Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17272
De la 07 Ianuarie 2003
122902921
Daniel Chitoiu:

Se poate ajunge si la strămutarea localnicilor la Roşia Montană

  • dar nu pot spune de acum asta
  • 1 June 2012, 23:00
Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu, intrebat vineri la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, daca localnicii din Rosia Montana care se opun proiectului minier ar putea fi stramutati, a apreciat ca "se poate ajunge si acolo", relateaza Agerpres.
"Se poate ajunge si acolo, dar nu pot sa va spun de acuma. (...). Trebuie sa mergem si noi sa discutam cu oamenii si cu cei care vor sa investeasca acolo. Poate cand (...) le prezentam garantii ca in zona respectiva se fac investitii de mediu, ca nu sunt probleme de pericol pentru generatia actuala si generatiile viitoare din punct de vedere al afectarii starii de sanatate, atunci poate persoanele respective vor dori sa fie stramutate.
Deci nu pot sa va dau un raspuns acuma ca respectivele locuinte vor fi expropriate pentru utilitate publica. (...). Au fost dezbateri publice si nu au fost convinsi, dar nici exploatarea nu a inceput, deci nici proiectul nu era realizabil. (...). Poate cei care i-au invatat ca e posibil sa fie stramutati poate nu credeau in proiect", a declarat ministrul Chitoiu.
"Nu stiu. O sa vedem la momentul respectiv daca este cazul. Poate nu este cazul", a mai spus demnitarul, intrebat, din nou, daca acest proiect minier poate fi considerat de utilitate publica astfel incat sa se poata face exproprieri.
"Pe noi ne intereseaza sa explicam populatiei care sunt avantajele exploatarii miniere acolo in conditii de eficienta si ce garantii prezinta investitorii pentru investitiile de mediu si efectuarea acestor investitii de mediu. Si acolo, mergem la oameni si le spunem care sunt avantajele si dezavantajele.
Ce avantaje au daca raman cu casele acolo si nu au din ce trai si care sunt avantajele daca trebuie sa fie relocati in alta zona, de siguranta, si exploatarea sa inceapa sa produca si sa vina investitii, sa aiba si ei, si copiii lor, si nepotii lor in viitor, sa aiba locuri de munca si sa dezvoltam din punct de vedere economic acea zona", a mai spus membrul Executivului.
Chitoiu a declarat ca interesul guvernului USL este de a crea un mediu economic favorabil dezvoltarii economice a Romaniei. "Noi daca nu ne dezvoltam economic in Romania nu putem sa avem bani nici pentru politicile sociale, nu o sa avem bani nici de sanatate, nici de educatie, nici de pensii, nici de salarii, nici de infrastructura. Nu putem avea bani daca nu dezvoltam economic Romania", a mai spus ministrul Economiei. Tot vineri, dar la Rosia Montana, ministrul Chitoiu a afirmat ca este convins ca proiectul minier va demara in acest an.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lupta cu datornicii spitalelor continuă în instanţă
Botoşani : 13,8 milioane lei necesari pentru aparatură medicală
Botoşani: Medicii americani vor opera doar la Dorohoi
Titularizarea îşi schimbă iar regulile
Don Juan sancţionat de poliţiştii locali botoşănenei
Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică de Rusalii
Vama Stînca-Costeşti sărbătorită de românii de pe ambele maluri ale Prutului
Sute de copii în vizită la Poliţia de Frontieră
Curaj, Florine, dă-i înainte cu tupeu!
Ioan Rotundu
Situaţie dreamatică la Tudora
neputinţa primarului Lesuc
Horoscop
Bancul zilei : Cine se însoară
Ponta nu s-a mai văzut cu omologul său ungur, Viktor Orban
O femeie a fost condamnată la moarte prin lapidare
fiind acuzată de adulter
O nouă ameninţare: Încetinirea economiilor emergente
Dacă nu dau dealul ăla la o parte, eu crap
Preot din cadrul Mitropoliei Moldovei către Victor Ponta:
Muncim ca primarul Iaşului să iasă cu majoritate"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog