Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6690
De la 07 Ianuarie 2003
122892339

De ce a fugit Victor Ponta de la Guvern la Ministerul Apărării

  • vezi cum se poate intra în Palatul Victoria
  • 15 April 2014, 23:00
Victor Ponta sustine ca si-a mutat biroul din Guvern la Ministerul Apararii de teama unor inscenari. Practic, a lasat sa se inteleaga faptul ca in cladirea Ministerului Apararii ar fi mai bine protejat de eventuale inscenari, spre deosebire Palatul Victoria unde oricine intra se poate plimba in voie pe culoare si prin birouri. Insa, nici in Palatul Victoria nu poate intra oricine, oricand si oriunde.
Angajatii SPP sunt instruiti sa ceara toate informatiile necesare: numele persoanei, datele personale ale acesteia, ora de intrare, timpul petrecut in Palatul Victoria si locul in care ajunge. Practic, din punct de vedere al monitorizarii persoanelor care intra in Palatul Victoria nu exista niciun motiv valabil pentru mutarea biroului in Ministerul Apararii. Dimpotriva. Aceasta mutare va ingreuna coordonarea Guvernului, fiind mult mai dificila comunicarea dintre premier si angajati.
Sunt trei intrari, doua dintre ele fiind pentru angajati si presa, iar cea din mijloc pentru oficiali si invitati speciali. Chiar si la intrarea din mijloc sunt legitimate persoanele care doresc sa patrunda in Palatul Victoria.
Intarea se face in baza unei cartele electronice. Practic, toate informatiile sunt computerizate. In unele cazuri, angajatii SPP de la intrare sunt informati in prealabil ca o anumita persoana din Palatul Victoria urmeaza sa primeasca pe cineva in vizita. De asemenea, in mod obisnuit, persoana din Palatul Victoria este instiintata ca se afla cineva la poarta care doreste sa o viziteze.
In multe cazuri, cel care doreste sa faca o vizita este insotit inca de la intrare de un angajat al Guvernului. Odata intrat, este dificila circulatia dintr-un birou in altul, mai ales pe culoarul in care se afla si cabinetul primului-ministru, fara supravegherea SPP. Sunt agenti SPP peste tot, si la poarta, si la intrarea in cladire, si pe culoare si prin sali. In plus, sunt amplasate camere video care inregistreaza orice intrare si iesire.
Chiar daca "baronii" ar avea mai multe privilegii si ar putea patrunde mult mai usor in cladire decat oricare alta persoana, Ponta in calitate de premier ar avea putere sa ceara mai multe "bariere" in calea lor.
Un motiv invocat de Victor Ponta pentru mutarea sa este ca de la Ministerul Apararii orice institutie poate sa primeasca informatii legate de "cine a fost si cat a stat". Insa, acelasi lucru se poate intampla si de la Palatul Victoria.
"Intr-un minister, dar intr-un minister unde, realmente, in orice moment, orice institutie a statului poate sa primeasca cine a fost la mine, cat a stat. Deci, la guvern oamenii vin intr-o multime de locuri. Puteti sa mergeti sa vorbiti la Secretariatul General, la... Pentru ca pana in luna noiembrie ma astept la inscenari...", a spus luni Ponta la RTV facand referire la cazul Duicu.
De altfel, Ponta catalogheaza informatiile potrivit carora presedintele CJ Mehendinti, Adrian Duicu, ar fi fost la cabinetul prim-ministrului pentru a determina o promovare in centrala Ministerului Afacerilor de Interne, drept "inscenare de presa". Insa, sunt informatii cuprinse intr-un referat al procurorilor DNA.
Ponta sustine ca nu. "DNA nu are nici o treaba cu chestia asta. A fost o inscenare de presa". Si tocmai de aceea ar vrea premierul sa se fereasca de alte "montaje". "Or, eu vreau, pana in noiembrie, ca asemenea inscenari si asemenea montaje, facute de domnul Basescu, de oamenii din jurul lui, sa poata fi dejucate foarte clar si foarte simplu. Nu am nimic de ascuns, nu am nici un fel...".
Solutia gasita de Ponta a fost sa fuga la Ministerul Apararii, argumentand ca "aia e unitate militara", pe cand "acolo (n.red. Palatul Victoria) era mai civil, asa..."
Victor Ponta s-a pus la adapostul ministrului Apararii, lasand restul Guvernului la Palatul Victoria, ceea ce face comunicarea cu angajatii mult mai dificila. Practic, de acum inainte, un angajat al Guvernului va trebui sa se deplaseze din Piata Victoriei pana in zona Izvor unde se afla ministerul Apararii pentru a rezolva anumite probleme cu premierul.
Prin mutarea pe care a facut-o, premierul a reusit sa starneasca critici din partea Opozitiei. Atat liderul PDL, cat si cel PNL considera ca aceasta mutare este, de fapt, o fuga. In schimb, Traian Basescu considera ca l-au lasat nervii pe Ponta, ca se ascunde intr-un buncar pentru a fugi de baroni.
"Pai sa te muti in cazarma, sa te muti in sediul Ministerului Apararii Nationale? Doar nu suntem in razboi. Pe de alta parte, este un premier slab pentru ca nu este in stare sa-si disciplineze nici propriul partid, propria putere. De ce fuge din Palatul Victoria? Nu sunt acolo oamenii lui, nu si i-a numit pe toti, nu are propria cancelarie umflata de nu stiu cate ori, nu are acolo Secretariatul General al Guvernului, numai oamenii pe care i-a dorit domnia sa? De ce fuge de acolo? Deci nu e in stare sa conduca nici macar aparatul tehnic de la Palatul Victoria si fuge din Palatul Victoriei?", a declarat intr-un interviu acordat HotNews.ro Lucian Blaga, presedintele PDL.
"Dl Ponta si-a pierdut controlul, ne anunta ca se refugiaza in sediul unei unitati militare, Ministerul Apararii, fapt fara precedent. Nici Nicolae Ceausescu in fata unei revolte nationale nu s-a mutat cu biroul intr-o alta cladire. La Mineriada care a doborat guvernul roman, Petre Roman nu a fugit cu biroul si cu secretara", a spus Crin Antonescu, presedintele PNL. Antonescu, intr-o conferinta de presa in care s-a intrebat ce l-a determinat pe primul ministru sa anunte "mandru ca fuge cu biroul la MApN".
Liderul PNL s-a intrebat daca lui Victor Ponta ii este teama ca presedintele Traian Basescu "se deghizeaza noaptea, se traveste si patrunde in sediul guvernului sa ii propune lucruri necuviincoase", sau "foloseste institutii ale statului ca sa-i insceneze ceva premierului".
"A cedat nervos, i se pare ca numai armata il poate apara de furia baronilor, de a mea nu are de ce se feri, eu nu sunt furios pe el, eu il compatimesc pentru cum a ajuns. Din pacate, trage si tara dupa el. Solutia de a se ascunde intr-un buncar arata ca si-a pierdut controlul, nu mai deosebeste institutiile si arata ca e las. La Palatul Victoria baronii nu pot fi opriti, vin si fac cum facea Mircea Badea, ma duc si il dau de capul de toti peretii.
Credetii ca in fata baronilor e ca in fata microfoanelor? Il plesnesc aia de ii merg toti fulgii. Si-a spus ca solutia e buncarul de la Aparare, care e unitate militara, si aici baronii nu mai au acces, sa ii spuna "iar ne lasi pe mana justitiei", si Ponta ii minte, ca dupa ce pleaca Basescu rezolva problema, numai ca dosarele raman, ele merg singure", a spus la randul sau Basescu.
Informatia ca premierul isi va muta biroul la MApN a mai circulat si anul trecut, dar motivul era altul atunci. Potrivit unor informatii HotNews din acea perioada, Ponta dorea sa-si mute biroul de teama unor eventuale proteste mai ample. Piata Victoriei este un loc traditional pentru mitingurile antiguvernamentale, in timp ce la sediul Ministerului Apararii mitingurile sunt imposibil de organizat din cauza amplasarii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ciorbă de miel cu cartofi
Bancul zilei: Fugul din lămpi
Horoscopul zilei
Victor Ponta îşi mută biroul din Guvern la Ministerul Apărării, invocând "înscenarea" în cazul Duicu
Guvernul sesizează DNA cu privire la posibile fapte penale legate de transferul unui teren din proprietatea Institutului Fundulea în domeniul privat
Codul Insolvenţei, adoptat de Camera Deputaţilor
O nouă amânare in dosarul ICA - Dan Voiculescu
următorul termen, pe 29 aprilie. Voiculescu cere anularea privatizării ICA şi recuperarea banilor investiţi
DNA cere Consiliului Superior al Magistraturii să verifice dacă afirmaţiile primarului Radu Mazăre afectează independenţa sistemului judiciar
Jurământ misterios, semnat de nume importante precum Neculai Culianusau, Ion Creangă
descoperit în arhiva Muzeului Literaturii Române din Iaşi
Crin Antonescu: Victor Ponta şi-a pierdut controlul, de frică, de nervi
cu ce drept, dacă e în toate facultăţile, îşi permite să facă acest circ cu guvernul României?
Traian Băsescu zicfe că coruptul-mincinos Ponta a cedat nervos iar Gabriela Firea este o şantajistă
prefecţii şi primarii care au făcut operaţiunea de spoliere a staţiunii Fundulea trebuie să răspundă în faţa legii e ghinionistă treaba, erau toţi de la PSD şi PC
Petru Grozavu: Ucraina fără minorităţi?
Cum a luat Gabriela Firea amendă în urma unei plângeri pentru şantaj şi ultraj
Autoturism distrus parţial într-un incendiu
Botoşani: Spovedania primarului Romanerascu şi nesimţirea beizadelei popeşti
Ioan Rotundu
Fabula cu ochelarişti şi mafioţi isterici
Meteorologii anunţă precipitaţii şi răcire accentuată a vremii, pana joi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog