Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20939
De la 07 Ianuarie 2003
118500165

De ce n-au avut apă la robinet cei din satul Ichimeni

  • Ioan Rotundu
  • 27 February 2023, 19:19
Vreme de peste două săptămâni, locuitorii satului Ichimeni, comuna Avrămeni n-au avut apă potabilă la reţeaua de alimentare, motiv de supărare pentru aceştia pe primarul Ioan Bucătaru. Satul Ichimeni, deşi cu o vechime istorică respectabilă (atestat documentar în noiembrie 1492) şi consemnat că aici, pe vremea domnitorului Ştefan cel Mare s-a dat şi o luptă, astăzi mai vieţuiesc aici în jurul a 40 de familii (foto - biserica).
Actual primar Ioan Bucătaru, aflat la al 3-lea mandat, a investit din fondurile primăriei banii necesari pentru a crea o aducţiune de apă prin captare de la izvoarele din zonă.
Despre această aducţiune de apă a reclamat Anişoara Ştefan, locuitoare în satul vecin Aurel Vlaicu prin a se muta din Ichimeni. Ea mi-a dat telefon şi mi-a relatat că de două săptămânii locuitorii nu mai au apă pentru că s-a produs o defecţiune iar primarul nu vrea s-o repare, probabil, a afirmat ea „din răzbunare pe localnici”.
Am luat legătura cu primarul comunei Avrămeni Ioan Bucătaru care mi-a explicat, la rându-i c㠄Un localnic s-a racordat ilegal la reţea prin a introduce o ţeavă metalică în ţeava de plastic a reţelei producând o gravă avarie. Nu avem la primărie meseriaşi, aşa că a tr4ebuit să aducem din altă parte. S-a reparat avaria şi acum localnicii au ap㔠– a declarat acesta.
Dreptate are şi primarul. Din bugetul primăriei s-au alocat bani mulţi pentru o lucrare de care beneficiază doar vreo 40 de familii care vor să aibă apă din belşug şi să plătească puţin sau deloc.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ce se întâmplă când şoferul se ridică peste volan ca să fie ministru
Ioan Rotundu
Mă rog Marelui Arhitect să i se împlinească dorinţa!
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 20 – 26.02.2023
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Inspiraţie preventivă
Român din diaspora, campion la concursurile de drift,
poartă mereu steagul României pe mașina sa
Urmează dezvăluiri care, dacă se vor adeveri, sunt şocante
Ioan Rotundu
Ce susţin ştiutorii, ce spune directorul Melniciuc
Ioan Rotundu
Scurtă continuare pentru
Botoșanii de ieri și de azi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă