Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20873
De la 07 Ianuarie 2003
122880940

De ce s-a speriat Raluca Stâncescu şi s-a adresat Judecătoriei Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 25 February 2018, 23:00
Astăzi, în jurul orei 11.00 m-am trezit cu un trimis al Judecătoriei Botoşani să-mi înmâneze documentaţie acţiunii introdusă la Judecătoria Botoşani de către Raluca Stâncescu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani prin care a cerut să-mi fie interzis dreptul de a mai publica articole despre infracţiunile pentru care a fost trimisă în judecată des procurorii DNA Suceava.
Mai mult, Raluca Stâncescu cere judecătorului să mă oblige să şterg de pe site-ul Jurnalului articolele publicate despre activitatea sa infracţională şi morală dar şi de pe pagina personală de pe Facebook.
Ce a speriat-o atât de rău pe Raluca Stâncescu, de vreme ce eu public articole despre palmaresul său infracţional de mai bine de două săptămâni? A speriat-o faptul că în emisiunea de vineri seara de pe Tele’M Botoşani intitulată Presa-n gura lu’ Rotundu am anunţat că în această săptămână voi publica articole despre starea sa etică şi morală din perioada cât a ocupat înalta demnitate de magistrat ca prim-procuror. Practic, am atins punctul fierbinte al comportamentului său moral care ar fi trebuit să fi fost unul de model social dar care, procurorii DNA au dovedit, a fost unul de promiscuitate morală.
Afirmam în respectiva emisiune că amantul său, nici nu mai ştiu cum să-l numesc, Cătălin Stavără, în timp ce Raluca se lăuda că a dezvoltat cu el o relaţie de soţ-soţie în perspectiva unei căsătorii, Stavără o înşela cu diverse iubite, stârnind protestul locatarilor din blocul unde închiriase un apartament, respectiv pe strada Ştefan Luchian din Botoşani. Am mai precizat că nici Raluca Stâncescu n-a fost mai fidelă relaţiei cu Stavără, având şi ea aventurile ei amoroase şi nu cu oricine, ci cu un înalt ofiţer din IHJP Botoşani.
În ediţia de mâine voi publica o parte din aventurile sale amoroase pentru că nu mă aflu sub autoritatea unui lucru judecat. În ce priveşte cererea sa adresată Judecătoriei Botoşani, după ştiinţa mea ar fi pentru prima oară în democraţia noastră postdecembristă când un magistrat cere altui magistrat să interzică dreptul cetăţeanului la informare.
Modul în care-şi motivează acţiunea Raluca Stâncescu este unul absolut aberant, dovadă că aşchia nu sare departe de trunchi, ea fiind fiica celui mai dur şi violent ofiţer de securitate din Botoşani pe nume Dan Stâncescu.
Am mai bine de o săptămână de când tot meditez dacă să fac public numele ofiţerului de poliţie care s-a înhăitat cu Raluca Stâncescu în plan infracţional şi apoi amoros. Dacă ni venea această ultimă acţiune juridică îndreptată asupra mea, poate că renunţam la aceste ultime dezvăluiri dar acum sunt nevoit s-o fac. Nu să mă apăr, ci să afle cetăţenii cine au fost cei puşi în funcţii şi plătiţi din banii lor să le facă dreptate, să-i apere de abuzurile şi nedreptăţile instituţiilor statului sau a persoanelor rău-intenţionate.
Mai am o curiozitate. Dacă prin absurd se va găsi un judecător care să decidă să şterg articolele publicate de pe site-ul Jurnalului, cum se va putea opune o astfel de hotărâre firmei din Noua Zeelandă care administrează site-ul Jurnalului aflat pe un server din Londra, ştiut fiind că Noua Zeelandă n-are acorduri juridice cu România iar Anglia se află în procedură de ieşire din UE şi nu se mai supune reglementărilor europene. Când am pornit lupta împotriva corupţiei am avut în vedere şi astfel de răzbunări juridice şi m-am pus la adăpost.
De se va decide o astfel de măsură, Judecătoria Botoşani va fi prima instituţie juridică din România care se va alinia politicii Guvernului PSD de a limita libertatea de exprimare şi dreptul cetăţeanului la informare. Sper ca totuşi să primeze raţiunea şi competenţa profesională şi nu cârdăşia cu Raluca Stâncescu a cărei carieră de magistrat a luat sfârşit într-un mod ruşinos
Am primit prea târziu acţiunea introdusă de Raluca Stâncescu ca să pot depune o întâmpinare, aşa că mâine procesul se va judeca numai pe baza celor invocate de Stâncescu şi reglementările statului de drept aflate în vigoare şi care, de departe, sunt în favoarea libertăţii presei aflată în slujba informării cetăţeanului, principiu esenţial pentru orice stat democratic. Când vine vorba de libertatea de exprimare pusă în slujba informării cetăţeanului nimic nu poate fi invocat în mod restrictiv şi represiv când la mijloc este vorba de o persoană cu statut public..

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Bancul zilei: Şi savanţii au inabilităţi
Horoscopul zilei de 26.02.2018
Dubla crima in Bucuresti:
Un tanar libian si-a ucis iubita si, ulterior, un vecin de bloc ce a refuzat sa-i dea o tigara
Consiliul de Securitate al ONU cere in unanimitate un armistitiu in Siria
Peste 500 de civili au fost ucisi in ultimele sapte zile in Ghouta de Est
Ministerul Sanatatii: Recomandari pentru zilele cu temperaturi scazute
Eurodeputata socialista Ana Gomes, la RFI:
Oficialii europeni nu sunt prosti, Guvernul e cel care dezinformeaza Bruxellesul
Filmul "Nu ma atinge-ma", de Adina Pintilie, a castigat Ursul de Aur
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 23.02.2018
Protestatarii au adus manechine cu Dragnea si Tariceanu, imbracati in zeghe si cu streang la gat,
carora le-au citit un "rechizitoriu" inspirat din discursul ministrului Toader
De ce ofiţerul Dumitru Aioanei a fost tratat ca martor şi nu inculpat )VIII)
Ioan Rotundu
„Întâmplări hazlii dar adevărate” revin în actualitate
Viorica Dancila: Masura pe care o va lua Iohannis cu privire la Kovesi trebuie sa respecte Constitutia
Manifestatii in mari orase din tara pentru sustinerea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog