Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4833
De la 07 Ianuarie 2003
75005313

De la magazinul lui Tatarciuc… să nu cumperi ceafă

  • 24 June 2011, 23:00
Vineri, săptămâna trecută, eram în febra pregătirilor pentru plecat la Blaj, unde urma să filmez partea a doua a reportajului intitulat „Chemarea străbunilor”, dedicat comemorării morţii poetului Mihai Eminescu.
Cum urma să ne deplasăm patru persoane, mie mi-a revenit sarcina de a mă ocupa de hrana rece pentru drum dar şi de un grătar la Blaj, după ce vom termina filmările. Mai ales că o cunoştinţă de-a noastră a promis că ne pune la dispoziţie grătarul său, fără a mai fi nevoiţi să-l cărăm pe-al nostru.
Drept carne pentru grătar m-am orientat spre magazinul lui Tatarciuc, deschis în spatele Bigului din piaţa centrală şi cunoscut ca având la vânzare carne provenită de la animalele din ferma proprie, animale hrănite în sistem ţărănesc şi nu îndopate cu furaje de sinteză chimică. De la acest magazin am cumpărat în mai multe rânduri carne de porc, în special ceafă, şi am fost mulţumit.
Aşa că, vinerea trecută, în jurul orei 8.00 a mers soţia să cumpere ceafă pentru grătar. Fiind cunoscută de vânzătoare, am crezut că o va servi potrivit nevoilor mele. Şi a servit-o cu 5 kg de ceafă care arăta excelent, mai ales că avea os foarte puţin.
Ajuns cu ceafa acasă, am tranşat-o conform meniului stabilit. O bucată am feliat-o pentru a fi preparată la tavă şi restul l-am tranşat felii potrivite spre a fi puse pe grătar. Cum ceafa pentru grătar se taie în felii groase, ca să nu se piardă sucul din carne şi să fie zemoasă atunci când se ia de pe grătar şi se consumă, am respectat aceste cerinţe. Spre după amiază soţia a pus în cuptorul aragazului feliile de ceafă destinate a fi preparate la tavă.
N-a durat zece minute, şi întreg apartamentul puţea a porc necastrat, adică a vier. Am încercat să ascund mirosul cu diferite mirodenii, dar n-a ţinut strategia.
Descoperind cam ce fel de ceafă mi s-a vândut, imediat am pus la încercare şi cea destinată pentru grătar. Acelaşi miros puternic de vier, semn că toată ceafa provenea de la acelaşi porc.
N-am cum să mă răzbun pe vânzătoare pentru simplul fapt că ea mi-a vândut ce i s-a adus de la fermă. Dar pe patronul Tatarciuc, care şi-a dat cu stângu-n dreptul, stricându-şi firma prin vânzarea de carne de vier, mă răzbun scriind rândurile de faţă.
Şi încă ceva, recomand celor care cumpără carne de la magazinul lui Tatarciuc să nu se mai înghesuie ca la pomul lăudat că, iată, lauda de sine nu miroase a bine. Miroase a vier!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Avantajul părului lung
Caricatura zilei
Azi începe Festivalul dorohoian "Mugurelul"
Anunţ întreruperi furnizare apă
Între reîmpărţirea teritorială şi fondurile europene nu e nicio legatură
Perspectivele economiei României în următoarele şase luni s-au înrăutăţit
Băsescu zice că nici un ban european destinat României nu va ajunge în Grecia
Am încredere în mine. Nimeni nu mă poate opri
Regele Mihai îi creează lui Băsescu coşmaruri şi la Bruxelles
Afaceri avocăţeşti între pesediştii Şova şi Ponta
Susţinem varianta 8 regiuni plus Ţinutul Secuiesc şi Partium
România, pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică.
elevii au obţinut şase medalii, din care 3 de aur
Spaimă printre şterpelitorii de bani europeni
Ioan Rotundu
Generala Ada Macovei şi-a declarat averea personală
Elevii care au absentat de la şcoală îşi vor lăsa părinţii fără alocaţie
1.100 de profesori se bat pentru 180 locuri la catedră
Hram la Vovidenia
Zonă de agrement la Dracşani
Preşedintele Ţâbuleac se ia de Cseke Attila
Ţâbuleac recunoaşte că se află la mare ananghie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă