Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23455
De la 07 Ianuarie 2003
122909104

De ce şi-a luat Geoană interviu pe blog

  • cum se explică războiul cu Ponta
  • 7 December 2010, 23:00
Mini-interviul publicat de Geoana pe site-ul personal este o incercare a acestuia de a mobiliza in jurul sau mai multi adepti, sustin sursele HotNews.ro. Geoana isi face mea culpa pentru vizita la Vantu si regreta ca l-a acuzat pe Viorel Hrebenciuc de esecul alegerilor prezidentiale. Intamplator sau nu, marturisirea lui Geoana apare in contextul in care din ce in ce mai multe voci din PSD il contesta pe Victor Ponta si pledeaza pe revenirea in partid a lui Sorin Oprescu. De partea cealata, interventia lui Geoana a fost sanctionata dur de catre fidelii lui Victor Ponta, printr-o scrisoare publica.
Potrivit surselor social-democrate, aparitia declaratiei video prin care Mircea Geoana isi recunoaste greselile si in care da explicatii privind vizita sa la Vantu in preajma alegerilor prezidentiale nu este deloc intamplatoare. Sursele citate sustin ca PSD este un cazan sub presiune, care in orice moment poate exploda. Din ce in ce mai multi social democrati il contesta pe Victor Ponta, fiind nemultumiti de lipsa de strategie a partidului si de proasta gestionare a relatiei cu PNL.
O parte din liderii social democrati fac presiuni in interior pentru revenirea lui Sorin Oprescu in PSD pe o pozitie de lider, sustin sursele HotNews.ro. Actiunile incoerente, lipsa de strategie atat la nivel parlamentar cat si la nivel declarativ si procentul scazut in sondaje a liderului PSD, Victor Ponta a relansat in partid ideea revenirii lui Sorin Oprescu.
Sursele citate sustin ca interventia "video" a fostului presedinte PSD este o incercare de a-si consolida pozitia in partid pentru mentinerea functiei de presedinte al Senatului. In contextul framantarilor interne, Geoana lanseaza un mesaj catre social democrati ca a invatat din greseli si ca este devotat si interesat de actiunile si viitorul partidului. Aceleasi surse sustin ca interventia lui Geoana este, pe fondul nemultumirilor din PSD, un contraatac direct la adresa lui Victor Ponta care doreste sa-l inlocuiasca cu Ilie Sarbu din functia de presedinte al Senatului.
Prin interventia postata pe blog, Geoana isi face mea culpa pentru rezultatul alegerilor prezidentiale si vizita sa la Vantu. Totodata, fostul presedinte PSD incearca sa se erijeze intr-un lider cu viziune vorbind despre necesitatea unei noi strategii a PSD prin refacere relatiilor cu liberalii. ¬Sunt preocupat de racirea relatiilor intre noi si liberali. Strategic vorbind, lipsa de unitate a opozitiei este o vulnerabilitate", scrie Geoana pe blogul sau.
Fostul presedinte al PSD il curteaza pe Nastase si, in acelasi timp apasa pe un punct sensibil care a starnit nemultumiri printre social-democrati si anume declaratia lui Ponta prin care ceda functia de presedinte liberalilor. "Au fost colegi care m-au sfatuit cu un an inainte de alegeri sa nu candidez, sa sustin pe altcineva, poate pe Adrian Nastase. Declaratiile lui Ponta, de saptamana trecuta, ca nu va candida si ca-l va sustine pe Antonescu a creat confuzie in partidul nostru, pentru ca toata lumea e obisnuita ca presedintele sa candideze. Asta inseamna a recunoaste ca nu esti un adevarat lider".
Conflictul dintre Mircea Geoana si Victor Ponta este unul vechi, cei doi lideri atacandu-se in presa in nenumarate randuri. In urma cu doua luni, Ponta a reusit sa-i impuna presedintelui Senatului, printr-o decizie luata in sedinta Biroului Politic al PSD, interdictia de a mai face declaratii publice fara avizul partidului. In ciuda acestei interdictii, Geoana a continuat sa faca declaratii publice, fapt care a stranit un adevarat scandal la nivelul conducerii PSD in urma cu o saptamana. Ponta a cerut in sedinta BP sanctionarea presedintelui Senatului insa mai multi lideri printre care si Adrian Nastase l-au aparat pe Geoana.
Dupa afisarea declaratiei video, presedintele PSD, Victor Ponta a evitat sa-l atace dur pe Geoana. "Singura replica pe care o merita Geoana la ce a spus despre mine este o replica dintr-un film celebru. Ii promit lui Geoana ca, daca nu mai spune minciuni despre mine, nu mai spun adevarul despre el", a declarat Ponta citat de agentia Mediafax.
Apropiatii lui Ponta sar la gatul lui Geoana
In schimb, interventia lui Geoana a starnit nemultumiri printre apropiatii lui Victor Ponta care au decis sa-si exprime protestul public. Astfel 26 de social democrati parlamentari i-au adresat, marti, o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, prin care il ataca dur pe acesta si ii sugereaza sa se ocupe de actualitatea politica si nu de fosta campanie electorala.
"Ati mintit electoratul si anul trecut si o faceti si acum vorbind despre vizita dumneavoastra la domnul Vantu. Va readucem aminte ca stiati, asa cum stiam cu totii, inca de la ora 13.00, de existenta fotografiilor si informatilor publicate in toata presa despre prezenta dumneavoastra la domiciliul lui Sorin Ovidiu Vantu, cu o seara inainte de dezbaterea finala din campania pentru alegerile prezidentiale. Tinand cont de toate aceste lucruri, va intrebam, domnule Geoana, in numele cui actionati?(...) Aveti intelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu si Dan Voiculescu? De ce doriti distrugerea dinauntru a PSD si doriti cu atata ardoare sa va razbunati pe domnul Victor Ponta? Va reamintim ca atat PSD, cat si domnul Ponta si-au pastrat constant sprijinul pentru dumneavoastra pentru a ramane presedinte la Senat.
Nu aveti nici un pic de onoare, domnule Geoana? De ce, in loc sa cheltuiti bani pentru campanii de imagine impotriva partidului, nu ajutati partidul sa achite datoriile neplatite din campania electorala prezidentiala? Cum raspundeti celor care va intreaba de ce nici PDL, nici Traian Basescu nu va schimba din functia de presedinte al Senatului?", se arata in scrisoarea semnata de social-democrati. Printre semnatari se numara oameni de casa a lui Victor Ponta: Radu Moldovan, Nicu Banicioiu, Mircea Dusa, Ciprian Nica, Dan Sova dar si oameni care au fost apropiati de Mircea Geoana si apoi au sarit in tabara actualului presedinte: Valeriu Zgonea, Claudiu Manda, Oana Mizil.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Soacra cea încăpăţinată
Cazul Ridzi, discutat in şedinţă secretă la Camera Deputaţilor
Si Islanda a ieşit din recesiune
Crin Antonescu: O alianţă electorală cu PC nu e exclusă
Dan Voiculescu e infinit mai puţin contestat decât Boc
Ioan Oltean, despre o eventuală plecare a Monicăi Macovei din PDL
ar fi o pierdere uriaţă, irecuperabilă
Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a fost arestat
Camera Deputaţilor a votat Legea Pensiilor
varsta de pensionare - 63 de ani pentru femei si 65 pentru barbati
Fiul fostului ministru Sorina Placintă, urmărit penal
după un scandal cu focuri de arma in centrul Capitalei
Crinul care se vestejeşte
Ioan Rotundu
Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?
aveţi înţelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu şi Dan Voiculescu?
Comune cu trotuare de vis
comune cu trotuare la care primarii doar visează
Beizadelele
Expoziţie de ceramică ş la Galeriile „Ştefan Luchian”
au expus lucrări Angelica şi Petru Maxim
Cercetătorii de la Staţiunea Popăuţi au convins că la Botoşani se face performanţă
„Există o datorie pan-europeană de a salva presa scrisă”
Societatea comercială Modern Calor SA atrage atenţia botoşănenilor
CAS anunţă să fie mai generoasă cu plata către farmacişti
Ministrul Funeriu i-a pricopsit pe profesori cu un grafic al gradaţiilor
Coasiguraţii scapă de plata asigurărilor de sănătate
Coasiguraţii scapă de plata asigurărilor de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog