Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19578
De la 07 Ianuarie 2003
79829420

De frica Tribunalului de la Haga, Voronin eliberează deţinuţii politici

  • 16 April 2009, 23:00
Ca urmare a demersurilor privind inculparea conducerii comuniste de la Chisinau si a conducerii SIS si Ministerului de Interne, dictatorului comunist de la Chisinau, Vladimir Voronin incearca sa scape dand ordin ca toţi tinerii arestaţi şi maltrataţi de către poliţie în ultimele zile sa fie eliberaţi!, transmite Romanian Global News.
Ordinul dat in cadrul unei interventii televizate pe postul propriu de televiziune(televiziunea publica) a fost urmat de aceleasi acuzatii aberante privind implicarea partidelor de opozitie PL, PLDM şi AMN de acţiunile violente din 7 aprilie, iar pe România - că ar „susţine făţiş" opoziţia liberală şi că ar fi „participat la acţiuni stradale în altă ţară".
In acelasi context dictatorul comunist nu a ezitat să constate şi „ostilitatea deosebită a televiziunilor române" .
Opozitia s-a declarat sceptica fata de decizia lui Vladimir Voronin de a cere amnistierea tuturor celor care au participat la manifestatiile din 7 aprilie si suspendarea cercetarii penale a acestora. "Imi par foarte stranii aceste afirmatii si aceste chemari. Pe mine ma intereseaza de ce in aceasta declaratie si chemare a lui Voronin nu este un capitol aparte, in care sa ceara sa se verifice, sa se identifice persoanele care au maltratat cetateni ai Republicii Moldova si sa le traga la raspundere, asa cum prevede norma legala", a declarat Vlad Filat."Este o incercare de a musamaliza, imi scuzati expresia, de a arunca praf in ochii uropenilor, pentru a schimba din nou accentele asupra a ceea ce se intampla in Republica Moldova", a adaugat el.
Amnistierea tuturor participanţilor la protestele de săptămana trecută, anunţată de Vladimir Voronin miercuri seară nu poate fi pusă in aplicare, deoarece trebuie să facă obiectul unei legi aprobate de Parlament, iar noul legislativ nu s-a constituit, scrie Ziarul de Gardă.
Joi dimineaţă, pagina electronică oficială in care sunt publicate toate actele prezidenţiale nu conţinea niciun decret sau alt document cu privire la amnistie. Ultimele documente documente publicate datează din 10 aprilie şi se referă la decorări şi la promulgarea Legii privind aprobarea Strategiei naţionale pentru tineret pe anii 2009-2013. Vitalie Iordache, avocat in cadrul organizaţiei Juriştii pentru Drepturile Omului, a explicat pentru Ziarul de Gardă că un act de amnistiere trebuie votat şi legiferat de Parlament. Or, in acest moment, Republica Moldova nu are un Parlament in funcţiune, iar intrarea in vigoare a acestei decizii prezidenţiale pană la Paşti este practic imposibilă.
In plus, la comisariatele de poliţie nici nu se discută problema eliberării tutror persoanelor arestate, potrivit cotidianului basarabean.Unii analişti sunt de părere că prin amnistiere, Voronin vrea să motiveze cererea către Curtea Constituţională de a valida cat mai curand rezultatele alegerilor şi ale procedurii de renumărare a voturilor, care vor fi anunţate oficial vineri, 17 aprilie. Validarea alegerilor ar permite constituirea Parlamentului şi deci aprobarea amnistiei.
Avocatul Victor Panţaru, care asigură apărarea lui Anatol Mătăsaru, cunoscut pentru protestele sale inedite impotriva autorităţilor comuniste, a declarat că, la comisariatul de poliţie la care se află, nu s-a dat ordinul de eliberare a persoanelor reţinute. El consideră că această amnistiere este un truc pentru "a se spăla pe maini" de problema copiilor şi tinerilor reţinuţi. De altfel, Mătăsaru a fost transferat de la Comisariatul General de Poliţie in Penitenciarul nr. 13, după anunţul lui Voronin .
Reamintim ca un grup de avocati din mai multe state se ocupa de incadrarea juridica a represiunii regizata si condusa de Vladimir Voronin, represiune care a dus la uciderea mai multor tineri anticomunisti si la arestarea si torturare a sute de persoane. Dupa strangerea probelor, faza aflata in faza finala, vor fi sesizate mai multe instante europene si internationale si se va cere judecarea liderilor comunisti si a celor care au comandat si executat represiunea impotriva propriilor cetateni. Se continua deasemnea strangerea datelor de identificare a politistilor si agentilor SIS care au participat la represiune.
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Misiuni şi acţiuni umanitare ale jandarmilor botoşăneni
Certificare medicale suspectate de diagnostice false
Brânza care atacă creierul
Se impune înfiinţarea a noi secţii de spital
Burse rurale pentru elevii buni la învăţătură
Dosar penal cu adrenalină
Liberalii îl vor pe Ciobanu vicepreşedinte la CJ
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 17 aprilie
Declaraţia Asociaţiei Istoricilor
privind derapajele de la normele legale naţionale şi internaţionale ale guvernării comuniste
Guvernul reinstaurează dictatura baronilor locali
Voronin va avea probleme cu militarii şi ar putea încerca să fugă din Basarabia
Complicii europeni ai lui Voronin
Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă de Paşti la Bucureşti
Gesturi tandre, de copii, pentru bolnavii internaţi pe viaţă la UAMS “Nicolae Bălcescu”
Poveste de Băluşeni cu barcă pneumatică şi cămin cultural
Horoscop
Ce-i lipseşte bogatului John şi-şi doreşte soţia… româncă
Surpriză "ipeurească" pentru preşedintele CJ
Ciocnit de ouă... cu subînţeles!
Felicitare pascală - senator Liviu Câmpanu
Felicitare pascală - Gheorghe Iavorenciuc
Flicitare pascală - Primăria Botoşani
Felicitare pascală - Liviu Conţac
Felicitare pascală - Jurnalul Online
Felicitare pascală - Tex Club
Liberalii tânjesc după Liviu Conţac
Regulamentul de blocare a roţilor – o hoţie la drumul mare patronată de primărie
preşedintele CJ recunoaşte comiterea abuzurilor şi goana după înavuţire
Huţu se cramponează de şefia la Cutură şi n-are gând de plecare
Ţurcanu acuză Guvernul că vrea să înmormânteze agricultura
Primarul de Săveni vrea să fie secretar coordonator la PNL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă