Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
9760
De la 07 Ianuarie 2003
68839658

Decizia finala privind sporirea prezentei navale NATO la Marea Neagra va fi luata in februarie 2017

  • 27 October 2016, 23:00
Ministrii apararii din statele membre NATO au decis, la Bruxelles, "realizarea unei analize aprofundate a modalitatilor de dezvoltare a prezentei navale la Marea Neagra, cu sprijinul direct al Autoritatilor Militare NATO, in pregatirea unei decizii finale pentru ministeriala apararii din februarie 2017", informeaza Ministerul Apararii Nationale. Ministrii au agreat cresterea prezentei aeriene NATO pe segmenul sudic al flancului estic al aliantei si au aprobat folosirea bazelor aeriene din Romania si Bulgaria pentru misiuni de supraveghere aeriana a Marii Negre. Principalele contributii in acest domeniu au fost anuntate de Canada, Marea Britanie si Polonia.
Prima zi a reuniunii ministrilor aliati ai apararii a fost dedicata temei centrale a consolidarii posturii de descurajare si aparare a NATO, cu accent pe realizarea prezentei inaintate pe flancul estic, anunta MApN intr-un comunicat remis HotNews.ro.
"Ministrul Mihnea Motoc a informat despre actiunile desfasurate pentru operationalizarea Brigazii Multinationale si in directia lansarii Initiativei de instruire intensificata/CJET, care urmeaza sa fie deplin coordonata cu planul NATO de pregatire si instruire. Oficialul roman a multumit aliatilor care s-au angajat sa contribuie la aceste initiative si a invitat si celelalte state membre ale NATO sa sprijine demersurile Romaniei, prin contributii concrete cu forte si capabilitati militare. Totodata, a reconfirmat participarea Romaniei cu o companie la batalionul NATO ce urmeaza sa fie dislocat in Polonia", potrivit MApN.
Ministrii au analizat, de asemenea, implementarea mandatului stabilit la Varsovia, constand in adoptarea unor noi masuri destinate zonei Marii Negre. Au fost luate decizii pentru intensificarea instruirii, prin intermediul unui centru comun de exercitii, si cresterea prezentei aeriene aliate pe segmenul sudic al flancului estic al NATO, si au aprobat folosirea bazelor aeriene din Romania si Bulgaria pentru misiuni de supraveghere aeriana a Marii Negre. Principalele contributii in acest domeniu au fost anuntate de Canada, Marea Britanie si Polonia.
"In domeniul maritim, a fost agreata realizarea unei analize aprofundate a modalitatilor de dezvoltare a prezentei navale la Marea Neagra, cu sprijinul direct al Autoritatilor Militare NATO, in pregatirea unei decizii finale pentru ministeriala apararii din februarie 2017. Sunt avute in vedere doua componente cheie pentru postura de descurajare la Marea Neagra: cadrul intarit de pregatire si elementul aliat de coordonare maritima. Discutiile si deciziile adoptate de ministrii apararii pe componentele aeriana si maritima ale prezentei inaintate dovedesc ca interesele de securitate ale Romaniei beneficiaza in continuare de sprijinul aliat", potrivit MApN.
Ca urmare a eforturilor politico-militare desfasurate de catre autoritatile romane dupa Summit, in context bilateral si in format aliat, un numar important de aliati, intre care Canada, Germania, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Statele Unite ale Americii si Turcia au reconfirmat sau anuntat noi contributii pentru realizarea prezentei inaintate adaptate in domeniile terestru, aerian si maritim.
In concluziile summit-ului a fost stipulat ca NATO va lua in considerare masuri pentru intarirea prezentei navale si aeriene la Marea Neagra.
"Vom dezvolta o prezenta inaintata adaptata in sud-estul NATO. Masuri potrivite, adaptate la regiunea Marii Negre si incluzind initiativa romaneasca de creare a unei brigade multinationale ... vor contribui la postura intarita de descurajare si aparare a Aliantei... Vor fi evaluate optiuni pentru o prezenta aeriana si maritima intarita a NATO".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Horoscopul zilei de 28.10.2016
Bancul zilei: Evaluarea şpăgii
Cu cat au crescut salariile si bonusurile din mediul privat,
in cel de al treilea trimestru
Curtea Constitutionala amana pentru 29 noiembrie o decizie privind recunoasterea casatoriilor gay
Pamflet: Prioritatile economice ale principalelor partide
Nicusor Dan acuza PSD ca incearca sa blocheze USR sa candideze:
"Este exact acelasi lucru pe care PSD l-a facut la alegerile prezidentiale din 2014"
Descoperire incredibila a Ministerului Sanatatii:
Barocamera de la Spitalul Floreasca nu poate fi folosita pentru pacientii cu arsuri grave, ci pentru tratamente antiimbatranire
Justiţia i-a pus la plată pe fostul prefectul Macaleţi şi primarul baron Gânga
Ioan Rotundu
De ce-o fi vrând Eugen Ţurcanu să crească numărul morţilor pe strada Împărat Traian?
Ruşine, domnilor inspectori de la IŞJ Botoşani!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă