Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
12429
De la 07 Ianuarie 2003
70492299

De ce nu poate înţelege Câmpanu huzmetul fără ruşfet al lui Roman?

  • (Cârcotaşul)
  • 12 August 2007, 23:00
De o bucăţică de vreme, nu mai mare de câteva săptămâni, mai marele botoşănean peste liberalii portocalii de nuanţă tăriceană, se lăuda că l-a băgat sub talpă pe prefectul Roman. Spunea Liviu, cu drăguţul său rârâit franţuzesc (alţii, cu răutate, susţin că-i accent ţigănesc) că l-a convins pe „şeful Tăriceanu” să-l arunce pe Roman de la bordul guvernării liberale, că miroase de la o poştă a Băsescu. Mulţi l-au ascultat cu supuşenie, puţini au dat crezare vorbelor sale. Iar când premierul Tăriceanu i-a debarcat pe cei cinci prefecţi, botoşăneanul Roman nu s-a numărat printre ei. Motiv pentru cei care-l ascultaseră pe Liviu, cu nesaţ şi oarbă încredere, să se simtă profund dezamăgiţi.
Discreditat în faţa susţinătorilor de chiar şeful său, Tăriceanu, Liviu s-a pus pe fapte mari. A început să strige în gura mare că prefectul şi-a cumpărat şederea pe mai departe în scaun cu sume de bani strânse de la afaceriştii locali, sume ce-au ajuns la guvernanţii liberali, adică chiar colegii de partid ai lui Liviu. A mai arătat Liviu şi cu degetul spre Costică Holca, poliţistul şef care s-a ocupat şi se mai ocupă de activităţile infracţionale de natură economică. Mulţi s-au întrebat: Ce anume urmăreşte Liviu, atacându-l vehement pe comisarul Holca?
Dacă la muzică tot ţiganul îi priceput, în politică priceperea lor îi accidentală. Cel puţin aşa se spune prin popor, fără vreo aluzie anume sau gest de răutate către cineva. Motivul atacului lui Liviu asupra prefectului şi a comisarului nu trebuie căutat în încercarea sa de a-şi menţine forma de fost turnător la Securitate. O altă persoană aflată în anturajul său, cu mare putere de influenţă, este izvorul acestor atacuri care-i grăbesc sfârşitul carierei politice. Căci Liviu, prin aceste atacuri gratuite, nu face altceva decât să-şi taie craca de sub picioare, punându-se rău cu şefii de la Bucureşti, dar şi mai rău cu puţinii prieteni ce-i mai are prin Botoşani. Iar persoana ce scoate castanele din foc cu mâna deputatului liberal se numeşte Florinel Ţurcanu, şeful său de cabinet, numărul doi în partid, cum este perceput de liberali.
Anul trecut, prefectul şi cu comisarul Holca au iniţiat un control la crescătorii de animale care au beneficiat de subvenţii de la stat. Ori, se ştie, numele lui Florin Ţurcanu şi al deputatului Câmpanu au fost legate de anumite sume obţinute pe căi nelegale, cu titlu de subvenţii, de către o societate din Dracşani. Deşi media botoşăneană a insistat la prefectul Roman să se facă public actul de control al poliţiei, acesta a preferat să prezinte numai informaţii selectate. Acum putem fi siguri că prin acel control Ţurcanu şi Câmpanu au fost prinşi în ofsaid, iar ca tot hoţul aflat la ananghie, Ţurcanu, prin gura lui Câmpanu, strigă către Roman şi Holca „Hoţii!” Cât timp Câmpanu mai beneficiază de imunitate parlamentară, poate continua să strige „Hoţii!” Când mandatul său va înceta, comisarul Holca va fi în măsură să rostească „Am prin hoţii!”
Să mai clarificăm şi problema ruşfetului strâns de prefect de la anumiţi oameni de afaceri, pentru a-şi menţine huzmetul. Problema ruşfetului la liberali este veche. Cel mai bine cunoaşte rostul ruşfetului Paul Mustaţă, omul care a obţinut de la ministerul Finanţelor huzmet ori de câte ori s-a pus problema. Se spune că în perioada cât la ANAF a fost şef Bodu, ruşfetul i-a adus lui Mustaţă huzmet de şef al Finanţelor Botoşani. S-a lăsat cu scandal mare, iar Mustaţă şi-a pierdut huzmetul de şef general, menţinându-şi-l pe cel de şef la Fisc.
Se spune că prin ruşfet a obţinut şi Ţâbuleac, când făcea cărţile în PNL, funcţii pentru unii de la deconcentrate. Iar Liviu ştie, că era, ori spectator aplaudac, ori implicat. Ştiind Liviu cum s-au obţinut anumite huzmeturi, acum crede că alţii fac jocul ruşfetului, el fiind lăsat pe dinafară. De unde şi ţipetele sale disperate. Ghiontit fiind din spate de aceeaşi pază rea, Ţurcanu. Cu scăfârlia prea minionă faţă de opulenţa trupului, se pare că Florin Ţurcanu nu poate înţelege că în cazul prefectului Roman, nu ruşfetul este calea succesului. Singurul liberal care cunoaşte acest secret este Cornel Popescu, consăteanul lui Ţurcanu. Numai că Popescu este în şucăr cu Liviu şi nu le va tălmăci acestora cum stă treaba cu acea forţă discretă care-l susţine pe prefect. Fără ruşfet. Am zis, fraţilor!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (4)]


Festivalul „Cântecului, Jocului, Portului şi Meşteşugurilor” la doua ediţie
Baban crede într-un al patrulea mandat de parlamentar
Peremiştii abia acum au observat că Monumentul Eroilor are probleme
Democraţii se plâng că le sunt marginalizaţi primarii
Indiferenţă soldată cu aplicare de lacăt
Peste 5000 de volume s-au adăugat bibliotecii Penitenciarului
Ghinionul hoţului
Mulţumire către cititori
Program TELE’M Botoşani, luni, 13 august
S-au stabilit firmele care şi-au împărţit Cornul şi Laptele
O dângeniancă râvneşte la banii lui Voiculescu
Prestigioasa societate Danilux are probleme cu angajările
Răsturnat, cu maşina firmei
Şi-a găsit fiul spânzurat de un copac
Lustraţie, dar pentru cine?
Ioan Rotundu
Programul de analize se desfăşoară cu multe necunoscute
Medicul Oprişanu vrea să-şi lege numele de externalizarea serviciilor
Nouă comisie de monitorizare a ajutoarelor europene
Flutur a mai închis o gaură neagră la Termica
serele de la Cătămărăşti Deal îşi închid porţile
Horoscop
Vă oferim posibilitatea să alegeţi între minciună şi adevăr
Şiretenia unei bombe
Laura Cosoi si-a schimbat look-ul pentru a fi “Cu un pas inainte”
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei" Iaşi
Furia liberală tinde spre ridicol
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă