Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22647
De la 07 Ianuarie 2003
122908296

De ce luptă atât de aprig Şerbănoiu ca să recapete şefia IJP Botoşani?

  • Ioan Rotundu
  • 13 December 2019, 14:36
Fostul comisar şef şi şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani Viorel Şerbănoiu nu se împacă de fel cu noul statut de pensionar. Cu orice preţ el doreşte să-şi recapete funcţia avută. Lupta sa de a reveni pe postul de şef se duce într-un context total discordant recomandat de liderii de sindicat din Poliţie.
Toţi liderii de sindicat din cadrul Inspectoratului General de Poliţie Bucureşti, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a recomandat poliţiştilor care întrunesc condiţiile de pensionare în cadrul actualelor prevederi legislative să se pensioneze cât mai repede cu putinţă şi până la sfârşitul anului în curs. Sfatul a fost dat avându-se în vedere intenţiile Guvernului Orban de a desfiinţa pensiile speciale. Cei care se vor pensiona până la sfârşit de an mai pot beneficia de aceste pensii extrem de bănoase iar, potrivit Constituţiei, un drept bănesc astfel câştigat nu mai poate fi anulat.
Viorel Şerbănoiu se află în situaţia de a beneficia de pensia specială care se ridică la peste 10 mii lei lunar. Şi atunci, firesc, apare întrebarea de ce ar vrea acest fost poliţist să revină în activitate pe funcţia deţinută?
Imediat de a fost ejectat din sistemul poliţienesc de către Ministerul Afacerilor Interne,, Şerbănoiu a chemat ministerul în judecată şi a cerut Curţii de Apel Suceava emiterea unei ordonanţe pre preşedinţiale prin care să fie repus pe post. Ejectat din sistemul MAI începând cu data de 25.10.2019, Şerbănoiu depune în data de 31.10.2019, la Curtea de Apel Suceava, cererea ce a format obiectul dosarul nr. 783(39/2019 soluţionat la data de 22.11.2019 prin declinarea competenţei în favoarea tribunalului Botoşani.
La Tribunalul Botoşani dosarul s-a judecat în data de 11.12.2019 iar cererea lui Şerbănoiu de a obţine ordonanţa preşedinţială a fost respinsă ca nejustificată. Şerbănoiu are drept de recurs în termen de 5 zile de la pronunţare iar recursul se va judeca la Curtea de Apel Suceava. Încercarea lui Şerbănoiu de a-şi recăpăta funcţia de şef al IJP Botoşani n-are şanse de reuşită pentru că MAI l-as demis din funcţie pe motiv că i-a expirat contractul încheiat.
Încercările disperate ale lui Şerbănoiu de a reveni pe funcţie sunt puse de poliţişti pe seama faptului că beneficiile de care se bucura pe timpul activităţii erau net substanţiale faţă de pensia de care are parte. Apoi, de pe poziţia de şef al Poliţiei are alt statut în mediul social şi chiar în raport cu respectarea legii.
De exemplu, la Curtea de Apel Suceava se află pe rol dosarul penal nr. 661/39/2019 având ca petenţi pe Ioan Ungureanu şi Marian Moscalu iar printre intimaţi se numără şi Viorel Şerbănoiu. Şerbănoiu, alături şi de alţi locuitori din comuna Cristeşti, inclusiv primarul Lucian Borfotină şi viceprimarul Liviu Stănuc care au încercat să evacueze forţat din biserică şi împotriva voinţei sătenilor pe preotul Ioan Ungureanu. Pentru că sătenii l-au apărat, primarul Borfotină a dispus deconectarea bisericii de la reţeaua electrică. Plângerea preotului împotriva abuzurilor primarului şi a acoliţilor săi a fost soluţionată de Şerbănoiu în favoarea găştii primarului.
Probabil că Şerbănoiu are cunoştinţă şi de alte posibile plângeri penale împotriva sa, aşa că revenirea pe poziţia de şef l-ar pune la adăpost.
Conform spuselor unor poliţişti, pentru Şerbănoiu este abia începutul tragerii la răspundere pentru abuzurile şi ilegalităţile comise ca şef al IJP Botoşani.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu' Rotundu: Eroi sau şarlatani?
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 6.12.2019
Bancul săptămânii: Dialog matrimonial
Horoscopul săptămânii 9 – 15.12.2019
Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat.
Se lucrează la un astfel de proiect, în scurt timp voi prezenta în Guvern o propunere coerentă
Ministrul Finanțelor anunță măsuri luate în calcul de guvern:
Înghețarea salariilor demnitarilor, interzicerea cumulului pensie/salariu. Ce spune despre concedieri
Lecţia de sănătate
Condamnaţii penal care au fost decoraţi de preledinţii României - lista Societăţii Timişoara
Condițiile în care pot fi retrase decorațiile
Colbu, nepotul lu’ Tata, pus de infractorul Ţurcanu prefect ALDE-PSD
Nevasta lui Ţurcanu, Roxana, şefă de Cabinet
Cum a ajuns Colbu, proaspătul prefect, director adj. la Protecţia Copilului
Ioan Rotundu
Lacrimi de deznădejde şi umilinţă pe mormântul PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 13.12.2019
Traditii pierdute - Festivalul de coldinde de la Pomarla
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog