Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3973
De la 07 Ianuarie 2003
111351625
De la Corni la Truşeşti

Povestea a două cămine culturale care-i pune pe primari în antiteză

  • Ioan Rotundu
  • 27 April 2020, 18:09
În ianuarie 2019, în urma unui accident stupid, primarul PSD al comunei Corni, Dorel Dorneanu, a decedat. Primarul se apucase de fabricat ţuică la cazanul montat în curtea casei. Pentru că presiunea a crescut necontrolat, cazanul a explodat iar conţinutul fierbinte l-a opărit atât de grav că medicii nu l-au mai putut salva. În urma sa, la primărie au rămas nerezolvate mai multe probleme importante printre care şi finalizarea lucrărilor de modernizare a căminului cultural, lucrări începute în cursul anului 2016.
Primarul Dorneanu s-a plâns mereu că nu poate finaliza lucrările de refacere a căminului pentru că întâmpină greutăţi din partea Companiei Naţionale de Investii, a Ministerului Dezvoltării şi a constructorului, deşi ministerul şi CNI erau conduse de către şefi puşi de Guvernul PSD, partid din care primarul făcea parte şi chiar se lăuda cu modul în care PSD guvernează ţara.
După moartea primarului, firesc ar fi fost ca viceprimarul Ilie Oniciuc să preia funcţia în regim interimar. Numai că aleşii locali, consilierii, au decis ca primar interimar să fie ales consilierul local Valerian Vărvăruc, fost maistru militar retras acasă şi care se remarcase prin abilităţile sale de bun organizator.
Liberalul Vărvăruc şi-a suflecat mânecile, s-a dus la Bucureşti la CNI, la Ministerul Dezvoltării, a fost dat afară pe uşă şi a intrat pe geam, dar cerbicia sa a fost în final răsplătită prin decizia CNI de a prelua prelua integral investiţia de la Corni referitoare la modernizarea căminului cultural.
Aşa se face că în cursul anului 2019 lucrările au fost finalizare iar căminul arată acum mândru (foto 1), aşa cum sunt şi gospodarii comunei a căror case elegante şi spaţioase stârneau uimire şi în perioada regimului comunist.
În comuna Truşeşti, fostul primar liberal Mihai Puruhniuc,şiş-a pierdut funcţia în urma alegerilor din iunie 2016 în favoarea viceprimarului Grişa Ailenei. Liberalul Puruhniuc l-a făcut pe Ailenei viceprimar, iar ca recompensă Ailenei l-a săpat pe primar timp de 4 ani. însuşindu-şi în faţa cetăţenilor toate realizările lui Puruhniuc.
Minciunile social-democratului Ailenei au culminat în alegerile din iunie 2016 când le-a promis celor din satul Buhăceni că partidul său va asfalta drumul judeţean care taie satul în două. Oamenii l-au crezut, l-au votat şi Ailenei a ajuns primar iar ca viceprimar l-a ales pe colegul de partid şi de propagandă mincinoasă Liviu Coteaţă din satul Buhăceni.
Cât a fost primar, Puruhniuc a modernizat campusul şcolar al Liceului „Demostene Botez”, a pietruit drumurile săteşti în Ionăşeni, Drislea şi Buhăceni, a modernizat şcolile şi grădiniţele, a obţinut finanţări pe toate proiectele iniţiate şi era în prag de a începe reconstrucţia căminului cultural din satul Buhăceni. N-a mai apucat!
Ajuns primar, social-democratul Grişa Ailenei a continuat să se laude cu realizările lui Puruhniuc dar n-a reuşit să mai ducă la bun sfârşit niciun proiect din cel primite cadou de la fostul primar. În schimb, Ailenei şi-a dezvoltat firma proprie .administrată de nevastă şi fecior, drumurile sale la Bucureşti pentru a aproba proiecte erau de fapt drumuri pentru a aproviziona depozitul firmei proprii cu mărfuri industriale şi alimentare a familiei. Mai mult, în faţa liceului modernizat de Puruhniuc, Ailenei a construit pe terenul public un chioşc alimentar (foto 2) deservit de feciorul său Vlăduţ. Vad bun atunci când elevii sunt la cursuri.
Au trecut 4 ani şi drumul judeţean ce taie satul Buhăceni tot n-a fost asfaltat, deşi primarul PSD avea uşă deschisă la preşedintele PSD al CJ Costică Macaleţi. În ce priveşte refacerea căminului cultural din Buhăceni, abia spre sfârşit de mandat a reuşit să pornească lucrările (foto 3). Probabil cu speranţa că-i va prosti din nou pe sătenii din Buhăceni să-l voteze.
Degeaba, cetăţenii comunei Truşeşti deja fac front comun cu liberalul Mihai Puruhniuc pe care-l vor din nou la cârma primăriei, furioşi că s-au lăsat păcăliţi de PSD-istul Grişa Ailenei şi clica lui de răspândaci mincinoşi.
Povestea se poate încheia cu o veche zicală românească: „Omul sfinţeşte locul!”. Iar culoarea politică a primarului contează mai puţin faţă de cea a guvernului, dacă primarul este un luptător şi nu un papă lapte sau un şmecher care s-a făcut primar ca să-şi îmbogăţească familia.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cât timp vom mai răbda umilinţa ungurilor?
Ioan Rotundu
CAS Botoşani a lăsat trei comune fără medic de familie
în plină pandemie de coronavirus
Preşedintele CJ, Macaleţi, va putea sărbători în voie cei 4 ani de minciună
Ioan Rotundu
Creşterea pensiilor, o decizie politica pe care trebuie să o ia Guvernul
Horoscopul săptămânii 27.04 – 3.05.2020
Bancul săptămânii: Un incendiu la care pompierii sunt calmi
Catrenul săptămânii
De la Veneţia anului trecut la coronavirusul acestui an
Ioan Rotundu
Dosarul zilei TeleM Botosani: Invitat prof.dr. Corneliu Furtună
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 1 mai 2020
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă