Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8301
De la 07 Ianuarie 2003
123142041
pnl

De ce-o fi vrând Eugen Ţurcanu să crească numărul morţilor pe strada Împărat Traian?

  • 27 October 2016, 23:00
Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement din Primăria Botoşani vrea să dirijeze traficul maşinilor grele de pe centura Pacea pe strada Împărat Traian. Vrea Ţurcanu ca maşinile grele care vin şi pleacă spre Iaşi să nu mai circule pe centura Pacea, strada Maior Ignat, pe lângă UM 01189 şi apoi de la intersecţia cu strada Petru Rareş pe B-dul Mihai Eminescu.
Ţurcanu vrea ca maşinile grele să intre pe Calea Naţională apoi pe Petru Rareş, Tudor Vladimirescu, Împărat Traian şi Uzinei cu ieşire spre Suceava şi Dorohoi. Nu cunoaştem, raţiunea pentru care Ţurcanu vrea această modificare de traseu dar bănuim că vrea să protejeze vreun ciocoi nou care stă prin zona UM 01190 sau Maior Igmat, zonă de vile.
Strada Împărat Traian este centura pentru traficul greu al maşinilor care vin dinspre Suceava şi Dorohoi şi merg spre Săveni sau Ştefăneşti. Este un traseu din ce în ce mai aglomerat şi plin de copii. De-a lungul anilor au fost pe această stradă zeci de accidente mortale sau cu grav răniţi, în special copii.
Începând de la intersecţia străzii Petru Rareş cu Tudor Vladimirescu unde se află Liceul Pedagogic, pe strada Tudor Vladimirescu se mai află o şcoală în imediata apropiere a sediului DSV, o intersecţie cu strada Săvenilor extrem de aglomerată iar apoi pe strada Împărat Traian dimineaţa şi la amiază sunt şiruri de elevi care merg spre Şcoala nr- 11 şi 14.
Cele mai multe accidente mortale şi grave au avut loc pe segmentul străzii împărat Traian cuprins între străzile Octav Onicescu şi 1 Mai. Recent a avut loc un grav accident la trecerea spre Şcoala nr. 11 pentru că la traversarea străzii Împărat Traian dinspre şcoală nu ai vizibilitate din cauza maşinilor parcate până la colţul străzii.
Pietonul nu vede maşina care vine din stânga iar şoferul ni vede pietonul sau maşinile care-i vin de pe aleea din dreapta sa. Mai ales la vreme de seară şi noapte vizibilitatea este zero. S-ar impune un semn de circulaţie cu interdicţia parcării dar cine s-o facă? Deja acest traseu este aglomerat dar Ţurcanu vrea să-l sufoce.
Şi mai este o problemă extrem de sensibilă. Pe segmentul străzii Împărat Traian cuprins între strada 1 Mai şi până la Pompierie, pe partea dreaptă a străzii este o pantă abruptă şi case. La un trafic greu intens există riscul prăbuşirii străzii peste casele care deja sunt sub nivelul ei.
Dar marea problemă care s-ar crea ar fi cu blocajul maşinilor ISU care pleacă în misiuni în cea mai mare parte pe strada Împărat Traian. O asupraaglomerare a străzii ar îngreuna accesul maşinilor ISU care circulă în regim de urgenţă. Pe centura Pacea nu circulă maşinile ISU, doar cele ale ciocoilor noi şi maşinile care vin dinspre Suceava şi se duc spre Iaşi.
O altă pacoste ar fi aglomerarea intersecţiei de pe Calea Naţională cu Sucevei şi Uzinei. Toate maşinile care ar veni dinspre Suceava ar trece prin această intersecţia deja aglomerată şi cu accidente mortale la activ. În schimb pe centura Pacea stau expuse şiruri de maşini care aşteaptă cumpărători, situaţie nevăzută de acest Ţurcanu.
Sperăm că primarul Cătălin Flutur şi consilierii locali să fie cerebrali şi să nu voteze o astfel de propunere a lui Eugen Ţurcanu numai pentru a fi protejaţi ciocoii noi din zona vilelor de pe lângă UM 01189. Nu cred că vrea cineva vrea morţi în plus. Poate Eugen Ţurcanu!
(M.A.M.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 28.10.2016
Bancul zilei: Evaluarea şpăgii
Decizia finala privind sporirea prezentei navale NATO la Marea Neagra va fi luata in februarie 2017
Cu cat au crescut salariile si bonusurile din mediul privat,
in cel de al treilea trimestru
Curtea Constitutionala amana pentru 29 noiembrie o decizie privind recunoasterea casatoriilor gay
Pamflet: Prioritatile economice ale principalelor partide
Nicusor Dan acuza PSD ca incearca sa blocheze USR sa candideze:
"Este exact acelasi lucru pe care PSD l-a facut la alegerile prezidentiale din 2014"
Descoperire incredibila a Ministerului Sanatatii:
Barocamera de la Spitalul Floreasca nu poate fi folosita pentru pacientii cu arsuri grave, ci pentru tratamente antiimbatranire
Justiţia i-a pus la plată pe fostul prefectul Macaleţi şi primarul baron Gânga
Ioan Rotundu
Ruşine, domnilor inspectori de la IŞJ Botoşani!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog