Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
40476
De la 07 Ianuarie 2003
108681456

De ziua sa, AJOFM şi-a prezentat realizările

  • 10 December 2007, 23:00
"De un an în Uniunea Europeană, de nouă ani în slujba cetăţeanului" este deviza sub care a angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani au marcat ziua instituţiei. La data de 10 decembrie se marchează, de nouă ani încoace, Ziua Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Acest lucru a reprezentat pentru conducerea instituţiei botoşănene cel mai bun prilej pentru a analiza rezultatele şi de a-i felicitat pe angajaţii AJOFM pentru realizările obţinute.
Anul 2007, anul integrării României în Uniunea Europeană este şi cel în care rata şomajului la Botoşani a înregistrat cel mai scăzut procent, respectiv 3,8%. După cum susţine directorul AJOFM Botoşani, Iulia Cocriş, în această situaţie eforturile instituţiei pe care o conduce se îndreaptă preponderent spre creşterea calităţii serviciilor prestate, spre implementarea măsurilor active de formare profesională, precum şi spre limitarea deficitului de forţă de muncă din anumite domenii. Conducerea agenţiei îşi îndreaptă atenţia şi către agenţii economici. Astfel, în acest an au fost consiliaţi de salariaţii agenţiei peste 1000 de agenţi economici.
"Graţie unei susţinute activităţi de mediere şi formare profesională Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a reuşit să realizeze planul de ocupare şi să îndeplinească indicatorii stabiliţi prin contractul management de performanţă. Astfel că, la această dată agenţia a realizat, prin efort propriu, gradul de ocupare în proporţie de 101%, iar rata de participare a şomerilor la cursuri de formare profesională în proporţie de 120%", a declarat Iulia Cocriş, directorul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani.
Atenţia agenţiei s-a îndreptat şi asupra ocupării categoriilor dezavantajate pe piaţa muncii, de la tinerii slab calificaţi până la persoanele cu dizabilităţi. Tot la capitolul realizări directorul agenţiei a menţionat şi acţiunile derulate în mediul rural. În urma acestor acţiuni peste 700 de persoane şi-au găsit un loc de muncă, iar peste 1200 au fost luate în evidenţele AJOFM. În scopul întăririi capacităţii instituţionale a agenţiei, în acest an au fost depuse opt proiecte din care unul în valoare de 77.825 euro a fost deja implementat. Totodată au fost încheiate peste 25 de parteneriate cu instituţii publice, organizaţii neguvernamentale.
Nu pe ultimul loc au fost clasate parteneriatele încheiate cu Ucraina în domeniul ocupării şi formării profesionale. "Relaţia cu cetăţenii, transparenţa şi încrederea beneficiarilor a cunoscut un trend ascendent în această perioadă. Acordarea flexibilă şi modernă a problemei şomajului creând o imagine favorabilă instituţiei noastre între celelalte instituţii deconcentrate", a adăugat directorul AJOFM Botoşani. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Toate drumurile Belecăi duc la Clim
Prefectul solicită intensificarea controalelor de Sărbători
Privim cum hăul se adânceşte
Ioan Rotundu
Sorescu se apucă de învăţat
Marcu îl scoate dator pe Vasilescu
Comentariul comentariilor (VIII)
(Ioan Rotundu)
Liberalii au analizat rezultatul europarlamentarelor şi au luat decizii
Două proiecte importante vor căpăta contur în următorii trei ani
Scandal la Inspecţia Sanitară de Stat
controale şi supracontroale pentru ca vinovaţii să fie scoşi basma curată
Conţac este pregătit în lupta cu PD la şefia CJ
Indisciplina din rândul copiilor instituţionalizaţi este de necontrolat
Noaptea se fura pe rupte
ea cere Consiliului Judeţean eliberarea din funcţie
Spitalul Judeţean a scăpat de 8 miliarde lei
Părinţii întorşi din străinătate îşi vaccinează copiii
Jucăriile în atenţia inspectorilor pentru protecţia consumatorului
Comercianţii din oboare luaţi la control
Horoscop
Ceas cu valenţe sexuale
Program TELE’M Botoşani, marţi, 11 decembrie
Promite să vă câştige toate procesele
Preoteasa primăreasă a inventat metode diavoleşti de sancţionare
ajutorul de încălzire dijmuit după nevoile primarului şi ale primăriei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă