Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7834 lei
1 USD = 4.4307 lei


Număr accesări
Astăzi:
9815
De la 07 Ianuarie 2003
73877264

Darabani: Mort de la Bobotează, ţinut în tinda casei

  • 11 January 2015, 23:00
Pe părintele Nicodim Nichita (foto) de la parohia Teioasa, un cartier al oraşului Darabani, Jurnalul l-a făcut celebru. Sinceri să fim, nu ştim dacă celebritatea părintelui este rodul lăcomiei sale sau datorită nouă că i-am mediatizat lăcomia şi afacerile necurate cu care se îndeletniceşte chiar şi pe timpul slujbei din biserică.
Sâmbătă am fost informaţi că marţi, 6 ianuarie, adică de Bobotează, în Teioasa a murit o bătrână dar că părintele Nicodim refuză s-o înmormânteze pentru că familia nu are bani să-i achite taxa de 500 lei. Ne-am interesat şi noi cât de adevărate sunt aceste informaţii şi iată la ce am aflat.
Bătrâna moartă are povestea ei. Săteanul Mihai Burdula, un ţigan în vârstă de 75 de ani dar căruia i-au plăcut femeile la viaţa sa, părăsit de ultima nevastă şi-a adus o concubină din comuna Păltiniş, o femeie de vreo 40 de ani. Tânăra ţiitoare n-a venit cu mâna goală în casa ţiganului ci cu maică-sa, o femeie în vârstă.
Marţi, de Bobotează, bătrâna a murit şi a fost depusă în holul casei (tindă cum se spuine la ţară), întinsă pe nişte scânduri sprijinite pe două scaune acoperite cu un ţol (nu au masă) şi cu o lumânare aprinsă la cap. Miercuri dimineaţă s-au dus la părintele Nicodim să-i ceară crucea şi sfetnicul dar părintele le-a cerut mai ântâi banii de înmormântare suma dde 1300 lei. Părintele le-a explicat că înmormântarea costă 500 lei, dascălul, adică feciorul său Titi, 300 lei şi 500 lei pentru că-ţi alocă mormânt în cimitirul satului dar ţiganul zice că nu are aceşti bani şi nici bani să cumpere sicriu. Neavând bani, părintele Nicodim nu i-a dat nici crucea şi nici sfetnicul.
Aşa că de marţi, bătrâna stă moartă în tindă iar ţiganul şi cu concubina o privesc ori de câte ori intru şi ies din cameră, fără a putea face ceva. Nicodim a fost reclamat la părintele protopop Constantin Pânzaru. Acesta l-a sunat pe părintele Nicodim şi i-a cerut să rezolve cu înmormântarea fără bani. Părintele Nicodim s-a răstit la părintele protopop că el nu face înmormântări gratuite iar protopopul a tăcut supus. Avea şi de ce se teme de Nicodim pentru că nişte bani primiţi de la Guvern pentru biserica Teioasa au dispărut în buzunarele celor doi. Complice fiind la fraudarea banilor guvernamental protopopul nu mai are ascensiune bisericească asupra lui Nicodim, Cel puţin aşa spun oamenii din Teioasa.
Tot ieri, un dascăl sufletist de la Hudeşti a intervenit la părintele din Păltiniş ca să înmormânteze bătrâna. Iar părintele din Păltiniş a acceptat s-o înmormânteze gratuit, numai să-i fie adus mortul la biserică.
Interesant este şi faptul că ţiganul Mihai Burdula are un băiat preot pe la Ciurea – Iaşi care l-ar fi putut ajuta să înmormânteze bătrâna dar se pare că băiatul nu se mai răspunde cu tatăl de când acesta şi-a luat concubină tânără.
Cei mai nedumeriţi rămân vecinii ţiganului. Costel Dumitraş, vecin şi om în vârstă, spune că aşa ceva n-a mai auzit să se fi întâmplat prin sat, adică preotul să refuze înmormântarea pe motiv că nu i să dă bani cât cere chiar dacă mortul este venit dintr-o altă localitate. Dumitraş nu-i singurul creştin revoltat pe preotul Nicodim dar cum acesta se bucură de protecţia părintelui protopop, oamenii sunt nevoiţi să-l accepte şi să-i accepte toate pretenţiile.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Bărbosul
Horoscopul zilei
Inchisoare pentru membrii Guvernului care refuza sa raspunda interpelarilor
Tudor Chiuariu, urmarit in dosarul lui Hrebenciuc, pentru ca ar fi cerut doua milioane de euro
S-a lepădat de PNL pentru satana roşie
Ioan Rotundu
Alimentele gratuite primite drept ajutor de la UE sunt motiv de a face bani pentru unii romani
Expertele contabile din dosarul lui Marian Oprisan au fost arestate
Ministrul Finantelor solicita ASF sa regandeasca tarifele la RCA pentru tinerii sub 25 de ani
PNL cere Avocatului Poporului sa sesizeze CCR cu privire la ordonanta referitoare la renuntarea la titlurile stiintifice
Germania: Atac asupra unui ziar care a publicat caricaturi cu Mahomed din revista Charlie Hebdo
Cancerul care roade opoziţia de la Botoşani
Ioan Rotundu
Alina Gorghiu i-a dat termen lui Tudor Chiuariu sa isi dea demisia din PNL
Botoşani/Văculeşti: Chiolhanurile baronului local Gânga au finanţare nelimitată
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă