Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
734
De la 07 Ianuarie 2003
123923953

De ce Valeriu Iftimie nu poate fi un Ilie Bolojan

  • Ioan Rotundu
  • 13 June 2024, 19:48
Imediat ce au aflat rezultatele la alegerile pentru Consiliul Judeţean Botoşani şi constatând că au un număr de consilieri egal cu PNL, cei din PSD, în frunte cu Doina Federovici, i-au contactat imediat pe cei de la AUR şi au bătut palma, în sensul că vor face echipă în toată perioada următorilor 4 ani, dacă nu intervine neprevăzutul.
În momentul în care s-a constatat că PNL şi PSD au câte 14 consilieri judeţeni iar AUR 3, era limpede că pentru a obţine o funcţie de vicepreşedinte din cele două trebuia imediat o negociere cu AUR.
Valeriu Iftimie, lipsit de experienţă în domeniul politic, trebuia atenţionat de către cei din conducerea PNL şi explicat care era soluţia. Din nefericire pentru PNL, cei din PSD au acţionat cu rapiditate şi au în acest moment cel puţin un post de vicepreşedinte.
În condiţiile în care PSD a format o majoritate în CJ, va căuta în mod constant să-l blocheze în decizii pe Iftimie pentru a-l compromite şi pentru a-şi apăra oamenii de partid aflaţi în funcţie prin instituţiile de specialitate.
Iftimie are o misiune foarte grea, mai ales în a face ordine în conducerea instituţiilor subordonate CJ, conduceri în marea lor majoritate controlate de PSD. Marea provocare pentru Iftimie va fi salvarea de la faliment a societăţii Nova Apaserv şi refacerea reţelei de apă din judeţ pe partea de Botoşani – Copălău – flămânzi – Frumuşica unde magistrala principală este subdimensionată, cu aceeaşi problemă confruntându-s şi municipiul Dorohoi,
Apoi, schema de personal la această societate este mult umflată la nivel administrativ şi subdimensionată la nivel de personal tehnic de intervenţie.
Mai probleme sunt şi la nivel de Protecţia Copilului unde s-au făcut angajări de personal trimis de PSD iar specialiştii sunt puţini şi majoritatea cu pregătire profesională problematică. Se fură din mâncarea celor instituţionalizaţi, se umflă preţurile la achiziţiile de îmbrăcăminte şi materiale auxiliare, debandadă la centrele sociale din judeţ etc.
Este nevoie de un control serios şi profesional asupra modului în care se cheltuiesc banii la Direcţia Judeţeană pentru Drumuri şi Poduri unde s-a creat o gaşcă care, dacă va fi spartă, se va opri sifonarea banilor publici pe seama reparaţiilor la drumurile judeţene.
O problemă dificilă rămâne administrarea Spitalului Judeţean „Mavromati” şi cu secţiile exterioare. Pentru rezolvarea tuturor acestor probleme şi altele nenominalizate aici, Iftimie va avea nevoie de aprobarea consilierilor judeţeni şi nu cred că alianţa PSD – AUR va vota pentru astfel de reforme pentru că la mijloc sunt oamenii PSD-ului care vor fi protejaţi de partid să mi-şi piardă privilegiile.
Apoi, este foarte greu, aproape imposibil, să dai afară un funcţionar public care este protejat de legea făcută tot de PSD în vremea când era la putere, iar din septembrie, adică după alegerile parlamentare, prefectul va fi de la PSD, alt duşman puternic pentru Iftimie.
Valeriu Iftimie a câştigat la limită doar funcţia de preşedinte CJ, nu şi Consiliul judeţean. De aceea el nu poate fi un Ilie Bolojan. La Bihor, Ilie Bolojan a făcut ordine pentru că avea şi o majoritate de consilieri liberali în CJ, ceea ce lui Iftimie îi lipseşte. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii: - Asemănări doctrinare -
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 10 – 16 iunie 2024
Bancul săptămânii: Divergenţă de opinie
Numai şampania la PNL, caviarul a rămas la PSD
Ioan Rotundu
Valeriu Iftimie să nu se creadă as fi ceea ce nu este încă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog