Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11837
De la 07 Ianuarie 2003
122583776
Daniel Funeriu:

Propunerea de program a Mişcării Populare va fi publicată în curând

  • liderii Mişcării vor fi cei capabili să genereze încredere
  • 10 April 2013, 23:00
Propunerea de program a Miscarii Populare va fi publicata "foarte curand", iar toti simpatizantii vor putea veni "cu propuneri de imbunatatire in vederea elaborarii programului fundatiei", scrie pe blogul sau Daniel Funeriu, consilier pe probleme de educatie al presedintelui Traian Basescu. Daniel Funeriu mai spune ca "Ma voi ocupa in aceasta prima etapa de coordonarea celor douasprezece domenii de activitate", dar si ca "Primul pas este ca toti cei care simpatizeaza cu ideile Miscarii Populare sa se inscrie pentru a-si anunta domeniile de competenta."
In ceea ce ii priveste pe liderii Miscarii Populare, Funeriu scrie ca "Vor fi lideri cei care vor da raspunsuri viabile la problemele reale ale oamenilor reali, cei care vor concepe programe de calitate si cei care isi vor convinge colegii de calitatea raspunsurilor lor. Vor fi lideri cei capabili sa sustina proiecte, cei capabili sa genereze dezbatere, cei capabili sa stranga oameni de valoare, cei capabili sa-i sprijine pe cei din jurul lor, pe scurt, cei capabili sa genereze incredere. Nu va fi usor, dar este singura cale pentru ca fiecare simpatizant al Miscarii Populare sa devina actionarul progresului Romaniei, nu doar consumatorul pasiv al unor politici puse in practica de ineptocratia de partid."
Daniel Funeriu considera ca Miscarea Populara este " instrumentul pentru cresterea increderii intre romani si intre romani si institutii. Miscarea Populara este gandita ca instrument de exercitare a democratiei participative care sa produca printr-un sistem de selectie cele mai bune proiecte si cei mai buni oameni capabili sa le puna in aplicare. Unica modalitate pentru ca electoratul necaptiv actualelor partide (60%!!) sa mearga la vot pentru a-si defini viitorul este cresterea gradului de incredere al oamenilor.
Cum? Implicandu-i direct in propunerea, dezbaterea, elaborarea tuturor programelor Miscarii Populare si promovarea purtatorilor acestor programe. Nu mergand catre oameni cu programe gata facute cerandu-le sa le sustina, ci culegand solutiile propuse de ei, promovandu-i pe cei care s-au dovedit capabili sa propuna solutii si sa adune sprijin pentru solutiile lor."
Fundatia Miscarea Populara este condusa de Marian Preda, decanul Facultatii de Sociologie din cadrul Universitatii Bucuresti. Nucleul Miscarii Populare a fost constituit din grupul de consilieri prezidentiali: Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu, Sebastian Lazaroiu, Bogdan Oprea, Bogdan Dragoi si Iulian Chifu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Muişţtii cu epoleţi
Horoscop
Tensiunile dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu devin tot mai evidente
Religia în şcoli trebuie să fie opţională
ortodoxismul trebuie să fie în Biserică, nu la şcoală
Botoşani: Scandalul de la Popăuţi implică oi de rang parlamentar
Curat surpriză! ne oferă directorul DRDP Iaşi
Demagogul ministru Nicolaescu i-a nemulţumit din nou pe medici
Judele nu va fi suspendat. Corect?
Ţurcanu se va apăra chemând în judecată
Gura „păcătosului” Ţurcanu adevăr mare rosteşte
Mare târg mare, din nou pe tăpşanul Popăuţi
Primarul vede doar ce i se arată
Primarul Portariuc implicat într-o altercaţie publică
Primarul Portariuc se înarmează cu pistol cu glonţ omorâtor
Patriarhul rus Kiril crede că femeia ar trebui să stea acasă şi să se ocupe de copii
Mai mulţi procurori DNA au decis săî apere Independenţa Justiţiei
Botoşani: Târgul de Nunţi Botoşani 2013 la Uvertura Mall
Decizie fulminantă pentru angajata de la OPC care a furat salariile colegilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog