Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19913
De la 07 Ianuarie 2003
122879980
De azi, deputată fiind,

Huncă va promova la rang parlamentar dezmăţul de la Colegiul Economic

  • Ioan Rotundu
  • 11 December 2016, 23:00
De astăzi Mihaela Huncă (foto 1) este deputat PSD pentru judeţul Botoşani. Timp de patru ani ea a îndeplinit funcţia de inspector şcolar general, adică a condus Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, pusă în funcţie de către PSD Botoşani, partid pe care-l serveşte cu credinţă încă din vremurile PDSR-ului.
Huncă a fost numit şefă la IŞJ cu încălcarea legii pentru că ea nu îndeplinea condiţiile legale pentru a ocupa o astfel de funcţie. Dar, ministrul Educaţiei după alegerile parlamentare din 23012 fiind social-democrata Ecaterina Andronescu, aceasta n-a ţinut cont de lege ci de calitatea de membru PSD a Mihaelei Huncă. Vreme de patru ani Huncă n-a făcut nimic, în calitate de inspector şef, pentru a îmbunătăţi infrastructura şcolară, a obţine autorizaţii sanitare de funcţionare, a finaliza investiţiile începute, a selecta cadrele didactice pe criteriul competenţei în schimb a politizat întreg sistemul judeţean de învăţământ prin numirea de directori membri PSD, unii dintre ei atât de catastrofali în competenţă încât şi Huncă a fost nevoită să recunoască starea de fapt şi să-i schimbe.
Huncă va pleca la Bucureşti pentru a reprezenta judeţul în următorii patru ani. Ce a lăsat în urmă, ca atmosferă de lucru în cadrul IŞJ şi judeţ, vă dau ca exemplu cum s-au verificat sesizările adresate de administratorul de patrimoniu al Colegiului Economic „Octav Onicescu”, Ilie Aluculesei.
Ce a sesizat administratorul legat de activitatea directorului Ion Huţanu (foto 2), mai bine zis abuzurile şi ilegalităţile comise de acesta, aţi luat cunoştinţă săptămâna trecută când am publicat în trei ediţii şirul, poate prea lung şi prea vădit abuziv şi ilegal, de fapte comise de directorul Ion Huţanu, devotat membru PSD, unii profesori considerându-l chiar taliban..
Memoriul depus de Ilie Aluculesei la IŞJ Botoşani a fost verificat de către doi inspectori şcolari, ambii cunoscuţi ca fiind devotaţi activişti ai PSD-ului şi protejaţi ai generalei Huncă.
Anisie este inspector de educaţie fizică dar a fost trimis de Juncă să verifice aspecte de natură pur juridică, de legislaţie administrativă şi de decizie managerială. Lui i s-a alăturat Crina Moraru, inspector pe probleme de marketing, nimeni alta decât fiica cunoscutului şi vechiului social-democrat Moraru.
În urma controlului efectuat, sub semnătura generalei Mihaela Huncă, prin adresa nr. RP9/8.04.,2016 i s-a răspuns asupra problemelor reclamate. Bineînţeles că nimic din ce a sesizat administratorul nu s-a confirmat şi puţin a lipsit ca IŞJ să nu-l declare pe directorul Ion Huţanu manager emerit şi să-l copleşească cu elogii meritorii din partea PSD pentru servicii deosebite aduse partidului devenit simbol al corupţiei din România.
Selectez numai câteva răspunsuri care frizează nu numai bunul simţ dar care ne arată cât de mult a dispreţuit respectarea legii Mihaela Huncă cât timp a fost în fruntea IŞJ Botoşani.
1. Aluculesei a reclamat că directorul Ion Huţanu a închiriat un spaţiu din interiorul Colegiului fără a scoate spaţiul la licitaţie. Pur şi simplu i l-a dat unei persoane care s-a prezentat la administrator să-i spună că el este ocupantul spaţiului, fără a-l informa măcar ce chirie are de plată. IŞJ i-a răspuns că există contract de închiriere, fără a face referire la respectarea legii privind închirierea unui spaţiu..
2. Administratorul a reclamat că directorul s-a implicat în achiziţionarea diverselor materiale fără a respecta condiţiile de evidenţiere a lor în gestiunea sa şi fără a se întocmi documente justificative de consum. IŞJ a răspuns că directorul nu are astfel de atribuţiuni dar nu stabileşte nicio măsură pentru că şi-a depăşit atribuţiunile.
3. Te umflă râsul dar te ia şi plânsul de câtă bătaie de joc s-a manifestat în efectuarea controlului. Aluculesei a reclamat că directorul Ion Huţanu a folosit personalul auxiliar la munci în gospodăria sa din Deleni – Iaşi. Chiar Aluculesei i-a transportat acasă la director cu maşina Colegiului. Controlul a stabilit fără echivoc. Nu se confirmă aşa ceva.
4. Dar şi mai gogonată este concluzia referitoare la faptul că directorul a folosit în acte oficiale numele de Ioan în loc de cel corect din buletin de Ion. Controlul a stabilit că pe director îl cheamă Ioan dar că cel care i-a completat buletinul a greşit şi a scris Ion. Pentru că prin folosirea numelui de Ioan nu s-a creat nici un prejudiciu, directorul n-a păţit nimic. Chiar la IŞJ n-a mai rămas nici un jurist care gândeşte profesional şi nu politic să-i fi spus Mihaelei Huncă despre nulitatea actelor administrative semnate cu alt nume decât cel oficial, adică înscris în buletin şi în actul de numire în funcţie? Iată că nu i-a spus nimeni nimic şi chiar dacă-i spunea tot pe-a Mihaelei rămânea.
5. Administratorul a reclamat că pensionara Adela Paliciuc are vârsta de peste 65 de ani şi, potrivit legii, nu mai are dreptul de a lucra nici măcar sezonier. IŞJ îl contrazice şi-i răspunde că Paliciuc a foist angajată secretară sezonieră cu aprobarea Consiliului de Administraţie. Altfel spus, la IŞJ-ul condus de Huncă a primat deciziile CA-ului şi nu legea, CA format majoritar din oamenii PSD-ului.
6. Mai recunoaşte IŞJ că secretariatul comisiilor de examinare pentru încadrare şi de promovare trebuie îndeplinit de către o persoană din cadrul compartimentului de Resurse umane. La Colegiul „Octav Onicescu” cu de la sine putere Huţanu l-a numit pe informaticianul Eusebiu Prisecaru care se ocupă de întocmirea electronică a statelor de plată. Iar dacă Huţanu a decis aşa, Huncă nu l-a contrazis şi i-a spus lui Aluculesei că decizia sa a fost una legală.
7. Îi mai precizează IŞJ lui Aluculesei că evaluarea personalului auxiliar se face în baza Ordinului Ministerului Educaţiei nr. 3940/2011. La Colegiu evaluările au fost aprobate de CA la data de 3.03.2016 pentru activitatea anului 2015. Despre faptul că directorul Huţanu a refăcut evaluarea făcută de comisie şi a stabilit cu totul altceva, acel ceva al său fiind aprobat apoi de CA, s-a trecut totul sub tăcere.
8. Cei de la IUŞJ spun şi lucruri trăsnite, la concurenţă cu copii de grădiniţă. De exemplu, microbuzul şcolar a fost transferat în 2014 la Primăria Blândeşti, cu primar PSD, pentru că nu era necesar la Colegiu. Doi angajaţi ai Colegiului, pe banii instituţiei, au fost şcolarizaţi să conducă microbuzul. Cum a rămas cu această cheltuială? Tăcere! De ce s-a repartizat microbuzul la Colegiu dacă nu era necesar? Tăcere! Cum rămâne cu cheltuielile făcute cu întreţinerea şi funcţionarea microbuzului cât a fost folosit de directorul Ion Huţanu, inclusiv pentru servicii prestate PSD-ului.
Nemulţumit de răspuns, Ilie Aluculesei s-a adresat şi ministerului Educaţiei. De aici i s-a răspuns cu adresa nr. 9459/7.06.2016 că ministerul nu are competenţă de control asupra aspectelor sesizate şi că Memoriul său a fost trimis la IŞJ Botoşani spre competentă verificare. L-a trimis în gura lupului din care abia reuşise să scape nevătămat.
Aşadar, tot efortul depus de administratorul de patrimoniu de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” Ilie Aluculesei pentru a-l opri pe directorul Ion Huţanu din drumul său pe calea corupţiei a fost spulberat de conducerea IŞJ, mai corect de Mihaela Huncă, reprezentantă a partidului care ocroteşte corupţia. Huncă şi-a făcut datoria de partid de a acoperi actele de corupţie comise de directorul Ion Huţanu. Cred că pentru ea a fost un fel de examen pregătitor pentru marele examen pe care-l va da ca deputat. În Parlament corupţii sunt de rang înalt şi puţină experienţă dobândită o va ajuta să-i apere.
La Botoşani dreptatea şi lupta împotriva corupţiei au înghiţit-o pensionarii lui Ceauşescu. Poate că PSD-ul le va răsplăti încrederea acordată majorând ajutorul de înmormântare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reactorul german de fuziune nucleara W7-X functioneaza si promite energie infinita
Transportoarele blindate 8x8 construite la Moreni in parteneriat cu gigantul german Rheinmetall
vor fi bazate pe o soluție de cercetare românească
CIA apreciaza ca Rusia a intervenit pentru a-l ajuta pe Trump sa ajunga la Casa Alba
Reactia echipei presedintelui ales: Sunt aceiasi oameni care au spus ca Saddam Hussein a avut arme de distrugere in masa
Parchet: Denuntul impotriva medicului Gheorghe Burnei a fost facut in septembrie,
cauza vizeaza 17 fapte de coruptie
Horoscopul zilei de 12.12.2016
Bancul zilei: Efectul Freud
Chirurgul Gheorghe Burnei a fost retinut pentru 24 de ore
Seful ExxonMobil, Rex Tillerson, care are relatii de afaceri stranse cu Vladimir Putin,
este favorit pentru sefia diplomatiei americane - surse
Marile premiere tehnice ale alegerilor din 2016:
detectarea tentativelor de vot multiplu si filmarea numararii voturilor
În mocirla oferită de politicienii ticăloşi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog