Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
9289
De la 07 Ianuarie 2003
78458830

De la 1 iulie preşedinţia UE este asigurată de Suedia, care vrea să ajute justiţia română

  • 2 July 2009, 23:00
Miercuri, 1 iulie, intr-o conferinta de presa organizata la Bucuresti, Ambasadorul Suediei, Mats Aberg, a prezentat prioritatile Suediei in fruntea Uniunii Europene si a dat detalii despre modul in care Suedia se va raporta la necesitatea continuarii mecanismului de cooperare si verificare pe justitie, pentru Romania si Bulgaria, transmite Romanian Global News.
Ambasadorul a declarat ca la nivel european, exista interesul ca Romania si Bulgaria sa atinga standardele privind reforma justitei, acest proces fiind responsabilitatea statelor respective, dar si a UE, si este necesar ca dialogul politic sa continue in acest sens.
"Prevederile legale sunt cat se poate de clare in acest sens. La 31 decembrie 2009 se sfarseste perioada de trei ani in care Romania si Bulgaria trebuie sa atinga obiectivele asumate si tot in aceasta perioada existau si anumite posibile sanctiuni care puteau fi aplicate. Pe de alta parte este evident ca este in interesul Romaniei, al Bulgariei, dar si al UE, sa se asigure ca toate tarile membre sa atinga aceleasi standarde. Acest pas este crucial pentru procesul de extindere, pentru ca, daca exista perceptia ca cele doua noi tari membre nu au atins standardele cerute, atunci acest lucru va avea un impact negativ asupra procesului de extindere", a mai spus Mats Aberg.
Ambasadorul suedez a evitat sa se pronunte clar asupra necesitatii sau nu a mentinerii mecanismului de monitorizare, aratand doar ca trebuie continuat dialogul politic. "Trebuie sa avem o abordare proaspata a situatiei actuale. Dupa cum spuneam, exista un interes ca Romania si Bulgaria sa atinga standardele. Este responsabilitatea de baza a celor doua state, dar este si responsabilitatea UE. Ceea ce ne asteptam, ceea ce trebuie si putem sa ne asteptam, este continuarea dialogului in acest sens, un dialog deschis intre prieteni, care evidentiaza punctele slabe, dar si modalitatile de solutionare a problemelor. Dialogul politic trebuie sa continue intr-o maniera deschisa si am mari asteptari de la acest dialog", a mai evidentiat ambasadorul.
Aberg a atras atentia ca, in opinia sa personala, trebuie valorizat pozitiv faptul ca fortele politice din Romania sunt sustinute de fortele externe ale UE in acest proces de reforma.
Aberg nu a vrut sa speculeze nici in privinta progreselor facute de Romania in procesul de reforma. "Trebuie sa asteptam raportul Comisiei Europene, care probabil va fi facut public in septembrie. Nu stim cu siguranta pentru moment ce va contine. Daca se evidentiaza ca sunt lucruri care necesita munca in continuare, atunci va trebui sa discutam cum putem lucra la ele in continuare. Nimic nu va fi impus, sanctiunile nu mai exista. Vorbim despre un proces continuu", a spus ambasadorul.
Sursa: PromptMedia
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Medicii specialişti din policlinică nu respectă programul
Primarul, neiertător până şi cu propriul consilier
Podul de lemn de la Chiţoveni, intenţie de reabilitare
Logică cazonă
Tensiunea Monicăi
Proba de sport la Bac s-a luat şi pe bani
S-a făcut repartiţia pe licee
Noul sistem de verificare a datelor cetăţenilor români din străinătate
2 iulie 2009- 505 ani de la moartea Marelui Domnitor Ştefan cel Mare şi Sfânt
„Monitorul Oficial” din România “denunţ㔠SIS-ului lui Voronin pe basarabenii cu dublă cetăţenie
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 3 iulie
Un bilanţ al pagubelor provocate de grindina ce s-a abătut asupra judeţului
Ţâbuleac vrea s㠄usuce” praful făcut de cei de la Apa Grup
Filială a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural la Botoşani
Expoziţii de grafică, pictură şi felicitări ale tinerilor din Penitenciarul botoşănean
Şeful CJ Botoşani a renunţat la mici şi hramuri pentru Ştefan Luchian
Coadă la uşa prefectului… de ziua sa
are de acum încolo cu ce să îi boxeze pe subordonaţii indisciplinaţi
Salariile celor de la DGASPC fac gaură în bugetul CJ Botoşani
Românul şi anonimatul
De cinzeci de bani regrete
în loc de cincizeci de bani plătesc 59,5 lei taxa de deblocare ca să nu plătească taxa de parcomat, proprietarii de autoturisme botoşăneni parchează alandala
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă