Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10326
De la 07 Ianuarie 2003
90486103

De ce n-a rămas „filozof” poliţistul Vaipan

  • 21 May 2020, 11:04
După ce a pierdut la Judecătoria Săveni procesul prin care a solicitat emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care să mi se interzică dreptul de a mai publica dezvăluiri despre afacerile oneroase ale familiei sale şi să fiu obligat să retrag de pe site-ul Jurnalului articolele publicate, agentul de poliţie Ciprian Vaipan a declarat apel la Tribunalul Botoşani şi a cerut desfiinţarea sentinţei pronunţată.
Precizez că la Judecătoria Săveni cererea lui Vaipan a fost respinsă ca inadmisibilă, adică era o cerere contrată drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor stabilite prin Constituţia României, în mod special a dreptului cetăţeanului de a fi informat cu privire la activitatea funcţionarilor publici plătiţi din banii contribuabililor, în mod special atunci când activitatea lor este contrară legilor în vigoare.
Miercuri, 20 mai a.c., la Tribunalul Botoşani s-a judecat apelul declarat de către poliţistul Vaipan care lucrează în cadrul Poliţiei oraş Ştefăneşti şi care este perceput în comunitate ca un poliţist corupt profesional. Redau decizia pe scurt pronunţată de Tribunalul Botoşani:
„”Respinge ca nefondat apelul declarat de VAIPAN CIPRIAN şi VAIPAN RALUCA, în contradictoriu cu intimatul ROTUNDU IOAN, împotriva sentinţei civile nr. 233 din 05.05.2020 a Judecătoriei Săveni, pe care o păstrează. Definitivă. Pronunţată la 20.05.2020 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei. Document: Hotarâre 193/2020 20.05.2020”
Nu trebuia să fii un jurist eminent ca să înţelegi, citind motivarea sentinţei pronunţată de judecătorul săvinean, că a o apela ar fi însemnat să dovedeşti lipsă de o minimă cultură juridică. În situaţia dată, poliţistul Vaipan a demonstrat lipsă de competenţă profesională, mai ales că el desfăşoară activitate judiciară, dar şi lipsa puterii înţelege a lucrurilor elementare, ceea ce-l situează periculos de aproape de categoria celor numiţi analfabeţi funcţionali.
Dacă în urma dezvăluirilor făcute în Jurnalul vizavi de activitatea sa oneroasă poliţistul Vaipan aplica politica struţului, aşa cum au aplicat-o vameşii şi poliţiştii de frontieră de la Vama Stânca, adică tăcea, filozof rămânea. Vameşii şi poliţiştii suspectaţi de corupţie şi despre care s-a scris în Jurnalul au preferat să aplice principiul „câinii latră, caravana trece”, ceea ce pare să le fi reuşit. Deocamdată!
Remarc cu satisfacţie că de ceva timp, mai exact de când infractoarea Raluca Stâncescu, fostă prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, a fost îndepărtată din funcţie, de când comisarul şef şi şeful IJP Botoşani Viorel Şerbănoiu a devenit ceva mai responsabil faţă de competenţele ce-i revin funcţiei, magistraţii botoşăneni au prins curaj în lupta împotriva corupţiei, cee4a ce le ridică cota de încredere în rândul cetăţenilor şi le atrage respectul pe care-l merită cu prisosinţă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Casiera ţâfnoasă şi ofuscată de la Ghişeul nr. 3 al UPC – Vodafone
Ioan Rotundu
osta consilieră a Vioricăi Dăncilă, Daniela Coţa, reținută pentru delapidare
ANUNT CU PRIVIRE LA SCUTIREA MAJORARILOR DE INTARZIERE
AFERENTE OBLIGATIILOR FISCALE RESTANTE DATORATE BUGETULUI LOCAL AL COMUNEI MIHAI EMINESCU DE CATRE PERSOANELE FIZICE SI JURIDICE
Cum a pus DSP Botoşani sub preş „cazul Carrefour”
Ioan Rotundu
Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care merg în afara localității
fără declarație sau care nu poartă mască în spațiile publice închise
Dorin Birta a refuzat dezbaterea pe tema drumurilor judeţene
Haosul de la Vama Nădlac continuă şi după ce au fost deschise alte 10 ghişee
Horoscopul săptămânii 18 – 24.05.2020
Bancul săptămânii: „Dragoste” de soacră
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Dosarul zilei TELE'M Botosani : Dialog cu vulcanicul Conţac
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.05.1010
Dosarul zilei TeleM Botosani: Invitat Constantin Pitorac
Corupţie, trafic de influenţă sau afaceri de familie la Primăria Flămânzi?
Ioan Rotundu
Poliţistul Vaipan vrea privilegii contrare prevederilor legale
Dacă eşti din partid cu primarul, sau ruda sa, primeşti gratuit bani europeni
Ioan Rotundu
O secetă ca acum nu a mai fost în România de 50-60 de ani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă