosmos a evoluat potenţialul investiţional al judeţului
Deputatul Macaleţi promite că va face o interpelare guvernamentală
pe motiv că Primăria închide ochii la concurenţă neloială,
Macaleţi este invitat să-şi facă ucenicia la primărie
începând cu măturatul mizeriei rămase încă de la fostul primar PSD Florin Egner
Liderul PRM Botoşani invită la concurenţă
în alegerile care vor avea loc în sânul filialei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă