Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6780
De la 07 Ianuarie 2003
95551771

Darul vieţii tr4ebuie apărat, nu jertfit întru prosperitatea preoţilor

  • Ioan Rotundu
  • 11 October 2020, 19:49
Obscurantismul religios, lipsa culturii generale, analfabetismul funcţional în plină ascensiune sunt bolile care macină societatea românească. Probabil că aţi văzut la televizor sau pe Facebook acea turmă de pretinşi credincioşi care se îngrămădea la o raclă luxos ornamentată doar pentru că au aflat ei că în acea raclă ar fi osemintele sfintei Parascheva care face minuni, adică dă sănătate, te fereşte de boli, îţi dă prosperitate fără muncă, te ajută să te realizezi în viaţă fără prea multă carte etc.
Nimeni dintre sutele de mii de creştini care au pupat racla nu poate spune că este beneficiarul unei minuni şi nici nu poate afirma cu certitudine că în raclă este ceea ce susţin preoţii a fi. Au fost mai multe încercări ale oamenilor de ştiinţă de a efectua o verificare care să ateste că moaştele aflate prin biserici sunt ceea ce preoţii susţin a fi dar de fiecare dată Patriarhia s-a opus cu înverşunare unei astfel de verificări invocând sfinţenia moaştelor care, cică, odată atinse de mâna unui necredincios, ar deveni spurcate şi şi-ar pierde puterile vindecătoare.
Aiurea, preoţii se opun pentru că o astfel de verificare ar da la iveală multe falsuri iar şarlatania popească ar fi devoalată public.
Popoarele din Occident practică credinţa dar nu prin a o pune deasupra reglementărilor care privesc sănătatea publică, care privesc educaţia, care privesc realizarea unei cariere profesionale fără a te împiedica de vorbele fără noimă ale preoţilor rostite la slujbele din biserică de la care creştinul pleacă fără să fi înţeles ceva, doar dacă preotul are darul unei predici aducătoare de învăţăminte utile vieţii şi nu de cerinţe religioase care îngrădesc dezvoltarea personalităţii.
La Iaşi, cohortele de pretinşi creştini s-au înşiruit ca vitele la abator pentru a trece pe la raclă la o pupătura şi lăsa grămada de coronaviruşi pentru a fi apoi preluată prin sărut de următorul pelerin. Am văzut nişte femei care ţipau isteric că prin măsurile dispuse Guvernul le-a încălcat libertatea religioasă. Cu creierul spălat la slujbele religioase la care participă, acele femei n-au cum să înţeleagă diferenţa dintre credinţa pe care o poate practica oriunde se află şi religia care nu este decât i un mijloc de manipulare al preoţilor pentru câştigul lor financiar.
Nu le-a interzis nimeni acelor isterice religioase să nu creadă în Dumnezeu sau în minunile sfintei Parascheva, minuni nedovedite a fi reale, dar li s-a interzis să se adune în turme ce favorizează preluarea şi transmiterea coronaviruşilor. Dacă aceste bigote şi alţi credincioşi nu ştiu să aprecieze darul vieţii este treaba lor, dar dacă mă infectează pe mine din inconştienţa lor sau pe alţi concetăţeni, avem deja o problemă de siguranţa sănătăţii publice.
Ce argumente să aduci unui occidental care privind la aceste dovezi incontestabile de obscurantism medieval că românii sunt un popor civilizat, evoluat, adept al progresului şi al apărării drepturilor de libertate a conştiinţei dar în acelaşi timp capabil să înţeleagă un pericol public şi să respecte regulile impuse de autorităţi pentru a limita consecinţele acestui pericol şi chiar îndepărta definitiv? Cu aşa manifestări de ordin bisericesc argumentele contrare nu ai de unde să le invoci.

Patriarhului Daniel, mitropolitului Teofan al Moldovei, le sunt mai dragi sacii cu bani decât vieţile acestor creştini. Îmbrăcaţi în haine strălucitoare de la firele de aur şi argint, cu cruci masive de aur la gât ce cântăresc sute de grame, cu mitră pe cap împodobită cu aur şi pietre preţioase, coborând din maşini luxoase, aceşti preoţi şi-au însuşit temeinic arta de a domina conştiinţa omului credincios, de-al înspăimânta cu fel de fel de pedepse în viaţa de apoi care nu există, de ai jumuli şi de ultima leţcaie. Suntem robii unei religii create de evrei cu scopul de a controla lumea iar preoţii noştri aplică cu sârguinţă legea nescrisă a evreilor ca românului să-i iei şi ultimul ban pentru că nu ştie cum să-l valorifice.
Lăcomia popească este atât de mare că nu le pasă nici de preoţii care au murit de coronaviruşi, precum arhiepiscopul Pimen, nu le pasă nici de acei preoţi, călugări, măicuţe care sunt acum sub tratament contra COVID. Pentru patriarhul Daniel şi cohorta de prelaţi primează câştigul financiar, proprii morţi neimpresionându-i. Ce altă dovadă mai vreţi ca să acceptaţi că viersurile lui Eminescu „Religia-i o frază de dânşii inventată/ Şi cu a ei putere să vă aplece-n jug” exprimă o cruntă realitate a cărei prizonieri suntem, incapabili a ne elibera. Părerea mea


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii . Defect matrimonial
Horoscopul săptămânii 12 – 18.10.2020
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 9.]0.2020
Dosarul zilei: Este socialismul o doctrină politică criminală?
Preotul betivan şi curvar
Mediul va verifica investiţiile derulate de ex-primarul Ciubotariu
Ioan Rotundu
Contrabanda cu ţigări înfloreşte sub privirile admirative ale DIICOT Botoşani
Ioan Rotundu
Muntele de piatră s-a micşorat,Localnicii, noaptea, au tot furat!
Ioan Rotundu
Viaţa de nabab a contrabandistului de ţigări Chihaia
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din16.10.2020
Dosarul zilei: Prorocirile lui Conţac
Nevolnicilor, nu tulburaţi tihna morţilor!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă