Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
13799
De la 07 Ianuarie 2003
77696504

Deblocarea posturilor la Serviciul de Ambulanţă

  • 10 June 2014, 23:00
Prefectul de Botoşani, alături de toţi reprezentanţii instituţiilor cu rol în asistenţa medicală de urgenţe, a participat marți la o videoconferinţă menită să transmită în teritoriu ultimele noutăţi legislative şi de proceduri interne. Coordonată de secretarul de stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, întâlnirea a adus o veste bună Serviciului Judeţean de Ambulanţă prin anunţul privind deblocarea, până la sfârşitul anului, a posturilor de asistenţi şi brancardieri rămase vacante din diverse motive.
Totodată, secretarul de stat a atras atenţia că sunt numeroase cazuri în care ambulanţele sunt blocate de întârzierea cu care spitalele preiau bolnavii şi a anunţat sancţiuni clare pe viitor în astfel de situaţii. Precizările s-au referit şi la folosirea insuficientă a sistemului de telemedicină.
„Folosiţi sistemul de telemedicină, acolo unde se poate, nu mai plimbaţi sute de kilometri pacienţii doar pentru un consult care poate fi făcut foarte bine şi fără transportul efectiv al bolnavului.”, a cerut secretarul de stat.
Şi în ceea ce priveşte elicopterele SMURD, Arafat a atenţionat că uneori acestea sunt solicitate cu întârziere la nivelul judeţelor, ceea ce poate pune în pericol starea pacienţilor, ultimul caz de acest gen fiind un accident cu multiple victime. Pentru evitarea accidentării în ambulanţe, şeful DSU a solicitat să se respecte fără excepţie regula centurilor de siguranţă în timpul deplasărilor. „Şoferul nu porneşte ambulanţa până ce toată lumea are centuri de siguranţă, iar pacientul este foarte bine ancorat pe targă!”, a cerut secretarul de stat.
Înfiinţarea DSU aduce o serie de noi atribuţii angajaţilor din activitatea de asistenţă medicală de urgenţă, aceştia trebuind în următoarea perioadă să le analizeze făcând, dacă este cazul, propuneri de completare şi modificare legislativă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Liviu Dragnea: Nu mai avem subiect de discutie cu PP-DD daca sustine alte partide
Dosarul lui Dan Voiculescu, amanat pana la 1 iulie
Banca Mondiala a imbunatatit prognozele economice pentru Romania
Profesorii, umiliţi din nou
Ioan Rotundu
Sute de polițiști au avut misiuni de oază şi ordine Rusalii
Prefectul de Botoșani vrea un bac fără incidente
Studiu: 70% dintre angajatori nu intentioneaza sa faca noi angajari in urmatoarele 3 luni
Marea Britanie, Germania, Suedia si Olanda au ajuns la un acord pentru a lupta impotriva abuzurilor libertatii de miscare
Irakul, in pragul haosului
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Examen oral, la drept
Botoşani: DNA a publicat referatul privind implicarea patronului Gheorghe Ciubotaru în acte de corupţie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă