Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20814
De la 07 Ianuarie 2003
120845280
De ziua lui, Iohannis,

A dat cale liberă marelui jaf naţional

  • Ioan Rotundu
  • 13 June 2023, 23:41
Fără nicio îndoială, Klaus Iohannis va rămâne în istoria postdecembristă a României ca singurul preşedinte care şi-a trădat electoratul care l-a votat prin a nu-şi îndeplini nicio promisiune din cele făcute în campania electorală.
Dar cea mai mizerabilă atitudine faţă de popor a fost cea de aducere la putere a PSD-ului în condiţiile în care pe tot timpul primului mandat a zugrăvit acest partid ca fiind marele pericol pentru democraţia din România.
Deşi a declarat public în repetate rânduri, şi în mod ferm, că atât timp cât va fi preşedintele României nu va desemne vreodată premier din partea PSD, astăzi l-a desemnat premier pe liderul PSD Marcel Ciolacu, acesta fiind al patrulea premier PSD desemnat de Iohannis, după Grindeanu, Tudose şi Dăncilă.
Prin desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier, preşedintele Iohannis a deschis calea Guvernului PSD – PNL spre marele jaf asupra avuţiei naţionale.
Eliminarea de la guvernare a UDMR era previzibilă. Maghiarii s-au dovedit corecţi şi cinstiţi în gestionarea banilor publici, neacceptând favoritisme şi licitaţii trucate, deşi Ciucă şi Ciolacu au avut grijă să blocheze investigaţiile procurorilor DNA prin numirea unui şef loial lor.
Tocmai zecile de miliarde de lei aflate în portofoliul Ministerului Dezvoltării şi a celui de Mediu i-a făcut pe liberali să lupte pentru a pune mâna pe aceste două ministere, fie şi cu preţul eliminării UDMR-ului de la guvernare.
Deşi mult clamată, prin eliminarea UDMR-ului din Guvern, liniştea şi stabilitatea guvernamentală este pusă grav sub semnul întrebării. Aflat la guvernare, UDMR-ul a lăsat-o mai moale cu autonomia locală, cu relaţia cu Guvernul Orban al Ungariei, fiind preocupaţi mai mult cu plasarea de investiţii în judeţele Covasna şi Harghita, mai puţin în Mureş.
În condiţiile războiului din Ucraina, în condiţiile relaţiilor bune dintre Viktor Orban şi Vladimir Putin, riscăm să împingem UDMR-ul spre declanşarea unui boicot asupra intereselor noastre naţionale iar pe lângă Austria şi Olanda s-ar putea să se alăture şi Ungaria împotriva intrării noastre în Spaţiul Schengen.
În ce va consta marele jaf? În numirea la Ministerul Dezvoltării a unui liberal care va avea misiunea de a dirija banii către proiectele primarilor PNL şi la firmele agreate de partid, bani din care, anchetele jurnaliştilor au demonstrat că se fură în proporţie de 20%.
Ministerul Mediului este valoros pentru partea de gestionare a pădurilor. Se pregăteşte de mai mult timp privatizarea Regiei Autonome de Stat – Romsilva, o privatizare care-i va îmbogăţi pe mulţi. Şi liberalii, şi socialiştii sunt pricepuţi la astfel de furtişaguri. Cu un Guvern condus de Marcel Ciolacu ne vom întoarce în vremurile bune ale lui Năstase , Ponta şi Dragnea când se fura în draci iar românii erau mituiţi cu pomeni electorale pentru a nu descoperi că devin tot mai săraci de la un an la altul.
Nu cred în spusele lui Ciolacu că va rezolva problema pensiilor speciale, că se va finaliza legea salarizării bugetarilor şi că se vor face reforme în rândul bugetarilor. Dimpotrivă, cred că va creşte numărul bugetarilor cu angajarea a noi membri de partid iar pensiile speciale ale primarilor şi parlamentarilor nu vor fi anulate.
Românii nu vor veni acasă, cum vrea Ciolacu, câtă vreme munca lor va continua să fie jefuită de stat. Absolvenţii de facultate în străinătate nu vor veni acasă să fie conduşi de analfabeţii funcţionali puşi şefi de partidele din care frac parte.
PSD-ul îşi va impune autoritatea politică şi vas umbla la impozite şi taxe iar conceptul de „patriotism economic” este unul ce trebuie să dea de gândit investitorilor străini. Preşedintele Iohannis, care prin Programul „România educată” a distrus sistemul de învăţământ românesc, prin desemnarea ca premier a socialistului Marcel Ciolacu a dat semnatul de demolare a democraţiei.
Dacă până acum mai erau speranţe de rezolvare a dosarelor Revoluţiei şi a celui din 10 august 2017 privind Jandarmeria, de azi înainte aceste dosare se vor transforma în „enigme nedezlegate ale istoriei”. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lumea lu' Rotundu: De la Botosani la Verona - Plecarea
săptămânii 12 – 18.06.2023
bancBancul săptămânii: Misoginism nerecunoscut
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Ligamentele lui Ovidiu Chelaru
De la Ana – ISC Racoviţă la Caiafa – CJ Federovici
Ioan Rotundu
Eveniment cultural la Școala Călărași
Primăria Mihai Eminescu - Anunț
AUR – partidul analfabeţilor funcţionali
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă