Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21855
De la 07 Ianuarie 2003
122907504

Darius Vâcov le-ar fi prezentat șefilor administratorilor de pensii private un draft care prevede contribuții zero la pilonul II

  • și i-ar fi amenințat cu ridicarea licențelor dacă se află - surse
  • 8 May 2018, 23:00
Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, i-ar fi chemat la Palatul Victoria pe șefii celor șapte administratori de pensii private, cărora le-a prezentat un draft de proiect în care se stipulează contribuții zero la Pilonul II de pensii, scrie Cotidianul.ro, fără a preciza când a avut loc întâlnirea. Cei șapte administratori ar fi fost amenințați cu ridicarea licenței de funcționare dacă draftul respectiv ajunge în spațiul public, mai scrie publicația. Surse din industrie au confirmat pentru HotNews.ro că Darius Vâlcov le-a prezentat în luna martie la Guvern un scenariu potrivit căruia pilonul II de pensii să devină opțional și niciun ban să nu mai fie virat în acest sistem, de la 1 iulie 2018, dar că întânirea a fost solicitată de administratorii fondurilor de pensii.
UPDATE (18:41) Comunicat oficial al APAPR: "În ultimele luni, Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) a participat la mai multe discuții cu oficiali din sectorul public, inclusiv cu dl. consilier de stat Darius Vâlcov, despre necesitatea și importanța sistemului de pensii administrate privat pentru viitorii pensionari și pentru economia României în ansamblu. APAPR nu a primit până în acest moment niciun document oficial care să prezinte planuri concrete ale Guvernului privind Pilonul II de pensii private."
Amintim faptul că HotNews.ro a scris în premieră în data de 19 aprilie, pe baza unor informații prezentate de surse guvernamentale, că "Guvernul lucrează la un scenariu potrivit căruia pilonul II de pensii să devină opțional și niciun ban să nu mai fie virat în acest sistem, de la 1 iulie 2018 pentru a forța astfel cele șapte milioane de participanți la fondurile de pensii private de pensii să opteze pentru sistemul public de pensii".
Și senatorul PNL Florin Cîțu a declarat în seara de 18 aprilie la Digi24 că "Informația care circulă în prezent în acest sector este că se lucrează la un proiect de lege care va reduce contribuția virată către Pilonul II de la 3,75% (n.a din venitul brut) în prezent la 0, în partea a doua a acestui an".
"Guvernul pregătește "bomba nucleară" pentru Pilonul II și Bursa de la București: contribuții ZERO în a doua jumătate a anului, pentru a forța cei 7 milioane de participanți la fondurile private de pensii să se transfere înapoi la sistemul public de pensii. Guvernul vrea astfel să împuște doi iepuri deodată: face "economie" la buget de 800 milioane euro netransferând niciun leu în conturile oamenilor din Pilonul II de la 1 iulie și în acest fel îi convinge cu forța să revină la sistemul de pensii de stat, dând mesajul că oricum vrea să închidă definitiv Pilonul II.", au declarat în data de 19 aprilie pentru HotNews.ro surse guvernamentale.
Darius Vâlcov, eminența cenușie a programului economic PSD și consilier al premierului Viorica Dăncilă, a fost condamnat, în data de 8 februarie 2018, de Înalta Curte la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, potrivit News.ro. Decizia nu este definitivă. Darius Valcov a săvârșit faptele de care este acuzat în perioada în care era primar al municipiului Slatina (Olt).
Analiștii financiari membri ai CFA România au atenționat în luna aprilie a acestui an că "în cazul în care contribuțiile viitoare la pilonul II ar fi direcționate către bugetul de stat, aceasta ar avea un efect catastrofal pentru piața de capital"
"Peste nouă miliarde de euro s-au strâns în conturile fondurilor de pensii private obligatorii din România. Peste 60% din aceste sume finanțează deficitul bugetar sau datoria publică deoarece sunt investite în obligațiuni emise de statul român, iar 20% din aceste sume asigură lichiditatea pieței de capital de la București. În cazul în care contribuțiile viitoare la pilonul II ar fi direcționate către bugetul de stat, aceasta ar avea un efect catastrofal pentru piața de capital.", a atenționat miercuri Asociația analistilor financiari CFA Romania.
În 12 aprilie, premierul Viorica Dăncilă a anunțat pregătirea unui „cadru nou” pentru Pilonul II de pensii, afirmând c㠄nicio persoană nu va avea o pensie diminuată de la stat dacă contribuie la pilonul II de pensii”.
„Ne vom asigura că nicio persoană nu va avea o pensie diminuată de la stat dacă contribuie la Pilonul II de pensii”, a spus Dăncilă.
Premierul a anunțat tot atunci formarea unei „echipe” care va discuta cu administratorii de pensii private și cu reprezentanții beneficiarilor „pentru a crea un cadru nou, european”.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Sadism matrimonial
Horoscopul zilei de 9.05.2018
Liderul protestelor din Armenia, Nikol Pashinyan, ales premier
Ne putem aştepta ca statul să meargă bine
dacă este condus precum o companie aflată la limita falimentului?
Indicele Robor la trei luni a crescut la 2,68%, nivel record al ultimilor trei ani
Maiestuoasa săraca vilă a protopopului Lucian Leonte
Ioan Rotundu
Augustin Lazăr: Ne îngrozim când aflăm că se ia mită așa cum ai respira
Hans Klemm, întrebat dacă este îngrijorat de modificările codurilor penale:
Da. Da. Da. Urmărim cât de aproape / Neutilizarea probelor video ar putea restrânge cooperarea dintre SUA și România
Cuprinsă de fierbinţeala măririi, nevasta şoferului aiurează
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog