Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
17166
De la 07 Ianuarie 2003
78524101

Dar pe Flutur l-aţi întrebat?

  • (Cârcotaşul)
  • 9 October 2007, 23:00
La restaurantul „Doi cocoşi”, cunoscut pentru violenţa cu care patronul îşi tratează vecinii scoşi din sărite de muzica dată la maxim, un grup de politicieni puneau Botoşanii la cale. Printre sticlele cu bere, suc şi scrumierele pline cu chiştoace se strecurau vorbe grele. Fiecare îl voia pe Flutur drept candidatul partidului său la funcţia de primar al Botoşanilor, la alegerile locale de la anul. Fiecare avea argumentaţia sa.
- Flutur este ca şi al nostru, rosti sentenţios deputatul democrat Drăguş. El a fost preşedintele PD-ului şi prima dragoste nu se uită uşor.
- Voi îl aveţi pe Ghiorghiţă, îi replică Ciuştea, trăgând şmecher din Kentul ce-l ţinea şi mai şmecher între degete.
- De Ghiorghiţă putem spune că abia a trecut în ultima clasă de liceu. Să treacă bacul şi mai vedem noi, rosti Drăguş, mângâindu-şi gânditor barba.
- Din câte am discutat cu Flutur, se gândeşte serios să candideze la PNG. Becali îl poate ajuta, că are relaţii. Suntem un partid nou, neterfelit în ochii electoratului, completă Ciuştea, scuturând scrumul de la ţigară direct pe mochetă, că în scrumieră nu mai era loc.
- Degeaba Dorine, s-a săturat şi Flutur de partide care una spun electoratului şi alta fac după ce câştigă alegerile, sări Codreanu cu argumentul ce spera să dea greutate PRM-ului.
- Mitică, tacă-ţi fleanca. Voi nu mai existaţi demult. Becali al nostru l-a lăsat pe Vadim al vostru fără discurs electoral. Când deschide gura nea Gigi, stă audienţa cu gura căscată, i-o întoarse Ciuştea.
- Sunteţi mici şi nesemnificativi. Flutur a fost şi va fi candidatul nostru, al PNL, încercă să tranşeze problema doctorul deputat Câmpanu, în a cărui chelie se reflecta lumina becului colorat în nuanţe bleu, dând capului o aureolă cadaverică.
- L-aţi sabotat imediat ce-a ieşit primar, constată bădia Costică, social-democratul, cu voce tare şi ca pentru el. După care trase o gură de pepsi din pahar şi făcut o grimasă către Ciuştea, care-l învăluia cu fumul de ţigară ori de câte ori trăgea la foale.
- Nu eu, Câmpanu, l-am „lucrat”. Au făcut-o Ţâbuleac, Ciubotaru, Popescu şi alţi suliţeni. Acum, că PNL-ul a fost curăţat de aceşti prostituaţi politici, Flutur n-are a se mai teme. Îl vom sprijini şi va mai obţine un mandat.
- Vorbeşte civilizat şi nu împroşca cu noroi, că nu te afli pe stadionul din Darabani, să dai un pumn în gură arbitrului că nu ţine cu echipa locală, îl atenţionă senatorul Ţâbuleac. Flutur este în echipă cu mine, cu prefectul Roman, cu Diaconu de la Termica, cu Raluca lui Tatarcan, cu vărul său ministrul şi lista poate continua. Noi suntem adevăraţii liberali, iar Flutur gândeşte ca un liberal. El este candidatul nostru, al PLD, aşa că nu vă mai pierdeţi vremea de pomană.
- La banii pe care-i are Voiculescu, cele trei Antene, la umanismul nostru demonstrat, Flutur nu poate candida decât la PC. Deja s-a înţeles cu senatorul nostru, Vasilescu, să organizeze şi la anul turul României la ciclism, se băgă în vorbă conservatoarea Lozneanu, aşezându-şi cochet un cârlionţ şi zâmbind larg către bădia Costică, social-democratul, care-i arătă limba într-un gest semnificativ.
- Flutur are adeziune la PSD şi nu şi-a retras-o, şarjă Conţac, privind triumfător întreaga asistenţă.
- Las’ că-l aveţi pe Egner, pe Macaleţi, îl tachină Ciuştea, amintindu-şi, oftând, de neplăcutul episod când Conţac n-a dat bani la Spitalul judeţean, iar el n-a putut să-şi tragă partea de la Simcos, societatea care urma să încaseze o sumă frumuşică.
- Domnilor, dar pe Flutur l-aţi întrebat, se auzi vocea gângavă a republicanului Pamfil Rotaru.
O linişte mormântală se aşternu la masa politicienilor. Pe Flutur nu-l întrebase nimeni.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Inspectorul fiscal Paramanov este cercetat penal
Doar trei parlamentari şi-au manifestat interesul pentru destinul judeţului
Comunicat de presă
Florin Călinescu este preşedintele Romaniei în Anticamera
Producţia de energie scade, consumul creşte
Două şcoli îşi dispută, cu arcanul, şase elevi năzdrăvani
Cabinetele medicilor de familie arată jalnic
Judeţul are suficiente doze de vaccin antigripal
LSI vrea întâlnire cu parlamentarii botoşăneni
AJOFM încearcă să recupereze debitele de la agenţi economici
Centru european de diseminare la Botoşani
IŞJ verifică modul de cheltuire a banilor daţi şcolilor
Activităţi artistice prezentate la Suceava de deţinuţii botoşăneni
Balada a eclipsat ansamblurile profesioniste din Moldova
Are preocupări parlamentare mai puţin benefice judeţului
Senatorul Ţâbuleac cere predarea educaţiei consumatorilor în şcoli
Cornelia Ciobanu- ambasadoarea folclorului românesc peste hotare
CJ nevoit să dijmuiască banii de drumuri pentru refacerea şcolilor
Colaborarea dintre Conţac şi prefect dă roade şi la Bucureşti
Politica de vecinătate cu Ucraina, dezbătută aprins la Botoşani
Horoscop
Gara
Vi se oferă un post la costum şi cravată
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 10 octombrie
Fond privat de pensii
Teroare sub tenebrele nopţii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă