Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16888
De la 07 Ianuarie 2003
120812161

De ce candidez?!

  • 5 October 2008, 23:00
Am intrat in politica dupa 1989 si am ales doctrina liberala. Am participat la toate framantarile scenei politice liberale, am fost membru fondator al Noului Partid Liberal alaturi de Calin Popescu Tariceanu, Andrei Chiliman, Viorel Catarama, Dan Constantinescu, Radu Boroianu, Dan Amedeo Lazarescu, Gelu Tiganuca, Viorel Maftei, Nelu Toana etc., am participat la unificarile succesive ale liberalilor in marele Partid National Liberal precum si la fuga tradatorilor din decembrie 2007, cand am fost numit presedinte interimar al PNL Botosani, functie detinuta pana la alegeri, asa cum m-am angajat. In toata aceasta perioada am detinut functii de conducere in partid, am condus campaniile electorale, am candidat pentru functia de primar al Municipiului Botosani, am fost ales consilier local, consilier judetean, sef birou senatorial, director cabinet prefect iar din anul 2005 am fost numit vicepresedinte ANPC cu rang de subsecretar de stat.
In ultimii trei ani am participat la procesul legislativ din Romania in domeniul protectiei consumatorilor, reglementand domenii de mare interes pentru consumatori cum ar fi: am introdus obligativitatea informarii consumatorului si in limba romana, am dat posibilitatea operatorilor economici sa achite jumatate din minimul amenzii, am contribuit la crearea cadrului legislativ pentru introducerea in scoli a disciplinei “educatia consumatorului”, am reglementat piata carnii si a preparatelor din carne, piata metalelor pretioase si pietrelor pretioase, piata serviciilor, am creat cadrul legislativ pentru dezvoltarea miscarii consumatoriste, a centrelor de informare si consiliere, am initiat si sustinut in parlament legea privind combaterea practicilor comerciale incorecte, am implementat legea vanzarii produselor si garantiile asociate acestora.
Mai sunt multe lucruri de facut in acest domeniu al protectiei consumatorilor si ma refer aici in special la serviciile financiare si si bancare, unde sunt nemultumiri din ce in ce mai mari referitoare la faptul ca bancile introduc noi comisioane neprevazute in contracte, majoreaza unilateral dobanzile si comisioanele, nu notifica clientii despre astfel de masuri, nu informeaza consumatorii precontractual si nici pe durata derularii contractului cu informatii esentiale, lucruri care ar trebui reglementate si de care doresc sa ma ocup in calitate de parlamentar.
Doresc legi clare si simple, pe intelesul tuturor, legi care sa-i apere pe cetateni atat financiar cat si privind sanatatea, viata si integritatea. Goana dupa profit intuneca mintea unora si ne vand tot felul de produse falsificate, contrafacute, periculoase, produse alimentare dezechilibrate nutritional care duc la obezitate, diabet, hipertensiune arteriala etc., produse alimentare provenite de la animale hranite cu organisme cu modificari genetice, fructe si legume iradiate, carne separata mecanic (MDM), produse sub denumiri consacrate care in fapt sunt falsuri si contrafaceri care ar putea fi catalogate ca facand parte din atentate asupra vietii si sanatatii noastre.
Volumul mare de informatii din acest domeniu ma determina sa lupt pentru reglementarea severa a acestui domeniu, astfel incat sanctiunile pentru cei care atenteaza la viata si sanatatea noastra si a copiilor nostri, sau ne afecteaza interesele economice, sa fie de natura penala cu interzicerea practicarii activitatii in domeniile respective. Ma simt calificat pentru a participa la procesul legislativ din Romania si cred ca am acumulat in ultimii ani cunostintele teoretice si practice necesare pentru a face acest lucru cu responsabilitate si in beneficiul tuturor. De aceea m-am hotarat sa candidez pentru un post de deputat in colegiul 5 Botosani, oras pe care il cunosc si in care traiesc alaturi de dumneavoastra.
Gheorghe Ciubotaru

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCVII)
(Ioan Rotundu)
Românul, munca şi nemunca
Preşedintele Ţâbuleac este „încrezut, redus şi nesimţit”
locuitorii comunei Vorona au făcut scut uman în faţa maşinilor de mare tonaj şeful judeţului nu a vrut să dea ochii cu protestatarii de la Vorona
Pomana electorală la încălzire creează nedreptăţi
Pinalti salvat din mâna suporterilor de primarul Cătălin Flutur
Consilierul prefectului îşi face imagine electorală folosind instituţia
Flutur mai speră să aducă bani europeni
Accident pe zebră
Avem mai puţini şomeri, după ce o parte au fugit din ţară
Ţiprigan va aplica deviza muschetarilor: „Unul pentru toţi şi toţi pentru unul”
De „Ziua Educatorului” doar felicitări, fără agape
Teribilul infractor minor Aron a prădat şi maşina vicelui Ţurcanu
Baban se consideră parlamentar şi politician profesionist
Ca să nu se interpreteze!
Comunicat de presă
Aşa arată noile permise auto
Horoscop
Surpriza fiului şantajist
Democraţia bâtei
Ioan Rotundu
Fermierii ameninţă că-l vor pricopsi pe prefect c-o întreagă turmă de animale
Deşi câştigă bine, finanţiştii vor salarii şi mai barosane
Copiii de la ţară nu sunt atraşi de învăţământul din oraş
Altă pacoste pe capul nostru: suferim de lipsa vitaminelor
Botoşanii – trei zile gazda unui eveniment masonic de grad zero
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă