Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
27634
De la 07 Ianuarie 2003
76778178

Datoria de onoare a tinerilor liberali

  • 16 February 2012, 23:00
Tineretul Național liberal a organizat o campanie națională de solidaritate cu sinistrații din zonele afectate de ger și ninsoare. Astfel, fiecare dintre cele 47 filialele ale TNL va distribui ajutoare în câte 1 localitate din cele 6 județe, cele mai grav afectate. Filiala Botosani va colecta donații pentru localitatea Vintileasca , din județul Vrancea .
Bărăganul este cunoscut de veacuri ca o zonă neprimitoare în care natura încearcă să domine oamenii. Nu degeaba această zonă din teritoriul României a fost ultima populată, nu degeaba a fost o destinație preferată pentru deportările comuniste. Dintotdeauna oamenii Bărăganului au trăit în condiții grele. Dar astăzi, când România este considerată un stat modern, când toți cetățenii României sunt, de cinci ani, cetățeni europeni, situația în care se află oamenii din zonele sinistrate este de neconceput.
79 de oameni au murit. De două săptămâni, sute de drumuri blocate, zeci de localități lăsate în beznă, zeci de mii de oameni izolați fără apă potabilă, mâncare sau medicamente. Cu ani în urmă, oamenii își chibzuiau agoniseala de peste an ca să poată trece iarna. Astăzi, oamenii sunt atât de săraci încât trăiesc de pe azi pe mâine, iar cămările au devenit nefolositoare. Aceasta este, într-adevăr, o imagine apocaliptică, domnule Prim Ministru, Mihai Răzvan Ungureanu.
Tineretul Național Liberal consideră inacceptabil faptul că actualii guvernanți dau vina pe cetățeni pentru incompetența lor. De ani de zile, președintele Traian Băsescu încearcă să învrăjbească românii, acuzându-i de toate nerealizările mandatelor sale. Dar fenomenul ”Piețelor” a dovedit că s-a înșelat. Noul Prim Ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, le spune românilor că sunt leneși. Dar valul de solidaritate demonstrează că și acesta s-a înșelat.
Florin-Alexandru Alexe, președintele TNL, a declarat: ”Guvernanții încearcă, prin orice mijloace, să îi facă pe cetățeni să se simtă vinovați, gândindu-se că în felul acesta nu mai au putere de reacție la mojiciile lor. Românii trebuie să se simtă mândri că reușesc să rămână solidari. Ei trebuie să facă o diferență clară. Nu este responsabilitatea noastră să dezăpezim, nici să asigurăm hrană și medicamente sinistraților. Aceasta este datoria guvernanților, pentru care au banii noștri, ai contribuabililor. Dar este datoria noastră de onoare să ne ajutăm semenii, în momentele în care incompetența guvernanților a depășit orice limită suportabilă.”
Cele 47 de localități în care vor fi distribuite ajutoare sunt 13 în județul Buzău, 12 în Călărași, 10 în Vrancea, 8 în Ialomița, 3 în Brăila și 1 în Galați. Donațiile vor fi strânse în aceste zile, urmând ca la sfârșitul săptămânii să fie organizate transporturi către zonele sinistrate.
Zvincă Sergiu
Președinte filiala

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Unde dai şi cine… moare
Şapte maşini cu ajutoare au plecat din Botoşani spre sinistraţii din Brăila
COMUNICAT DE PRESA – APIA Botoşani
Franta şi Marea Britanie vor dezvolta un avion invizibil fără pilot
Băncile Centrale nu au mai cumpărat atâta aur de o jumătate de secol
Cristian Preda, despre vizita lui Victor Ponta in SUA: "E oare la Disneyland?"
SUA nu îşi va majora contribuţia la resursele FMI
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este îngrijorat că nu are concurenţă la alegeri
General Motors a avut in 2011 cel mai mare profit din istorie
Suntem ţara cu cea mai mică absorbţie din Uniunea Europeană
este o realitate pe care nu o putem nega
Botoşani: Treizeci de angajaţi TESA vor părăsi Spitalul „Mavromati”
Ţâbuleac nu se teme de o confruntare cu Ţurcanu
pentru preşedinţia CJ
Ţâbuleac şi Flutur au îngropat securea războiului
Medicul din Călăraşi le-a ferit pe gravide să nască în nămeţi
I-au dispărut din crâşmă sacoşele cu mâncare
„Dezgheţ” parţial al angajărilor în spitale
S-au pricopsit cu un sicriu prea mic
IŞJ a finalizat lista cadrelor didactice care-şi vor pierde postul
Protecţia Consumatorului pe urma băncilor care-şi înşală clienţii
Căpriţa lui Chelegoală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă