Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11150
De la 07 Ianuarie 2003
122583089

Darabani – Spectacol cu tradiţii de iarnă, colinde şi urături

  • 21 December 2014, 23:00
Sâmbătă, la Darabani, în organizarea Consiliului Local şi a Primăriei, a avut loc un măreţ spectacol prin care s-au pus în valoare vechile tradiţii destinate Crăciunului şi Anului Nou. Greul acţiunii l-a dus primarul Corneliu Aroşoaie dar care a reuşit să se descurce uimitor de bine şi să mulţumească pe toată lumea prezentă, mai ales pe invitaţi. Iar printre invitaţii la spectacol s-au aflat formaţiile de căiuţi, capre şi urători ai comunei Vlăsâneşti şi formaţii similare venite din comuna Văculeşti.
Au onorat festivitatea cu prezenţa subprefectul Gelu Ţigănucă, Lucian Trufin primarul comunei Vlăsâneşti şio Sorin Gânga primarul comunei Văculeşti. Startul festivităţilor a fost dat mai întâi prin organizarea în Casa de cultură, în prezenţa spectatorilor, a unei şedinţe festive de Consiliu Local în care s-a ales viitorul preşedinte de şedinţă pentru lunile ianuarie şi februarie 2015 iar şeful Poliţiei oraş Darabani şi cel al Poliţiei de Frontieră au prezentat câte un raport de activitate.
În cadrul şedinţei au fost felicitate şi li –au acordat câte o diplomă şi o sumă de bani cuplurile care au împlinit 50 de căsătorie, după care primarul Aroşoaie Aroşoaie a ciocnit cu cei felicitaţi câte o cupă de şampanie.
Elevii de grădiniţă şi de şcoală au prezentat un excelent spectacol de tradiţii, copilaşii dansând, jucând căiuţi şi mai ales cântând colinzi. Această primă parte a spectacolului s-a încheiat cu un frumos buchet de colinzi cântate de către un grup de studenţi de la Facultatea de teologie din Iaşi. La toţi cei care au urcat pe scenă pentru a susţine spectacolul, la coborâre primarul le-a înmânat câte o sumă de bani şi o pungă cu colaci, dulciuri şi fructe.
Spectacolul s-a mutat de pe scenă pe platoul din faţa Casei de cultură, unde formaţiunile de căiuţi, capre, urşi, mascaţi au dansat şi jucat pentru o numeroasă prezenţă de spectatori. În tot acest timp, Moş Crăciun, aflat în apropiere, împărţea dintr-o sanie dulciuri la copii veniţi cu părinţii să vadă spectacolul.
În numele echipei cu care s-au prezentat la spectacol, primarul din Vlăsâneşti şi Văculeşti au primit de la gazdă, primarul Aroşoaie, câte un frumos colac şi o sumă de bani drept mulţumire pentru colindele şi urăturile care i-au fost adresate. Tot în vecinătatea Casei de cultură a fost amenajat un loc unde participanţii la spectacol au putut servi câte o gustare rece şi sarmale de post. Cei învârstă au putut să bea şi un pahar cu vin iar copiilor li s-au împărţit sucuri.
Am înţeles că sărbătoarea de sâmbătă, de la Darabani, este la rândul ei o tradiţie fondată de primarul Cornel Aroşoaie. Desigur, prin mulţimea adunată n-au lipsit şi anumite voci critice venite din partea liberalilor aflaţi în opoziţie. Spunea o astfel de voce c㠄Este o sărbătoare a PSD-ului de la care nu lipseşte băutura şi mâncarea dată moca pentru voturi”.
Auzind astfel de remarci m-am întrebat, firesc, dacă este în spiritul sărbătorii Crăciunului şi mai ales în spiritul creştin ca şi în ajun de Naşterea Domnului să fim dominaţi de patimi politice şi să nu participăm cu toţii la un astfel de eveniment, indiferent de culoarea politică a organizatorului.
Întreg evenimentul a fost filmat pentru Lumea lu’ Rotundu iar reportajul va fi difuzat miercuri seară, 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, pe postul local Tv Tele’M Botoşani.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


DJDP Botoşani: Comunicat de presă
Anunţ urgent SC MICROBUZUL
Anunţ URBAN SERV
Bancul zilei: Băsescu la adânci bătrâneţe
Ciorba de burta- reteta veche, autentica- din caietul cu retete boieresti
Horoscopul zilei
Opozitia trebuie sa inceteze jocul politicianist prin care doreste contestarea bugetului la CCR
Gazprom a primit o lovitura dura din Germania Concernul BASF a anulat un schimb urias de active. Criza din Rusia se accentueaza
Traian Basescu a sarutat drapelul la plecarea de la Cotroceni
Cine l-a insotit pe Klaus Iohannis la Cotroceni
Klaus Iohannis a preluat functia de presedinte. Traian Basescu a parasit Palatul Cotroceni
PNL Botoşani salută investirea Preşedintelui Klaus Iohannis
Incediu cu victima la Blandesti
Vremea colindelor la Corni
Femei liberale din Botoșani la întâlnire cu Klaus Iohanis
Un festin în Ajunul Crăciunului
Epoca Băsescu s-a încheiat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog